Kategorier
Guide Istrien-rejseguide Seværdigheder

Ferie Istrien

Istrien halvøen har i årtier været en af den mest succesfulde ferie destinationer i Kroatien. Igennem de sidste 10 år er hovedparten af hotellerne blevet renoveret, Camping pladser og private ferielejligheder er blevet opgraderet, så der er ingen tvivl om at Istrien også vil tiltrække mange turister i årene fremover.

Vrsar

Personlig kan jeg rigtig godt lide Istrien. Inden for de sidste mange år har jeg rejst igennem Istrien flere gange om året, mest på grund af arbejde, naturligvis har jeg også holdt adskillige ferier med familien deroppe. Gennem de mange besøg i Istrien har jeg efterhånden set de fleste veje, byer, Camping pladser og en hel del hoteller, så på den baggrund har jeg lavet en mini guide over byerne, seværdighederne og hvad der ellers er værd at vide om Istrien

Byer langs kysten i Istrien:

Hvis du følger kyst vejen fra den Slovenske grænse, vil du passer følgende byer i Istrien (rejsende fra nord til syd).

Umag: er bestemt ikke min favorit by i Istrien, men byen har nogle dejlige hoteller med gode spa og sports faciliteter. Den gamle by har lidt charme men kan ikke sammenlignes med de gamle bydele i Porec eller Rovinj.

Personlig syntes jeg at den bedste ting i Umag er Camping Park Umag. Som ligger uden for byen i sydlig retning, Campingpladsen er blandt de 5 bedste Campingpladser i Kroatien.

Camping Park Umag

Novigrad: Hvis du følger kyst vejen fra Umag i omkring 12 km ender du i Novigrad, Novigrad er ikke blandt mine favorit byer i Istrien, men jeg skal dog lige nævne byen i de sidste år har opgraderet turist faciliteterne, med blandt andet ny marina og flere hyggelige  små restauranter op. Jeg kan anbefale at se solnedgangen fra bymurene med man nyder et glas af den dejlige lokal vin fra (ved den gamle marina er der en vinhandler som har en ganske udmærket merlot vin til 16-17 kr. literen.)

Min Vinhandler i Novigrad

Uden for byen kan man vælge imellem 3 forskellige Campingpladser: Camping Sirena, Camping Mareda og Camping Kastanja.

Poreč: Hvis du forsætter langs kysten kommer du nu til Poreč. Med mere end 2 tusind års historie og den smukke gamle bydel som er beliggende på en halvø, er Poreč en af de vigtigste turist byer langs Istrien kyst. Her kan du finde ”Episcopal Complex of the Euphrasian Basilica” i det historiske center af Poreč. Basilikaen er på UNESCOs list over verdens kultur arv og tilbyder storslået mosaik fra det 6 århundred.


Omkring Poreč kan man vælge imellem 6 Camping pladser: Camping Laterna (en af de største Campings i Kroatien), Camping Bijela Uvala, Camping Zelena Laguna, Camping Materada, og de 2 nudist Campingpladser Solaris og Ulika.

Syd for Poreč kan man finde et stort udvalg af store hoteller som feks. Hotel Valamar Diamond. Fornyelig blev det første hotel i Poreč, det tidligere hotel Riviera, i dag hotel Palozzo 4* renoveret og åbnet for turister. Dette hotel ligger i den gamle bydel og har en fantastisk udsigt over havnen og byen.

Porec

Vrsar: Er den næste by langs kysten. Vrsar er en gammel fisker by, hvor den historiske by er bygget på en bakketop. Glem endelig ikke kameraet hvis du går hele vejen op til centrum af den gamle bydel, hvis du har mere energi kan jeg anbefale at du tager de sidste trapper op i kirketårnet (Pris 5 eller 10 kuna) herfra har man en dejlig udsigt over Adriater havet.

Størstedelen af byens turister (20.000) overnatter i de 4 store Camping pladser: Camping Orsera, Camping Porto Sole, Camping Valkanela og nudist Camping pladsen Koversada. Vrsar har også den mindste Campingplads jeg nogensinde har hørt om, som er Camping Tina med en kapacitet på kun 33 personer (her kan det anbefales at reservere J)

Rovinj: Fra Vrsar har man ca. 27 km kørsel omkring den kroatiske Lim fjord inden man ankommer til en af de smukkeste byer i Kroatien, Rovinj. Den gamle bydel i Rovinj var i gamle dage beliggende på en ø, men i det 18 århundred blev en bro byggede til fastlandet og den gamle by blev til en halvø. På toppen af den gamle bydel kan man se barok kirken St. Euphemia, denne kirke er et ”must see”, da jeg lider af en smule højdeskræk blev det min kone som tog vejen op i kirketårnet (pris 10 kr.)

Rovinj har et stort udvalg af hoteller, de fleste af dem ligger i den sydlige del af byen.

For Campister er det et udvalg af 8 Camping pladser i området at vælge imellem: Camping Amarin, Camping Polari, Camping Porton Biondi, Camping Valdiso , Camping Veštar og nudist  Camping pladsen Valalta. De er alle store Campings, men Camping Mon Paradis og Camping Ulika er mindre Campings.

Rovinj

Fažana: 30 kilometer syd for Rovinj vil du finde den lille fisker by Fažana, Fažana er indgangen til National parken Brijuni (Tito`s sommer residens i Kroatien).

I Fažana kan Campister overnatte i den populære Camping Bi-village eller Camping Pineta kan findes her.

Pula: 8 kilometer syd for Fažana ligger den største by i Istrien – Pula. Pula er stedet du skal besøge hvis du ønsker at lave lidt ferie shopping, selvfølgelig skal du ikke gå glip af amfiteatret (Arena pula) og det romerske forum i den gamle bydel.

Størstedelen af hotellerne i Pula ligger i bydelen Verudela.
Imellem Fažana og Pula har du Campingpladsen Puntižela, og på syd siden af Pula i retning af Medulin kan du finde Camping Pomer og Camping Stoja.

Medulin: er beliggende næsten i bunden af den Istrien halvøen, Den tidligere fisker by er gennem de sidste år blevet forvandlet til et populært turist område, byens highlight er den næsten 1 kilometer lang sandstrand, hvilket absolut er en sjældenhed i Istrien, som jo ikke just er kendt for sine strande.

Medulin har et stort antal hoteller langs kysten samt Campingpladserne Camping Medulin og Camping Kazela. Medulin har kapacitet til 20.000 overnattende turister.

Rabac: ca. 55 kilometer fra Medulin i retning af Rijeka, finder man den meget hyggelige lille by Rabac som er beliggende i en smuk bugt, I højsæsonen vokser indbyggertallet med næsten 1000 %, hovedparten af turisterne overnatter i turist komplekset i bunden af bugten, som består af Camping Oliva og 3 hoteller.

Arena Pula

Andre byer i Istrien

Istrien halvøen har naturligvis også byer at byde som ikke er beliggende ved kysten, de nedennævnte byer er så absolut interessante både som ferie base, eller som mål for en dagsudflugt.

Motovun: Er beliggende på en 277 meter høj bakketop i baglandet bag Umag og Novigrad. Når man besøger Motovun skal man ikke glemme kameraet, der er en fantastisk udsigt fra den gamle bydel. Man er også nød til at prøve en trøffel menu i en af restauranterne, da trøflerne er fundet i skoven nedenfor byen.

Et par andre ting om Motovun, siden 1999 har byen været vært for en årlig film festival med Avant-garde film fra USA og Europa. Vinen fra områderne omkring Motovun er rigtige gode, så planlæg et besøge hos en eller flere af de lokal vinbønder i området.

Groznjan: Et par bakketopper væk fra Motovun finder man byen Groznjan. Groznjan er en Kroatiens kunster byen, hvilket blandt andet afspejles ikke mindre en 20 gallerier, og de mange kunstmalere og musikere som er bosat i byen.

I Groznjan bliver der om sommeren arrangeret musik kurser og seminarer i forskellige kunst genre, hver år i juli er byen vært for en open air jazz festival ”jazz is back”.

Ting man skal se i Istrien:

Udover byerne har Istrien selvfølgelig også mange andre attraktioner at tilbyde. Jeg kan anbefale følgende:

Baredine Cave: På Istrien halvøen er der omkring 1000 grotter, kun et par af dem er åben for turister. Omkring 12 kilometer fra Porec i byen Nova Vas befinder sig den mest berømte grotte i Istrien, Baredine grotten. Baredine grotten er fyldt med drypsten som har formet en underverden af skulpturer. I grotten kan man forskellige dyr, blandt andet en menneske fisk som kun lever i grotte miljøet.

Grotten er åben for besøgende fra den 1. april til den 30. oktober, i høj sæsonen (juli og august) er åbningstiderne 9.30 til 18.30. Husk at medbringe en trøje da temperaturen i grotten kun er ca.14 grader.

Feštinsko Kraljevstvo Cave: Tæt på byen Zminj finder man en anden grotte som er åben for turister. En guidet tur i den 80 meter dybe grotte tager omkring 30 min. og koster 40 kuna. Grotten er åben fra kl.10 – 18.

Hum: Middelalder byen Hum er en af verdens mindste byer med kun 17 indbyggere, livet her foregår stadig efter gamle traditioner, så hvis man gerne vil tilbage til fortiden skal man besøge Hum.

Vin ruter: Overalt i Istrien kan man se brune skilte med druer på, skiltet markere at man er på en vin vej, på disse veje kan man besøge vingårde hvor man kan købe frisk vin. Hvis man kan lide vin skal man besøge et par stykker da vinen smager forskelligt fra vinbonde til vinbonde, normalt er prisen for frisk vin omkring 15-20 kuna for 1 liter, så det det udhuler ikke dit ferie budget. De 2 mest populære drue sorter er Teran (rød) og Malvazija (hvid), men man kan også finde vinbønder som producerer Merlot, Chardonnay.

Jurassic Park – Funtana (tæt på Porec): verdens anden jurassic park, med op til 24 meter lange metal dinosaurers, parken har også et legeland til børn. Parken er åben året rundt.

National park Brijuni: Lige udfor Fažana finder man øgruppen Brijuni, som er en national park i dag. I begyndelsen af det 20 århundred var øerne meget populære blandt Europas elite. Senere blev det til Tito`s sommer residens hvor han modtog, præsidenter, konger og adskillige berømte skuespillere, mange af dem medbragte eksotiske dyr til hans private zoo og safari park, som stadig kan besøges.

Events i Istrien:

Histria festival: Hvert år i juli og august bliver det afholdt Histria festival i amfiteatret i Pula, programmet indeholder forskellige musik og kulturelle events. Histria festivalen har som regel nogle spændende artister på programmet, i år var det blandt andet Sir Elton John, Michael Bolton og det royale russiske ballet. Festivalens Program bliver som regel offentliggjort i maj hvor også billet salget starter.

Giostra Porec: I september er Porec vært for en historisk festival hvor folk fra Porec samt besøgende fra de omkring liggende lande skruer tiden tilbage til det 18 århundrede, her kan man blandt andet opleve ridder turnering, barok dans, traditionelt mad og forskellige udendørs leg/kampe, som alt sammen forgår i henhold til historiske beskrivelser.

Tennis Umag: hvert år i juli spilles der en international ATP tennis turnering, med deltagelse af mange top spillere fra hele verden.

Sommer events: Alle turist byerne langs kysten har intens sommer program som starter i starten af juli og ender i slutningen af august. Programmerne indeholder events så som fishermen`s night, musik, og danse forestillinger, endvidere er der forskellige sports events som f.eks. Picigin turnering i Medulin.

Mit råd er at tjekke programmet for din ferie by på vores hjemmeside eller på byens officielle turist hjemmeside inden din afrejse.

Andre nyttige informationer omkring Istrien:

Priser: Priserne i Istrien er blandt de højeste i Kroatien, men stadig billige sammenlignet med de fleste EU lande. Tjek vores kroatiske pris guide for at få en ide om prisen på forskellige ting i Kroatien.

Veje: I øjeblikket er der ingen motorveje i Istrien. Hovedvejen er Y landevejen, som navnet indikerer, er vejen bygget som et Y. Vejen starter ved den slovenske grænse og går til lidt udenfor Rovinj hvor den deler sig i en vej til Pula og en vej til Rijeka. Store dele af vejen er i øjeblikket ved at blive udvidet til en 4 banet motorvej. Når den er færdig, bliver der indført vejafgift for at køre på motorvejen men indtil da skal man kun betale for at køre igennem Ucka tunnelen og over Mirna broen.

Adventure ferie: I Istrien kan man dyrke mange forskellige udendørs sports aktiviteter: bjerg bestigning, mountain bike ture, hav kajak, caving osv. Hvis du planer om at krydre ferien lidt med lidt motion, kan jeg anbefale firmaet www.sol-skin.com , som tilbyder kurser i forskellige typer af adventure sport, de benytter sig kun af veluddannede instruktører som har sikkerhed som højest prioritet. Du kan kontakte dem på følgende adresse info@sol-skin.com eller sende os en mail info@solitum.hr så skal vi nok sørge for at sende den videre til dem.

Som altid er du meget velkommen til at kommentere eller stille spørgsmål omkring Istrien eller andre steder i Kroatien.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

38 kommentarer til “Ferie Istrien”

Hej,
Tak for en god og oplysende hjemmeside. Vi er en familie paa 2 voksne og 2 teenagere som for 3. gang tager til Kroatien denne sommer. Sidste aar var vi i Zadar og forrige aar i Rovinj. Vi planlaegger at tage til Istrien I aar og vil hoere om I Kender Camping Medulin og camping Stoja. Vi oensker de bedste snorklemuligheder, dejlig natur og ingen aktivitetsprogrammer. Hvilken af pladserne er bedst?

Vores plan er at se Plitvice I aar. Kan du anbefale et godt sted&omraade at bo saa der ikke er saa lang koersel til Plitvice, og gerne ved havet. Vi mangler ogsaa inspiration til aktiv ferie feks. kano, rafting eller lign.

Kender du oen KRK og kan den anbefales og hvor finder vi de bedste strande paa oen. Ikke noedvendigvis sand strande men igen snorkel muligheder.

Paa forhaand tak.

Venlig hilsen
Fam. Baltzer

Hej Fam. Baltzer,

Tak for de rosende ord.

Jeg har været på begge pladser men kun som gæst, så jeg ved desværre hvilken plads har de bedste snorklemuligheder, begge pladserne har jo en ø / halvø som går et godt stykke ud, så jeg formoder at der her fra er nogle fine muligheder for at snorkle.

Med hensyn til dejlig natur, vil jeg personlig mene at området omkring camping Medulin, har mest at byde på.

Begge pladser har animations og aktivitetsprogrammer)-:

Plitvice, fra kysten er der et pænt stykke til Plitvice, så jeg vil umiddelbart anbefale jer at tage en overnatning, ved parken, som f.eks i San Korana.

Jeg ved desværre ikke om der er mulighed for Rafting i Istrien, mig bekendt skal man ned omkring Zadar for at finde rafting muligheder. Kano eller hav kayak burde man kunne finde i medulin området.

Ved øen Krk, må jeg melde pas, har indtil videre kun været på kunde besøg på øen.

Mvh

Morten

Til familien Baltzer.
Jeg kan oplyse, at der på øen Krk er en dejlig campinglads ved navn Zablace ved byen Baska. Der er en god strand – småsten – og pladsen er nyrenoveret. Pladsen er beliggende i byens udkant, så det er i gåafstand til bycentrum, hvor der er flere restaurenter.

med venlig hilsen

John Nitzsch, Århus, DK.

Hejsa..

Tak for en god oplysnede hjemmeside.
Vi påtænker en kør selv ferie for første gang med 2 vosne og 2 børn på hhv 5 og 8 år. Men hvor skal man ta hen i Kroatien? Vi er til god strand, lidt by, hyggelige omgivelser, rimelig kort afstand til seværdigheder som grotter, forlystelsesparker el lign… Dog uden ALT for overdrevet aktivitet.

Håber du kan hjælpe os lidt igennem junglen 🙂

Vi påtænker at leje en lejlighed/hus via et bureau.

Vh Tine

Hej Tine,

Hvis det er jeres første tur til Kroatien vil jeg anbefale at i kigger på Porec og Rovinj eller hvis det skal være med sandstrand kan i kigge på Medulin. De 3 byer ligger alle i Istrien, hvliket begrænser kørenturens længde.

Anstandene i Istrien er begrænsede, så i kan nå de fleste seværdigheder på en dagstur, uanset hvor i vælger at bo.

Mvh

Morten

Hej Hej. Tak for en.super hjemmeside. Vi overvejer Kroatien til sommer. Vi er en familie på 2 voksne og 2 børn på 2 og 4. Vi vil gerne kombinere en uge ved en flot, lidt større by og så en uge ved vandet i en hyggelig by. Og allerhelst vil vi gerne kunne tage tog eller bus mellem destinationerne. Hvad kan du anbefale? Og er ferielejligheder til at få til en rimelig pris?

God weekend,
Hilsen Ane

Hej Ane,

et forslag kunne være en uge ved Split, F.eks i Podstrana, anden uge kunne så være i Trogir.

Andet forslag kunne være I Istrien, f.eks 1 uge ved Porec og en uge lidt tætter på Pula.

Bus forbindelserne hernede er ganske gode, dog kan de være temmeligt fyldte i sommermånederne

Mvh

Morten

Hej Morten

Mine børn skal til kroatien med deres far i 14 dage på campingpladsen Bijela uvala i Istrien, jeg kunne godt tænke mig at forsætte deres ferie og blive 14 dage mere, så mit spørgsmål er er det nemmest for mig at køre derned eller flyve og måske kender du et godt sted lige i nærheden af den campingplads til billige penge vores ønsker er bare hygge og se lidt af stedet…

Mange tak for en god hjemmeside

Mvh Karina

Hej Karina,

jeg er ikke helt sikker på at jeg nøjagtig har forstået de spørgsmål?

Er det transport kun for dig du spørger om eller for flere personer?

Det sted du leder efter i nærheden af Camping Bijela Uvala, skal det være i en lejlighed?

Mvh

Morten

Hej

Desværre ser jeg først din flotte site nu, 14 efter jeg har booket ferie på camping BiVillage i Istrien mellem Fazana og Pula.
Jeg er ikke tryg ved at du ikke nævner denne plads:-)
Kender du den?, og kan du i givet fald sige noget pænt?.

Vi har en dreng på 9 og en pige på 14 og har i 8 år været på Lido’en – med succces – men vil prøve noget nyt, da vi har hørt meget godt om Koratien.

Håber på en lille kommentar 🙂

Mange sommer hilsner
Fuglen fra Fyn.

Hej Fuglen

Grunden til at jeg ikke har skrevet om den er at jeg ikke har boet der endnu, jeg har kun besøgt den på et dagsbesøg, udfra det jeg så, samt det jeg har hørt fra andre, er der absolut ingen grund til bekymring, pladsen skulle være rigtig god.

Mvh,

Morten

Kære Morten Smalby,

Et spørgsmål omkring den moderne trådløse teknologi! Vi er en lille familie på tre, der mister vores helbred og bliver syge af al den nye trådløse teknologi. Danmark er super, super slem og vi har sådan brug for rekreation lige nu og tænker måske Kroatien var et godt sted. Er de lige så meget med på den trådløse bølge, så f.eks. alle camping pladser er beamet med wifi og gode mobil forbindelser?
Ofte “overlever” vi ved at finde et egnet sted og overnatter i bilen. Er det tilrådeligt i Kroatien? Vi er tre generationer – mormor, mor og dreng på 7år.

Mvh
Hella

Hej Hella,

den trådeløse teknologi har efterhånden også gjordt sit indtog her i Kroatien, men på øerne og mindre turist områder er der stadig en del steder hvor man ikke finder wifi. Mobile forbindelse tror jeg ikke du kan undgå nogen steder i europa i dag.

mvh

MOrten

Hej Morten

Tak for en oplysende hjemmeside.
Vi er netop hjemkommet fra vores første tur til Istrien halvøen, hvor vi boede på campingpladsen Zelena Laguna. En rigtig dejlig plads, med rigtig fine faciliteter og en ok strand.
MEN onsdag kl 24 starter der et discotek (det må være udendørs)og spiller indtil kl 06 om morgenen og sådan fortsætter det så hver aften til og med søndag. Discoteket ligger ikke på campingpladsen, men kan høres på hele pladsen. Når så musikken stopper ved sekstiden kommer den lokale “flaske Bent” og endevender alle contanier på pladsen for flasker og dåser, som han krøller sammen, og det skal jeg hilse og sige det larmer en del. Ligeledes fra kl. 6 om morgenen drøner pladsens personale rundt på scoterer på pladsen.
Så hvis I vil ha’ lidt søvn i ferien, så vælg en anden plads.
NB. det skal lige oplyses at ved ingangen til pladsen står der at der skal være ro mellem kl. 23 og kl.7

Med venlig hilsen
Dorthe Mahiesen

Kære Ferie Kroatien.

Vi har besluttet os for bilferie til Kroatien til sommer. Vi er en familie på to børn 2 og 5 år) og to voksne. Vi vil ca tre uger afsted og sidder nu og kigger på forskellige steder. Vi vil nok ikke meget længere sydpå end Zadar. Kan I anbefale en hyggelig by på Istrien hvor der er mulighed for at cykle lidt rundt. Ikke lange ture, men bare for hyggens skyld? Kan I samme sted anbefale en god campingplads ned til vandet. Den må gerne være lidt mindre og uden pool.

Derudover vil vi gerne til Zadar og bo i lejlighed inde i byen. Er det noget I har erfaringer med?

De bedste hilsner, Ane

Hej Ane,

undskyld det sene svar, men jeg havde desværre ikke set din kommentar før nu.

Istrien er nok et at de bedste i Kroatien til cykel ture, speciel kan jeg anbefale området omkring Medulin, campingpladser i det område kan du finde her http://www.medulin.dk/camping-medulin/

Vi har af og til boet i Zadar, som regel bor vi hos venner i bydelen Diklo da det er tættere på stranden. I den gamle bydel som er meget hyggelig kan i naturligvis også finde overnatning.

Mvh,

Morten

Hejsa
Vi er en familie med 2 børn på 3 og 6 år og 2 voksne som påtænker at tage til Kroatien for 1.gang og har meget brug for nogle råd. Vi kunne godt tænke os at bruge en uge på en lækker børnevenlig campingplads. Prisen er ikk så afgørende.
2. uge ville vi gerne et andet sted -stadig i Kroatien hvor vi gerne ville være lidt kulturelle, dog på børneniveau -gerne bo i hyggelige omgivelser, altså hyggelig by med hyggelige spisesteder mm.
Har du nogle forslag?

Mvh Line Dalsgaard

Hej Line,

der er jo en hel del gode campingpladser hernede, de her 2 har vi været på med vores børn, hvilket var super fint Oliva ved Rabac og Galeb ved Omis, ellers vil jeg forslå dig at kigge i Medulin området. Til den anden uge kan jeg anbefale dig, Trogir, eventuelt med overnatning på øen Ciovo, alternativt, kan i kigge på Makarska området eller en af byerne i istrien som f.eks. porec eller Rovinj.

Mvh, Morten

Hej morten.

Vi står og er en familie på fire som skal til Kroatien (istrien) til august. Planen er at finde en feriebolig der, men vi ved endnu ikke præcis hvor. Da to af os er “voksne børn” som gerne vil opleve bylivet der nede. Derfor vil vi høre om du kan foreslå nogle byer, med spændende byliv. Jeg har nemlig endnu ikke rigtig kunne finde noget på nettet om bylivet i istrien, dog en masse information om dette syd for istrien.

Med venlig hilsen Sara

Hej Sara

byerne i Istrien er jo knap saa store, saa nattelivet er ikke som i de stoerrer byer laengere nede af kysten, men I Pula og Porec er der en del natteliv om sommeren.

Mvh,

Morten

Hejsa.

Vi er en familie på 4. 2 børn på 4 og 7. Vi vil meget gerne til Istrien i vores sommerferie.
Vi er til en god campingplads med pool. Vi har et telt vi skal sove i alle sammen, i hver vores kabiner. Gerne i nærheden af steder/ en ø hvor man kan snorkle. Aktiviteter for børn. Grotter/vandfald el. lign. vi kan tage ud at se på.
Sidste år var vi på camping Park Umag. Hvilket var et fantastisk sted.
Kan du anbefale en by/en campingplads til os?

Mvh. Tina

Hej Tina,

prøve at kigge på campingpladser i Medulin, Pula området.

Hvis i skal have vandfald, skal i køre til Plitvice, på Istrien halvøen er der baradine grotten.

Mvh,

Morten

Hejsa :-)….
Hvordan ligger priserne, når det gælder lokal øl og spiritus?
Vi er nogle unge der skal derned
🙂

hej morten 21/6-2013
vi vil høre om hvilken stikkontakter man, har er de ligeså i danmark eller skal der bruges adapter vi skal bo i ferie hus.
et andet spørgsmål er det dyrt leve der nede og er alle gået over tit euro eller kan man bruge kuna,hrk enu??

med venlig hilsen finn engager

Hej Alex

en lokal 1/2 liter fadoel koster mellem 15-25 kr afhængig af hvor man drikker den, lokalt spiritus, mener du flasker som man køber på en bar eller mix drinks?

mvh, Morten

Hej Finn,

der er ganske normalle stikkontakter i alle huse, så en adapter får du ikke brug for. Det er stadig billiger end i Danmark og vi betaler stadig med Kuna også efter 1 July 🙂

Hej Morten. Vi er på vej til Kroatien på ferie, kommer ind med fly søndag i Trieste. Vi skal til umag. Kender du noget til offentlig transport over grænserne?

Hej Helle

Lufthaven i Triest ligger temmelig langt fra Triest by, jeg mener omkring 40 km nord for byen. Fra lufthavnen er der en lufthavnsbus til Triest, den skal i tage. jeg mener kun der er en bus fra Triest til Umag og den koerer ikke om søndagen, så i skal muligvis rejse til Buje og forsøge at komme videre til Umag derfra.

Mvh, Morten

Hej Morten
kører til Istrien i nat 2 boksne og 2 teenager

skal lige høre om der er et vandland/badeland i nærheden af purec?
Hvordan er vejret dernede lige nu?
Hilsen Helene

Hej Helene

der er saa vidt jeg ved ikke noget vandland ud over dem som findes i forbindelse med de stoerre hoteller og campingpladser.

Vejret er fint, vi har pt omkring de 30 grader her i Split.

Mvh,

Morten

Hej Morten

Vi rejser til Pula om et par uger og det er første gang vi skal til Kroatien. Vi lander i Zagreb lufthavn lørdag eftermiddag, ved du hvad det vil koste med taxa fra Zagreb til Pula?

Hilsen
Lone

Hej Lone,

puha, det er svært at svare på, mit bud vil være omkring 150-200 Euro. Med bus kan i gøre det for 200 kr per person.

Mvh,

Morten

Tænkte nok det var lidt dyrt. Problemet er, når vi skal hjem, bussen kommer til Zagreb lufthavn 1/2 time efter flyet letter, alternativt skal afsted dagen før og tage en overnatning i Zagreb.

Hilsen
Lone

Hej Lone

jeg tjekke det lige lidt naermere, pris er sikkert naermere de 300 Euro )-:

Med hensyn til Bussen, kan i eventuelt tage en bus fra Pula til Rijeka ogsa skifte til en bus til Zagreb der, hvis i goer det burde i have mange flere forbindelser

Mvh

Morten

Hej Morten.

Tak for hjælpen, tror nu nok det ender med en overnatning i Zagreb.

Hilsen
Lone

Vi planlægger at tage til. Istrien til sommer næste år. 14 dage start juli. 2 voksne, 2 børn på 9 og en hund. Vi kører med egen campingvogn. Vigtigst er en plads hvor det er til at komme rundt med en stor campingvogn og hvor der er store parceller (helst minimum 100 m2j.

Efter alle egne søgninger og research indtil nu, peger pilen på Camping ParkIN Umag. Nogen der kan fortælle mere om den, evt. alternativt vil anbefale andre, som f.eks. Lanterna, Bi-Village, Bijela-Uvale eller Zaton (velvidende at det ikke er Istrien). En joker, jeg ikke har kunnet finde helt så megen info om er Camping Park Mareda i Novigrad.

Takker for al mulig input 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.