Kategorier

Billeder

Vi har efterhånden taget små 10.000 billeder fra stort set hele Kroatien, selvom vi kun er ganske almindelig amatør fotografer, er det indimellem lykkedes os at tage nogle fantastiske billeder hernede.

NOTE: alle billederne her på siden og på vores panoramio side er vores ejendom og er underlagt reglerne om ophavsret, hvis du skulle ønske at benytte vores billeder, kan det naturligvis lade sig gøre i så fald bør du sende en mail til os på info(at)solitum.hr

1.Byen Split er igennem de sidste år blevet et mere og mere populært feriemål, den historiske bydel omkring det 1700 gamle Diokletian palads er helt sikkert en af grundene til denne udvikling. Men Split har mere at byde på, om sommeren er der et omfangsrigt kulturprogram, med koncerter, udstilling og festivaler. Her kan du se vores billeder fra Split.
2.Trogir er en rigtig ferieby, som har lidt at hvert at byde på. Den historiske bydels som er beliggende på en lille ø mellem fastlandet og øen Ciovo bliver hvert år besøgt af hundredetusinde af turister, som nyder den fantastiske atmosfære. Om sommeren er den gamle bydel rammen om en række koncerter og kulturbegivenheder. Her kan du se vores billeder fra Trogir.
3.Øen Brac har i mange år stået i ”skyggen” af øen Hvar som har været det mest populære ø i dalmatien, personligt syntes jeg at Brac er mindst lige så interessant som Hvar, øen har en 8-10 hyggelig fisker byer både, som alle er super steder til en ferie, den mest kendte af disse byer er Bol på sydsiden af øen, som har en af Kroatiens mest kendte strande. Her er vores billeder fra øen Brac.
4. Primošten og Sibenik i den nordlige det af dalmatien høre måske ikke til de mest kendte ferie steder i Kroatien, men begge er så absolut et besøg vejr, i Sibenik er der en hyggelig gammel bydel, hvor man blandt andet finder Katedralen St James som er på UNESCO liste for verden kultur arv. Primošten er en hyggelig lille badeby men en smuk halvø hvorpå den gamle bydel findes. Billeder Primošten Sibenik
5. Makarska er der største by på Markaska Riviera, som er beliggende ca. 1 times kørsel syd for Split, området omkring langs rivieraen er et populært feriemål så om sommeren er der masser af liv her. Bag Makarska rejser Biokovo bjergene sig, den højeste tinde Sveti Jura er med sine 1762 meter det tredje højeste bjerg i Kroatien, Bjergene gør at man af of til kan tage nogle fantastiske billeder i Makarska.
6. National parken Plitvice søerne er en af de allerstørste attraktioner i Kroatien, men et årligt besøgstal på næsten en million, er det en af de allermest besøgte naturparker i Europa, parkens område dækker 300 km2. En tur rundt i parken på tager mellem 3 og 8 timer alt efter hvor store dele af parken man ønsker at se, vi har besøgt parken på forskellig årstider og taget nogle fantastiske Plitvice billeder.
7. Zadar som er beliggende i den nordlige del af Dalmatien har en fantastisk historie, den gamle historiske bydel har været udsat for utallige belejring og sågar en voldsom bombardering under Balkan krigen, i dag er den gamle bydel et velbesøgt turistmål, hvor man blandt andet kan se nogle romerske ruiner, et gammelt forum og en del flotte kirker, her kan du se vores billeder fra Zadar.
8. Rabac som er beliggende i den sydøstlige del af Istrien, er sikkert et sted som mange danske campister kan nikke genkende til, grunden til dette er camping pladsen Oliva som altid har været velbesøgt af danskere, de fleste som har været her har helt sikker også besøgt den gamle bydel i Labin som byder på en det historiske bygning, fra Kirken tårnet kan man tage nogle fantastiske billeder af Rabac.
9. Øen Korcula er beliggende i den sydlige del af Dalmatien, efter flere endags besøg til øen, beslutte vi sidste år for at tage en miniferie derovre, så vi rigtigt kunne få udforsket Korcula by, som muligvis er fødebyen for den berømte opdagelsesrejsende Marko Polo, Kroaterne har i hvert fald gjort Marko Polo til det store trækplaster i byen, blandet andet er der et Marko Polo museum. Billeder fra Korcula.

Det var så den foreløbige enden på vores lille galleri håber vi håber at du kunne lide vores billeder fra Kroatien, du kan se flere billeder her, Dubrovnik, Øen Vis, Øen Pag, Øen Bisevo, Pula, Porec, Rovinj. Hvis ikke det er nogle kan du besøge vores Panoramio konto hvor vi har ca. 4000 billeder fra Kroatien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.