Kategorier
Dalmatien Istrien-rejseguide Øer Strande i Kroatien

De bedste sandstrande i Kroatien

Bisevo Porat StrandEnhver som kender Kroatien som ferieland ved, at landet har mange dejlige strande og et krystalklart hav langs hele Adriaterhavet, de fleste af de mange skønne strande består af småsten og klipper, hvilket er en af grundene til hvorfor havet er så rent og har de helt fantastiske farver, men der findes også et udvalg af rigtige dejlige sandstrande, så hvis man kan forene sig med småstens eller klippe strande, er der her en liste med nogle af Kroatiens bedste sandstrande.

Bedste sandstrande i Istrien:

Medulin er en turistby beliggende i den sydlige del af Istrien, kun 7 km fra Pula. Medulin er kendt for sin smukke 1 km lange sandstrand kaldet Bijeca. Stranden er især populært blandt familier med små børn på grund af det lave vand. På Stranden er der mulighed for at dyrke forskellige vandsport aktiviteter, endvidere er der barer og restauranter, samt liggestol og parasoller til udlejning og mange andre faciliteter.

Bedste sandstrande i Kvarner regionen:

Crikvenica Rivieraen tilbyder sine gæster adskillige smukke sandstrande som strækker sig flere kilometer langs kysten. En af de bedste sandstrande kan findes i Manestra bugten mellem Dramalj og Kacjak halvøen. Andre sandstrande i nærheden af Crikvenica er Balustrada stranden og Crni Molo stranden. Strandende tilbyder masser af faciliteter, såsom vandsport, barer og liggestole og parasoller til udlejning.

Krk øen (som er forbundet med fastlandet med en bro) byder på smukke sandstrande såsom Komoriska stranden (i Klimno bugten). Denne lille strand er 30m lang og 5m bred med masser af naturlig skygge fra de omgivende fyrretræer. Meline tilbyder også en fantastisk sandstrand, der er omkring 400m lang og 40m bred, men der er ingen naturlig skygge, så glem ikke at medbringe parasollen. Baska stranden er en dejlig, skjult strand med meget få besøgende, men du er nødt til at klatre ned ad en lang og stejl sti for at komme dertil.

Strand Omis

Paraside strand (Rajska Plaza) på øen Rab, er en to kilometer lang strand med meget fint sand. Der er meget lavvandet så havets temperatur er altid behageligt om sommeren. Den smukke omkringliggende granskov sørger for masser af naturlig skygge. Denne strand er meget populær hos familier med små børn, men også hos de lokale, hvilket gør at stranden godt kan blive lidt overfyldt i løbet af sommeren. På stranden er der restauranter, barer, mulighed for at dyrke vandsport, livreddere samt faciliteter til handicappede.

Bedste sandstrande i nord Dalmatien:

Saharun stranden Dugi øen (Long Island) er en lang strand ud mod åbent hav. Denne strand ligger i en smuk bugt med hvidt sand, hvilket giver havet en dejlig turkis farve. Der er lavvandet og meget velegnet til små børn. Der er en lille snack bar og masser af træer, der giver naturlig skygge. Stranden ligger syd for Soline og kan nemt nås med bil. Det er 1 1/2 times bådtur fra Zadar til Dugi øen.

Slanica strandenøen Murter (som er forbundet med fastlandet med en bro) er en meget populær strand med masser af faciliteter. Stranden ligger i nærheden af et hotel og en campingplads og er meget populær blandt unge mennesker. Der bliver holdt masser af fester på stranden om sommeren. Dette er en fantastisk strand, hvis du er på udkig efter underholdning og sjov, sport og spil som “picigin« (en type vand volleyball) er Slanica stranden et godt valg.

Korcula strand i Lumbarda

 

Ninska Laguna Beach (Queen’s Beach) i Nin (nær Zadar) er en lang sandstrand med lav vandstand hvilket giver behagelige, varme hav temperaturer, ideel for små børn. Denne familievenlige strand byder på masser af faciliteter, herunder barer og restauranter. Men stranden og er også kendt for sit medicinske mudder, som skulle være et sandt vidunder for ens hud.

Bedste sandstrande i mellem Dalmatien:

Mlaska strandøen Hvar er en stor 800m lang strand med meget fint sand og lavvandede farvande nær Mlaska campingpladsen, 4 km syd for den lille by Sucuraj. Stranden er populær blandt familier og nudister og tilbyder mange faciliteter på den nærliggende campingplads. Den smukke ø Hvar kan nemt nås med færge fra Split.

øen Vis findes flere gode sandstrande, tæt på byen Vis er stranden Stoncica et „must see”, i nærheden af byen Milna finder man en anden glimrende Sandstrand. På den lille naboø Bisevo befinder stranden Porat, en af de mest fantastiske sandstrande i Kroatien.

Vela Przina strandenøen Korcula er beliggende nær byen Lumbarda. Stranden ligger i en smuk stor bugt, hvilket beskytter den mod nordlige vinde, fra stranden er der en dejlig udsigt over det åbne hav og øen Lastovo. Stranden er meget populær hos turister og lokalbefolkning, så det kan godt blive overfyldt om sommeren. Der er en restaurant og besøgende kan leje liggestole og parasoller. Der er regelmæssige færgeruter fra Split til Korcula.

Sandstrand Bisevo Kroatien

Omiš Rivieraen strækker sig 35 km langs kysten syd for Split. Omis Rivieraen er kendt for sine store sandstrande, især mellem byerne Omis og Dugi Rat. Der er en fire kilometer lang sandstrand i byen Duce og i byen Omis er der en populær 1 km lang sandstrand linet op med mange restauranter, caféer og butikker, hvor du finder alt hvad du behøver for en afslappet og behagelig dag på stranden.

Bacvice stranden i Split er nok den travleste Sandstrand i Kroatien da den ligger i gåafstand fra det historiske centrum af Split, stranden er fremragende til børn, da vandet er meget lavt, faktisk er du nødt til at gå omkring 100 meter ud, før du rent faktisk kan svømme. Det lave vand er også grunden til, at lokalbefolkningen spille Picigin her, et boldspil, som krævede akrobatiske færdigheder af deltagerne, Picigin spilles hele året rundt.

Bedste sandstrande i syd Dalmatien:

Uvala Lapad stranden er den største strand i Dubrovnik og ligger på en dejlig promenade med mange hoteller, restauranter, sportsfaciliteter samt legepladser i nærheden. Denne sandstrand er udstyret med brusere, kabiner til at skifte tøj i, liggestole og parasoller. Stranden har liv reddere og er omgivet af frodige palmer, oliventræer og fyrretræer.

Trstenica stranden (i Orebic) på Peljesac halvøen ligger ca. 80 km nord fra Dubrovnik. Trstenica stranden ligger i bugt med småsten og sand kun 15 min. spadseretur fra færgeterminalen i Orebic. Det er en 1 km lang børnevenlig strand som er lavvandet, med naturlig skygge fra de omkring stående træer. På stranden er der caféer, barer og legeplads for børn. Stranden har en dejlig udsigt over Korcula`s Øhav og er meget populær, hvilket kan gøre at den bliver overfyldt til tider.

Mljet er en smuk, næsten uberørt ø, som byder på nogle fremragende sandstrande, Saplunara er en fantastisk isoleret bugt med to rolige og beskyttede sandstrande der er beskyttet på grund af deres unikke natur. Strandene vender mod det åbne hav og er omgivet af skove. Dette er det perfekte sted at besøge, hvis du ønsker at slippe for menneskemængden. Mljet kan nås med færge fra Dubrovnik.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

14 kommentarer til “De bedste sandstrande i Kroatien”

hej med jer..

Tak for en masse brugbar information. Vi er 2 familier med hver 2 små børn på 1 & 4 og vi overvejer at tage til Kroatien sommer 2012, men kunne godt bruge lidt hjælp..

Vi har brug for at være i nærheden af nogle lavvandet sandstrande og ligeledes i lejlighed/hus hvor der er pool med børnebassin og meget gerne wi-fi, da vi er selvstændige..

Hvor vil I anbefale at tage hen?

Ser frem til at høre fra jer på hh@worldtrans.dk

MVH
Henrik

Hej Henrik,

Det bedst jeg kan anbefale dig er at kigge på nettet, det er ikke saa nemt at finde både hus med pool og saa sandstrand, den kombination findes kun i begrænset omgang, og jeg kan ikke umiddelbart komme i tanke om et hus jeg kan anbefale.

Mvh, Morten

Hej
Vi er en lille familie på 3, (barn på halvandet), der gerne vil til Kroatien denne sommer. Vi tænker at bo enten på hotel eller i en ferielejlighed af en art. Mit spørgsmål til dig er hvor der mon er smart at tage hen hvis man gerne vil have kort transporttid fra lufthavnen? Vi vil gerne bo ved havet og en by med en lille smule kulturelle aktiviteter.
På forhånd tak
Jette

Hej Jette,

du kan prøve at kigge nærmere på Foelgende byer.

1. Trogir ligger ca. 6 km fra Split lufthavnen, alternativt kan i kigge paa Okrug donji (Børnevenlig strand), som ligger på øen Ciovo, (som er forbundet med Trogir)
2. Zadar – ligger ca. 15 km fra lufthavnen i Zadar, i bydelene Diklo og Borik er der masser af ferielejligheder og kort afstand til strand.
3. Medulin ligger ca. 15 km fra Pula Lufthavn, her er der en dejlig sandstrand.

Alle tre byer har kulturelle aktiviteter og underholding programm i sommermånederne.

Mvh

Morten

Hej.
Vi er på vej til kroatien om ganske kort tid – men er nu efterhånden blevet en smule betænkelige. Folk vi snakker med siger, at der IKKE findes sandstrande i Kroatien – det nærmeste man kommer det er småSTEN som ungerne ikke kan gå på… Vi synes dog at have læst, at der skulle være SANDstrand – bl.a. ved Medulin? Selve stranden er vigtig for os, da vi har et barn med.
Venlig hilsen
Anja

Hej Morten

Vi er en famile, som planlægger sommerferie i Zadar her til sommer. Flere steder på internettet, kan jeg se en smule info om et nyt badeland/aqua park i Zadar. Er det noget du ved noget om? Eller om der evt er pools med offentlig adgang i Zadar?

På forhånd tak
Henrik

Hej!

Vi har 12 dage i Kroatien i juli 2013 (flybilletter til og fra Zadar, påregner at leje en bil). Satser på 5 dage med base i området omkring Zadar (med en dags udflugt til Plitvicke) og 7 dage længere sydpå mellem Split og Dubrovnik. Familie på 4: far, mor og børn på 12 og 9 år. Vi vil gerne snorkle, så vandkvalitet er et større must end sandstrand. Hvilke områder vil I anbefale at vi finder ferielejligheder i hvis vi vil have de bedste snorkle-muligheder?

Vh. Christina

Hej Henrik,

Hverken jeg eller min Kollegaer har hørt om noget vandland ved Zadar, den eneste vi kender til er den qqua park som er i forbindelse med Club Funimation Borik, er det maaske den i har set? Så vidt jeg kan læse er den ikke offentlig tilgængelig?

Mvh

Morten

Hej Christina,

vandkvaliteten er fantasktisk stor set i hele Dalmatien, den allerbedste kvalitet finder man naturligvis hvis man tager på øerne som f.eks. Brac eller Hvar

Hvis i vil blive på fastlandet vil min anbefaling være Brela.

Mvh,

Morten

Hej Morten

Vi er en familie på far, mor og to børn på 4 og 6 år. Vi er ved at planlægge en ferie til Kroatien til sommer, hvor vi bla. påtænker at besøge øen Hvar en uges tid. Vi har ikke bil med og skal heller ikke leje en. Så mit spørgsmål lyder så, hvor på øen vil det være smart at leje et hus, hvor det er muligt at komme til uden bil, hvor der er en god børnevenlig strand og mulighed for indkøb? På forhånd tak for svar .

Mange hilsner
fra Rikke

Hej Rikke

uha, jeg må nok tilstå at jeg ikke har besøgt særligt mange strande på Hvar, så jeg har ingen insider tips. Så vidt jeg ved er det mest børnevenlige strande på nordsiden af Øen i området ved Jelsa og Sucuraj. I Hvar by er der den her strand som har sandbund, når man kommer et par meter ud i vandet Strand Hvar by

Mvh, Morten

Hej,

Vi påtænker at holde sommerferie i Kroatien til sommer og har kigget lidt rundt på nettet efter leje af hus. Vi fandt et dejligt hus, beliggende sammen med en masse andre tilsvarende huse (en slags enklave/ferieby)med fælles pool. Området virkede ret nyt. Nu kan vi ikke finde det igen.
Nogen gode bud?

Mange tak 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.