Vi anbefaler »

|

Fra det 12 til det 14 århundred var Omis, et farligt sted for skibe at passere, byen var nemlig hjemsted for de frygtede Omis Pirater. Igennem 2 århundred blev skibe og andre sø fartøjer som …

Læs den fulde historie »
Istrien-rejseguide

Seværdigheder, events og historier fra vores ture til Istrien

Guide

Vores guider, til byer, seværdigheder og Nationalparker

Aktiv ferie

Naturoplevelser, sport og mange andre ting som du kan opleve på ferien i Kroatien

Dalmatien

Dalmatien byder på enstående natur og flotte historiske byer

Strande i Kroatien

Hvis du skal på strandferie i Kroatien er der masser af inspiration her.

Hjem » Guide

Kroatien 2015

KroatienKroatien vil i 2015 igen være ferie destinationen for omkring 7-8.000.000 turister fra hele verden, hvis du er en af dem, kan vi anbefale at du læser vores lille Kroatien 2015 guide, hvor du blandt andet kan finde oplysninger omkring, hvordan du kommer til Kroatien, hvor man skal tage hen i Kroatien og hvad du kan opleve mens du er i Kroatien, og naturligvis hvilke events / begivenheder Kroatien har at byde på i 2015.

Vejen til Kroatien:

Der er 4 måder at komme til Kroatien på, med fly, med bil, med bus og med færge.

Med fly:

Igennem de sidste 5 år har et stort antal af luftselskaber udvidet med ruter til Kroatien, her er et par af selskaberne som flyver til Kroatien germanwings , norwegian , og selvfølgelig Croatia Airlines.

Ankomst destinationerne i Kroatien er Zagreb, Pula, Rijeka, Zadar, Split og Dubrovnik. Fra alle lufthavne har man busser som kører til centrum af den pågældende by, alternativt kan tage en taxi eller forudbestille en lufthavns transfer.

Med bil:

Størstedelen af vejene og specielt den nye motorvej i Kroatien, er i rigtig god stand, så man behøver ikke at bekymre sig om at køre rundt i bil, jeg vil dog anbefale, at man afholder sig fra at køre for stærkt da politiet kontroller ekstra meget i højsæsonen.

Man skal betale vejskat / maut for at køre på de kroatiske motorveje, her kan du se priser på vejskat i Kroatien, husk også at medregne prisen for Vignetten i Slovenien og Vignetten fra Østrig i dit rejsebudget.

Med bus:

Firmaer som f.eks. Eurolines har daglige ruter til Kroatien, og da busser er det fortrukne transportmiddel hernede, har man et excellent bus netværk inde i landet. Busser er rimelig billige og forholdsvis pålidelige.

Alle større byer har gode bybusser, det er billigt og de kører fra tidlig morgen til sent aften. Her kan du læse mere omkring busser i Kroatien.

Med færge:

Hvis man ankommer til Kroatien fra Italien, kan man gøre det med færge. Der er daglig færge forbindelse mellem Ancona og Split hele året rundt, i højsæsonen har man diverse færger og katamaraner der sejler fra Bari, Pescara, Venedig og selvfølgelig Ancona. Ankomst stederne i Kroatien er 6 byer i Istrien, Zadar, Split og Dubrovnik.

Hvis man vil til en af øerne, har man et stort udvalg af lokale færger, nogle sejler hele året rundt og nogle kun i højsæsonen, her kan du læse flere informationer omkring færger i Kroatien.

korcula

Hvor skal man bo og hvordan finder jeg en feriebolig:

Hvor kan jeg overnatte:

Da Kroatien tilbyder alt lige fra billige vandrehjem til 5 stjernede hoteller, vil jeg personligt starte med at overveje hvad vil jeg gerne opleve i min ferie, er det stranden der trækker, eller oplevelser så som national parker og udflugter, eller er det måske nattelivet? Som udvandrer her i Kroatien har vi efterhånden oplevet lidt af det hele, så hvis du browser lidt rundt på vores blog kan du helt sikker finde inspiration til din ferie hernede.

Hvis du har nogle ideer eller spørgsmål angående din ferie planlægning er du meget velkommen til at kommentere på vores historier.

Hvordan finder jeg overnatnings muligheder:

Den nemmeste måde at finde overnatning på er naturligvis internettet, hvis du søger private overnatning eller mindre hoteller / pensioner er der generelt 2 måder at book på.

 1. Igennem lokale rejsebureauer, dette har været den traditionelle måde at gøre det på i de sidste årtier.
 2. Den anden mulighed er at booke direkte ved husejeren, men da kun meget få af dem har deres egen hjemmeside og de fleste af dem er mere eller mindre usynlige på internettet, så den bedste måde er at finde en Feriebolig portal som tilbyder direkte kontakt med husejeren.

Den nemmeste måde at få et godt overblik over potentiale overnatnings muligheder er at Google feks: Ferieboliger i Kroatien, du vil se at der faktisk er en del sider som tilbyder overnatninger, så tjek om siden du er landet på er et bureau eller en side der tilbyder direkte kontakt til husejeren.

Hvilken metode der er den bedste er svært at sige, men normalt er det billigst at booke direkte.

Vær opmærksom på at du ofte ikke kan book online, men kun sende en forespørgsel. Grundet til dette er af husejeren ofte har sit hus på flere hjemmesider, og de er ikke helt så gode til at opdatere deres udlejningskalender.

Når du har fundet en feriebolig som du kan lide, vil jeg anbefale at du prøver at Google navnet på boligen, for at se om der eventuelt er nogle som har anbefalet sted, det kan jo ikke skade.

panorama-camping-oliva

Camping i Kroatien:

Kroatien er en populær camping destination, her er et stort og godt udvalg af campingpladser i alle kategorier at vælge imellem. Jeg personligt kan anbefale Camp Oliva i Rabac og Camp Galeb i Omis.

Ud fra et pris perspektiv er campingpladserne i Kroatien ikke meget billigere end feks. i Italien, men hvis man ikke behøver 5 stjerners faciliteter, kan man altså godt finde campingpladser med et fornuftigt prisleje.

Flere og flere Campingpladser tilbyder Mobilhome til udlejning – her kan du se en liste med Campingpladserne

Hvad skal man se i Kroatien:

I første linje er regionen hvor man holder ferie naturligvis afgørende for udflugtsmulighederne, f.eks. Kan man i Split se Diocletian paladset eller national parken Krka. Da vi har set en del har i Kroatien kan man som jeg nævnte tidligere browse lidt rundt på vores blog, jeg vil anbefale at i læser vores guide igennem Istrien eller vores Split guide.

Hvad man skal undgå:

Hvis man er på lav budget, kan jeg lige anbefale følgende:

 1. Benyt ikke taxier, hvis du ikke er nød til det, da det er forholdsvis dyrt hvis man sammenligner med det generelle prisniveau hernede.
 2. Køb din dagligvare i LIDL, de har de bedste priser. – tjek vores guide over priser i Kroatien.
 3. Benyt din mobil Så lidt som muligt og UNDGÅ at bruge dataforbindelser da det kan blive rigtig dyrt.
 4. Undgå at opholde sig i solen mellem 11 – 15, man kan blive seriøs forbrændt, solen hernede er en del stærkere end den man er vand til derhjemme fra.
 5. I nogle byer er der natklubber som man bør undgå, da det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse. Tjek om i kan finde oplysninger på nettet som f.eks. vores Split nightlife guide.

Club Bačvice Split

Generelt er Kroatien et sikkert sted at opholde sig, det betyder selvfølgelig ikke at der ikke er kriminelle her, så for at være på den sikre side skal man ikke gå rundt og vifte med sine penge.

Tag ikke på Vandring / hiking eller sejltur uden at tjekke den lokale vejrudsigt først, og husk at medbring telefon nummeret på den lokale redningshjælp.

Events i Kroatien 2015:

Lokale turist bureauer og flere kroatiske organisationer tilbyder et stort udvalg af events igennem hele sommeren, nogle af dem er enegangs events men størstedelen af dem er årligeevents.  som regel har de Lokale turist bereauer en list med events klar omkring april måned.

I er velkommen til at skrive en kommentar hvis i har spørgsmål angående en ferie Kroatien.

Vi ses i Kroatien i 2015!

Tags: , , , , ,

184 kommentar »

 • Morten Smalby siger:

  Hej Charlotte, i kunne overveje nogle af de store camping pladser i Istrien, der er er masser af sportmulighed og pool paa pladserne, hvis i vaelger campingplads ved Porec eller Rovinj, har i ogsaa shopping muligheder og masser af cafeer og restaranter.

  Proev f.eks at check foelgende pladser paa nettet, Camping Vestar og Camping Amarin begge ved Rovinj.

  Hvis i skal skife sted den anden uge can i saa overveje f.eks. Camping Rabac, vores tur dertil kan i laese om her

  Mvh

  Morten

 • Morten Smalby siger:

  Hej Charlotte, i Velebit og Mljet er der mulighed for at cykle i de to mest kendte national parker, Plitvice og Krka, er det mig bekendt ikke muligt, jeg kan ihvertfald ikke mindes at have set nogle på cykel de to steder.

  Mvh

  MOrten

 • Anpå Krdreas Nielsen siger:

  Hej Morten.

  Vi skal til Kroatien for første gang, og bor på Krk.

  Er det rigtigt at der er stor trængsel i Plitvice national park, har læst beskrivelser af at det er gåsegang i 8 timer, det tiltager ikke lige mig.

  Hilsen Andreas

 • Morten Smalby siger:

  Hej Andreas,

  der er temmelig mange mennesker i Plitvice i Juli og August, men gåsegang har jeg ikke selv oplevet indtil nu.

  Morten

 • Kenney Strøm siger:

  Hej Morten

  Vi skal bo i Banjole/Istrien i sommerferien, og da jeg er meget interesseret i at køre på mountainbike, ville jeg høre hvordan mulighederne er for at leje en god mouintainbike, samt hvordan området er at køre i. Er der mountainbike spor hvor man kan køre ?

  Hilsen Kenney

 • Ida siger:

  Hej Morten
  Min kæreste og jeg overvejer at køre til Kroatien denne sommer. Da vi begge er fattige studerende, vil vi høre, om du kan anbefale nogle billige overnatningsteder. Evt. nogle primitive campingepladser, da vi ikke har de store krav til diverse faciliteter på campingpladserne.
  På forhånd tak
  Hilsen Ida

 • Morten Smalby siger:

  Hi Kenney, generelt er der rigtig gode cykel muligheder (alm og Mountainbike) i Istrien, jeg ved desværre ikke om det konkret er muligt at leje og køre på mountainbike i Banjole områdedet, det må du forhøre dig om når du ankommer.

  Mvh

  Morten

 • Morten Smalby siger:

  Hej Ida, der må jeg nok melde halvvejs pas, i har i alle større byer relativt billige hostels (fra 100 kr per nat), hvad de helt små campingpladser koster ved jeg desværre ikke, men jeg vil gætte på at i vil kunne overnatte på de små pladser for ca 200 kroner (telt + 2 personer).

  Mvh

  Morten

 • Joan Kappel siger:

  Hej Morten.
  Vi er en familie på 4. Denne sommer skal vi for første gang afsted i vores “nye” autocamper. Turen skal gå til Kroatien og der dukker mange spørgsmål op for nybegyndere som os.
  Er det nødvendigt, at bestille plads på campingpladser hjemmefra? Vi skal afsted i uge 29 og 30.

  Jeg har læst en del om feriestederne og er bl.a.faldet for Dugi øen. Er det muligt at campere der?
  Vi har et par teenager, der elsker vandet – fridykning og snorkling. Er der noget at se på Dugi?
  Vi har stor glæde af din hjemmeside – tak for det.

  Mvh Joan

 • Morten Smalby siger:

  Hej Joan

  det er desværre pt. ikke muligt at campere på Dugi Otok, de havde planlagt to camingplader, men det ser ud til at de først bliver klar i 2013.

  Som alternativ, kan i f.eks overveje øerne, Losinj, Krk eller Rab. Snorkling og fridykning, kan man stort set over alt, vandet er superklart.

  Mvh

  Morten

 • mads siger:

  hej

  vi overvejer at ferien skal gå til kroatien i år.
  vi vil gerne være på en campingplads i istrien men er det dumt
  at køre derned uden at bestille plads på forhånd?

  hilsen fam. hejlesen.

 • Morten siger:

  Hej Morten

  Vi er 5 unge fyre, som skal besøge Kroation for første gang i år, og det bliver i bil 🙂
  Men har du nogen fode områder/steder du anbefalder, hvor der er rigtig gang i nattelivet og evt. mange unge mennesker ?

  Håber du kan hjælpe.

  Venlig hilsen

  Morten

 • Morten Smalby siger:

  Hej fam hejlesen,

  hvis i er fleksible og ikke har specielle preferrencer kan i helt sikkert finde noget, tag eventuelt en list med telefonnumre med, på de pladser som umiddelbart finder interessant, så kan i jo altid ringe og spoerge om de har nået frit, hvis de pladser i først kører til viser sig at vaere optagede.

  Mvh, Morten

 • Morten Smalby siger:

  Hej Morten.

  Her er de steder i bør kigge på.

  1. Novalja – den største party beach i Kroatien
  2. Split – her bor jeg 🙂 godt natteliv generelt, her i midten af Juli har vi 24 timers disko med super DJ, på Rivaen i Split (Kæmpe fest).
  3. Makarska – gode strande og masser af party liv.
  4. Porec – Tættest på DK.

  Mvh,

  Morten

 • Susanne siger:

  Hej Morten,
  sikke en skøn hjemmeside I har fået lavet her.
  Vi skal til Kroatien for 4. gang, og som mange andre bevæger man sig længere og længere ned lang kysten. Startede på Istrien et par år – prøvet Zadar – og denne gang går turen til øen Murter. Vi glæder os rigtigt meget – Kroatien er et super feriemål.
  Tak for god læsning.
  hilnser
  Susanne

 • Morten Smalby siger:

  Hej Susanne

  tak for de rosende ord og dejligt at høre at i prøver forskellig steder i Kroatien.

  God ferie

  Mvh

  Morten

 • Jan siger:

  Hej Morten

  Super side I har her.

  Min hustru og jeg vil holde ferie i Kroatien i hele september måned, og vi har fundet mange spændende emner her.
  Jeg har hørt, at der er områder i landet, hvor krigen i begyndelsen af 90-erne stadig ses.
  Kan du fortælle, hvor det er?

  Med venlig hilsen
  Jan

 • Morten Smalby siger:

  Hej Jan,

  Der kan stadig ses spor fra Krigen in den nord østlige del af landet, specielt i området omkring Vukovar.

  Mvh

  Morten

 • Kitte Vinter-Jensen siger:

  Kære Morten
  Vi er en lille familie på 2 voksne og et barn på 9 år, der overvejer at holde ferie i Kroatien i oktober. vi er fra Grønland, så varme og sol er vigtige! Hvordan er vejret i oktober – er det muligt at få lidt sol på kroppen…vi kigger lidt på Split og Hvar…Har du et godt råd til os

  Mvh Kitte

 • Morten Smalby siger:

  Hej Kitte,

  Uha, nu er jeg jo ikke vejr profet 🙂 men jeg vil sige at hvis i kommer i først halvdel af Oktober, er der forholdvis god chance for dejligt vejr (20-25 grader) og dermed også chance for at få lidt sol på kroppen.

  I skal nok vælge Split, frem for Hvar, på den tid af året sker der ikke så meget på Hvar.

  Mvh

  Morten

 • Jan Hansen siger:

  Hej Morten.

  Ja så er vi ved at tage af sted for 5. år i træk til Kroatien. Glæder mig rigtigt meget.

  Men denne gang skal vi bo i en ferielejlighed lidt uden for alt, og der er ikke internet adgang i huset og forventer ikke der er noget frit trådløst i nærheden.

  Hvad kan man gøre hvis man gerne vil være på nettet i ferien? Ved du om man kan købe et korttids mobiltelefon abonnement med data, og vi snakker om 1-2 uger?

  Mvh

  Jan Hansen

 • Jan Hansen siger:

  Hej Morten.

  Ved du hvilke muligheder man har for at købe internetadgang i Kroatien hvis man bor et sted hvor der ikke er wifi i området?

  Vi skal i år bo i en ferielejlighed der ligger lidt fra alt, og der er ikke internet i huset.

  Jeg tænkte på om man kunne købe et korttids mobilabbonement til data?

  Mvh

  jan Hansen

 • Jan Hansen siger:

  Hmm, undskyld dobbelt spørgsmålet, men da jeg gik ind på siden i dag, kunne jeg ikke se mit indlæg fra i går, derfor tyroede jeg det var forsvundet i cyberspace.

  Mvh

  Jan Hansen

 • Morten Smalby siger:

  Hej Jan,

  du kan få et taletidskort i mobil butikker og kiosker, jeg er ikke sikker på hvilken løsning der er biligst, sidste år bruge jeg en løsning fra T-mobile (DAN opcija), som kostede 10 kr om dagen, jeg er ikke sikker på om de har den endnu, men det kan de ihvertfald fortælle dig hvis du kommer forbi en mobilbutik.

  Mvh

  Morten

 • Morten Smalby siger:

  Igen problem 🙂

 • Anne og Anders siger:

  Hej Morten.

  Efter jeres anbefalinger, er vi nu taget 14 dage til Kroatien.
  Det er super dejligt 🙂

  Vi har dog et “problem”. Danmark spiller landskamp i morgen aften.. Har du nogen som helst idé om, hvor man kan se den henne?

  Vi befinder os pt. lige udenfor Omis.

  VH
  Anne og Anders

 • Matilde siger:

  Hej Morten,

  Vi er muligvis lidt tidligt ude, men vi tænker allerede på sommerferien 2013. Og vi tænker, at vi vil til Kroatien:)
  Eftersom ingen af os har været der, er vi lidt i vildrede – der er så meget smukt at vælge imellem. Kan du hjælpe os? Vi er to voksne og en pige på 3 år. Vi har lyst til strand og vandpjask og lidt by, kultur og historie.

  Vi har kigget lidt på øerne Hvar og området omkring Split, men også på øerne omkring dubrovnik.

  Hvad kan anbefales til sådan en skøn sommerferie som vi allerede glæder os til?
  Mvh
  Matilde

 • Morten Smalby siger:

  Hi Anne og Anders,

  det nåde jeg desværre ikke at svare på, håber i fandt et sted hvor i kunne se kampen.

  PS: og dejligt at høre at i kan lide Kroatien 🙂

  Mvh

  Morten

 • Morten Smalby siger:

  Hej Matilde,

  Det er jo altig godt at sondere terrænnet i god tid 🙂

  Hvar kan jeg helt sikkert anbefale, men i kan også overveje korcula, hvor i har en dejlig sandstrand i byen Lumbarda. Hvis i vil blive på fastlandet er Omis et dejligt sted når man har mindre børn. Ved Dubrovnik kan i kigge på øen Mljet eller Cavtat på fastlandet.

  Mvh

  Morten

 • Mogens siger:

  Hej Morten
  Flot, informativ hjemmeside :o)

  Vi er 3-4 familier der planlaegger at tage til Split kommende sommer, juli/august. Umiddelbart foregår rejsen per fly, altsaa uden biler i ferien. Vi kigger derfor efter centralt beliggende campingpladser eller ferielejlighedkomplekser, som ligger ved vand, byliv og natteliv til de unge mennesker i gruppen. (Altsaa ikke bo midt i nattelivet, men nem tilgang til dette) Har du nogle gode foreslag du lige kan ryste ud af aermet ?

  På forhaand tak
  Mogens

 • Morten Smalby siger:

  Hej Mogens,

  Jeg har gået lidt og tænkt over hvad jeg skal anbefale jer, problemet er at Split ikke rigtig har nogle decidere ferielejlighedskomplekser og den eneste campingpladsen ved Split ligger ca. 8 km fra centrum, hvilket selvfølgelig ikke er optimalt for de unge mennesker.

  Mit bedste bud er at i kigger på ferielejliger inden for en radius af et par km fra Split centrum, da i er tidligt ude burde i kunne finde flere lejligheder i samme bygning, et andet alternativ er f.eks Hotel Radisson i Split, hvilket er super lækkert, men desværre ikke er helt billigt.

  Hvis i ikke kan finde noget men er med på ideen om flere ferielejliger, kan du skrive til mig igen, med lidt flere detaljter (antal personer, antal lejligheder, prisforstilling etc) så skal jeg se om jeg kan finde nogle til jer.

  Mvh,

  MOrten

 • Charlotte siger:

  Hej Morten.

  Vi er en familie på 4 der skal på ferie til Kroatien til sommer. Mine forældre flyver ned og besøger os. Så vi får et lille problem med at være i bilen da vi kommer til at være en for meget, er de samme regler gældende som herhjemme med hensyn til passagerer på bagsædet?
  Har du kendskab til bilige bil leje i nærheden af zadar.

  Venlig hilsen Charlotte.

 • Dorthe Slot Pedersen siger:

  Hejsa

  Vi har været i Kroatien mange gange. Istrien, Krk og Omis har vi besøgt. I år snakker vi om Zadar. Er der en campingplads du kan anbefale der omkring? Vi er en familie på fem. Det vigtigste er at det er godt at bade og snorkle. Derudover må der gerne være mulighed for at vandre og cykle i området. Vi har kigget på nettet og er enige om at Camping Zaton er for stor til os, så hvad kan du ellers anbefale?

  Hilsen Familien Slot Pedersen

 • Michael siger:

  Hej Morten

  Super hjemmeside og gode indlæg og svar.

  Vi er 6 familier som i 2012 holdte en kanon ferie i Østrig. I 2013 har vi besluttet at gentage succesen, men turen skal gå til Kroatien (kør selv ferie) i juli måned.

  Kan du anbefale et sted med ferielejligheder (1 eller 2 værelser) med all inklusive. Der må meget gerne være sportsmuligheder i nærheden som fodbold, tennis, volley eller lignende.

  Vi voksne er omkring de 40 og vores børn er fra 11 til 16 år.

  Håber at hører fra dig du kanhjælpe os med et par anbefalinger.

  Vh
  Michael

 • Morten Smalby siger:

  Hej Charlotte

  hvis i skal følge de gældene regler må i kun være fem personer i en normal personbil. Priser på biludlejning varier meget, men som regel kan i finde små udlejningsbiler til forholdsvis fornuftige penge, vi bruger som regel denne side til booke bil til vores familie, hvis der er brug for det.

 • Morten Smalby siger:

  Hej Dorthe,

  Der er så vidt jeg ved ikke ret mange “Rigtige” campingpladser lige ved Zadar, så det i kunne overveje er f.eks Camping Kozarica i Pakostane, hvis ikke den tiltaler jer, findes der flere pladser i området, en anden plads som finder meget tiltalende er denne her.

  Håber det kan bruges, eller skriver du bare igen

  Mvh, Morten

 • Morten Smalby siger:

  Hej Michael,

  hvis i kigger på Istrien halvøen burde i kunne finde noget som passer, all inclusive er endnu ikke så udbredt hernede og jeg har ikke personligt været på et all inklusiv hotel eller lignenede. Så prøv at kigge om i ikke kan finde noget interssant her

  Mvh,

  Morten

 • carsten lindberg siger:

  Hej vi er en familie med 2 børn med campingvogn, Vi kigger efter en god campingplads tæt ved stranden ved det azur blå hav vi ser på de fleste billeder.Vi tænker selvfølgelig også at stranden er til at gå på uden sten. Derud over vil vi gerne prisen ligger omkring 35 euro. Håber i kan hjælpe os…Og lig gerne en mail til yderligere kontakt da vi gerne vil igang med planlægningen.

  venligst hilsen carsten og familie

 • carsten lindberg siger:

  igen.. Det vil selvfølelig også være fedt med en pool på pladsen og ikke i det fjerneste hjørne i kroatiaen.Pladsen skal heller ikke være alt for stor… Lille itim og hyggelig er kodeord..

 • Morten Smalby siger:

  Hej Carsten,

  Uha, det er ikke et helt nemt spørgsmål, der ikke vanvittigt mange campingpladser som har sandstrand, så sten, grus eller beton bliver nok svært at undgå.

  prøv at kigge i de her byer om der eventuelt er noget som passer

  http://www.porec.dk/camping-porec/
  http://www.medulin.dk/camping-medulin/
  http://www.ferieistrien.dk/camping-pula/
  http://www.ferieistrien.dk/camping-rovinj/

  Mvh. Morten

 • Michael siger:

  Hej Morten. Vi er en familie der har kigget på denne campingplads hvor man kan leje et mobilhome. Vi har ikke egen campingvogn. Kender du denne?
  fbc.dk/rejsemaal/kroatien/istrien/rabac/camping_oliva/default.aspx

  Linket er fra FBC, men der er nok andre rejsebureauer der også tilbyder den.

  Mvh Michael

 • Morten Smalby siger:

  Hej Michael

  Oliva i Rabac er en super campingplads, vi har selv været der. jeg kender ikke FBC?

  Du kan læse om vores tur til Rabac her , på siden kan du også booke Mobilhome på pladsen gennem vores samarbejdspartner.

  Mvh, Morten

 • Kathe siger:

  Hej Morten

  Vi skal på sommerferie til Srima, Vodice til sommer. køre fra danmark fredag den 2. august, hvilken grænse overgang vil du anbefale vi tager for at undgå store kø-dannelser.

  hilsen fre snerige danmark

  Kathe

 • Morten Smalby siger:

  Hej Kathe,

  Uha, i august er det normalt altid problematisk med trafikken, så jeg tør ikke sige hvilken grænse overgang der er bedst, men jeg vil formode at det sikkert ikke bliver så problematisk i år da Kroatien jo bliver medlem af EU den 30 juni i år, hvilket i princippet betyder at grænse overgangen mellem slovenien og Kroatien bliver uden paskontrol. Der er pt. dog ikke 100% styr på hvordan det kommer til at forgå, så vi må vente lidt endnu indtil der bliver meldt ud fra officiel side.

  Mvh,

  Morten

 • Jan Hansen siger:

  Hej Morten.

  Som turist i Kroatien igennem 5 år, glæder det mig at de endelig kommer med i fælleskabet. Dels pga de altid lange køer ved grænseovergangene med også fordi man skal veksle til Kuna. Jeg ved godt man oftest kan bruge Euro, men “vekselkursen” er nok ikke altid i turistens favør 🙂

  Hvordan er snakken i landet nu hvor det er lige før, jeg tænker på priserne? Er der tale om at man benytter chancen til at hæve alle priserne nu hvor i går over til Euro, eller tænker man mere på at det er turismen der er jeres hovedindtægtskilde?

  Mvh

  Jan Hansen

 • Morten Smalby siger:

  Hej Jan,

  Det bliver sikkert en del nemmere ved grænseovergangen efter den 1 Juli, men der er endnu ikke klarhed over hvordan det kommer til at forløbe.

  Umiddelbart bliver der ikke de store ændringer med priserne, euro bliver jo ikke indført nu, dette er henlagt til nogle år ud i fremtiden.

  For øvrigt er det som handlende (med visse undtagelser) ikke lovligt at tage imod Euro, mange gør det alligevel.

  Mvh, Morten

 • Simon siger:

  Hej Morten!

  Min kæreste og jeg er begge studerende på 20 og 19 og økonomien er derefter, og vi vil gerne på en hyggelig sommerferie en uge/10 dage med sol og strand. Kroatien virker som et rigtig godt bud!

  Jeg har ikke det fjerneste kendskab til Kroatien, så ved ikke helt hvad jeg skal lede efter eller forvente.. Mine forestillinger og prioriteter (i rækkefølge efter hvad jeg søger mest) ser nogenlunde sådan ud:

  1. Sol og strand – forstår at Kroatien er kendt for sine lækre strande
  2. Hoteller i rimelig prisklasse, gerne med pool
  3. God mad, gerne typisk kroatisk
  4. Barer og natteliv
  5. Eventuel smuk natur og seværdigheder – helst ikke alt for historiske, så hellere nationalparker, vandreture o.l., hvor man kan få rørt sig lidt
  6. Must-see seværdigheder i området

  Nu har jeg det sådan, at jeg ikke vil gå alt for meget på kompromis med kvaliteten – så vil jeg hellere lægge det lidt ekstra det koster at få en dejlig ferie. Vores budget for hele rejsen og opholdet er omkring 4-5.000kr pr. næse

  En meget detaljeret forespørgsel jeg kommer med her, håber ikke det er for overvældende og du på et tidspunkt får tid til at svare 🙂

  I øvrigt en super fed side, har læst alle kommentarer også, meget behjælpeligt!

  Simon

 • Anne Sofie Bock siger:

  Hej Morten.

  Mig og min kæreste vil gerne til Kroatien her til juni. Vi har aldrig været her før og synes det er lidt svært at finde ud af hvor vi skal bo.

  Vi har fundet et hus på øen Krk nær en by der Silo. Ville høre om du kender til øen og byen og kan anbefale stedet? vi har ikke tænkt os at leje bil, så det ville være rart hvis der var gode strande i nærheden og mulighed for at opleve en masse 🙂

  Rigtig god side du har lavet!

  Hilsen Anne Sofie

 • Morten Smalby siger:

  Hej Anne Sofie,

  Krk er en super dejlig ø, byen Silo har jeg kun besøgt ganske kort, jeg tjekkede lige mine biller og fandt det vedhæfte billede fra stranden i Silo, så vidt jeg kan huske var der ikke rigtig andre lige ved byen. Super stranden på Krk er den i Baska, men den kender du vel godt? (Billger og info kommer snart online her på siden)

  Med hensyn til oplevelser har du nok begrændse muligheder i Silo, men i Krk by og Baska sker der en masse om sommer og byerne er jo superhyggelig i sig selv.

  Mvh, Morten

  Strand Silo

 • Anne Sofie Bock siger:

  Hej Morten.

  Tusind tak for det hurtige svar.

  Det er godt nok en lille strand hvis der ikke er flere tæt på.

  Vi har overvejet at flyve til Zagreb og tage nogle dage der og så drage videre på en strandferie. Er der nogle steder du kan anbefale hvis man godt kunne tænke sig lidt flere strande at vælge imellem? Helst ikke alt for langt sydpå da det ikke skal værealt for langt væk fra Zagreb

  Hilsen Anne Sofie

Efterlad en kommentar!

Tilføj din kommentar nedenfor, eller trackback fra dit eget websted. Du kan også Comments Feed via RSS.

Vær venlig. holde den ren. holde dig til emnet. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Dette er en Gravatar-aktiveret weblog. For at få din egen globalt anerkendte-avatar, kan du registrere på Gravatar.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.