Hjem » Bus Kroatien

Bus Kroatien

Busser er den mest populære form for offentlig transport i Kroatien, hvilket ikke er så mærkeligt, da bus priserne er relativt lave og antallet af busruter er imponerende. Busserne bruges ikke kun til at transportere rejsende, men også ofte til at sende pakker mellem landsdelene.

Alle større byer i Kroatien, som f.eks. Pula, Rijeka, Zagreb, Zadar og Split har internationale busruter til flere europæiske destinationer såsom, Tyskland, Østrig, Schweiz og nabolandene.

Efter størstedelen af den kroatiske Motorvej er blevet færdiggjort, er bussen også blevet en relativ hurtig måde at rejse på, en bus tur fra Split til Zagreb, kan nu gøres på 5 timer, hvilket kun er omkring 1 time mere ind den samme tur med bil.

Her er et par priser eksempler på nationale busruter, BEMÆRK at priserne kan variere afhængigt af hvilket busselskab man rejser med.

Omtrentlige bus priser (En vejs billet)

Fra

Til

Pris

Afstand km*

Pris / Km

Zagreb

Split

200 kn

Ca. 400

0.50 kn

Zagreb

Rijeka

125 kn

172

0,65 kn

Zagreb

Rovinj

165 kn

Ca. 280

0,60 kn

Zagreb

Zadar

140 kn

250

0.56 kn

Split

Dubrovnik

110 kn

220

0.50 kn

Split

Trogir

20 kn

30

0.67 kn

Afstanden i tabellen er den korteste kørselsafstand mellem de nævnte byer, bussen kan evt. køre andre ruter hvilket kan gøre rejseafstanden en smule længere.

Som du kan se ud fra tabel prisen er km prisen omkring 50-70 Lipa, så en hurtig og nem måde at udregne prisen på andre ruter er ved at gang afstanden med 70 Lipa, afstand kan man f.eks finde ud af ved at benytte Google maps.

VIGTIGT: alle ruter drives af forskellige busselskaber, hvilket også betyder, at priserne kan variere omkring 10-20 %, afhængigt af busselskabet.

Nogle selskaber tilbyder en rabat, hvis du køber en returrejse.

Billetter:

Reservation af billetter til indenrigsruter er stadig ikke almindeligt. For de Internationale busruter, er der efterhånden en del selskaber som tilbyder reservation og online booking. Så på indenrigsruter skal man sørge for at købe billetten i god tid på busstationen. Hvis man rejser på tidspunkter hvor bussen ikke er fuld, kan man også købe billetten direkte hos chaufføren, være opmærksom på at i skal betale et mindre beløb 5-10 kn per kuffert som i skal have i ”bagagerummet” så sørg for at have små penge parat, når i skal ombord på bussen.

VIGTIGT: Hvis du køber en billet fra Bus selskab X til f.eks. ruten Zagreb til Split, er billetten kun gyldig, når du rejser med det specifikke selskab, så man er nødt til at se nøje på skemaet og vælge præcis den bus afgang man ønsker at rejse med.

Her kan man finde yderligere information om busser i Kroatien,

Efterlad en kommentar!

Tilføj din kommentar nedenfor, eller trackback fra dit eget websted. Du kan også Comments Feed via RSS.

Vær venlig. holde den ren. holde dig til emnet. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Dette er en Gravatar-aktiveret weblog. For at få din egen globalt anerkendte-avatar, kan du registrere på Gravatar.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.