Bus Kroatien

Busser er den mest populære form for offentlig transport i Kroatien, hvilket ikke er så mærkeligt, da bus priserne er relativt lave og antallet af busruter er imponerende. Busserne bruges ikke kun til at transportere rejsende, men også ofte til at sende pakker mellem landsdelene.

Alle større byer i Kroatien, som f.eks. Pula, Rijeka, Zagreb, Zadar og Split har internationale busruter til flere europæiske destinationer såsom, Tyskland, Østrig, Schweiz og nabolandene.

Efter størstedelen af den kroatiske Motorvej er blevet færdiggjort, er bussen også blevet en relativ hurtig måde at rejse på, en bus tur fra Split til Zagreb, kan nu gøres på 5 timer, hvilket kun er omkring 1 time mere ind den samme tur med bil.

Her er et par priser eksempler på nationale busruter, BEMÆRK at priserne kan variere afhængigt af hvilket busselskab man rejser med.

Omtrentlige bus priser (En vejs billet)
Fra Til Pris Afstand km* Pris / Km
Zagreb Split 200 kn Ca. 400 0.50 kn
Zagreb Rijeka 125 kn 172 0,65 kn
Zagreb Rovinj 165 kn Ca. 280 0,60 kn
Zagreb Zadar 140 kn 250 0.56 kn
Split Dubrovnik 110 kn 220 0.50 kn
Split Trogir 20 kn 30 0.67 kn

Afstanden i tabellen er den korteste kørselsafstand mellem de nævnte byer, bussen kan evt. køre andre ruter hvilket kan gøre rejseafstanden en smule længere.

Som du kan se ud fra tabel prisen er km prisen omkring 50-70 Lipa, så en hurtig og nem måde at udregne prisen på andre ruter er ved at gang afstanden med 70 Lipa, afstand kan man f.eks finde ud af ved at benytte Google maps.

VIGTIGT: alle ruter drives af forskellige busselskaber, hvilket også betyder, at priserne kan variere omkring 10-20 %, afhængigt af busselskabet.

Nogle selskaber tilbyder en rabat, hvis du køber en returrejse.

Billetter:

Reservation af billetter til indenrigsruter er stadig ikke almindeligt. For de Internationale busruter, er der efterhånden en del selskaber som tilbyder reservation og online booking. Så på indenrigsruter skal man sørge for at købe billetten i god tid på busstationen. Hvis man rejser på tidspunkter hvor bussen ikke er fuld, kan man også købe billetten direkte hos chaufføren, være opmærksom på at i skal betale et mindre beløb 5-10 kn per kuffert som i skal have i ”bagagerummet” så sørg for at have små penge parat, når i skal ombord på bussen.

VIGTIGT: Hvis du køber en billet fra Bus selskab X til f.eks. ruten Zagreb til Split, er billetten kun gyldig, når du rejser med det specifikke selskab, så man er nødt til at se nøje på skemaet og vælge præcis den bus afgang man ønsker at rejse med.

Her kan man finde yderligere information om busser i Kroatien,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.