Kategorier
Istrien-rejseguide pula Strande i Kroatien

Strande i Pula

Pula er den største by i Istrien, den ligger i den sydvestlige del af halvøen Istrien i en beskyttet bugt. Byen er kendt for sit milde klima, rent vand, uspolerede natur og smukke strande. Nedenfor finder man en beskrivelse af de mest populære strande i Pula.

Hotel Pula Strand

Valkane strand

Valkane Stranden ligger i nærheden af hotellet Pula. Stranden har det blå flag, som er en international anerkendelse for rene og tilgængelige strande. Den ene del af stranden er sandstrand og velegnet til familier med små børn, den anden del af stranden er med beton. Valkane Stranden er tilpasset for personer med handicap, og har speciel adgang til vandet for kørestolsbrugeret. Nær stranden er der mange barer og restauranter, og stranden er det ideelle valg, hvis man ønsker at tilbringe hele dagen på stranden. Besøgende på stranden kan også dyrke en række sportsaktiviteter som beachvolley, tennis, fodbold, eller leje en båd eller en vandcykel og nyde det store hav.

Rt Kamenjak Premantura strandene

Kamenjak Kap er beliggende i den sydligste del af halvøen Istrien, og er en fredet park. Kysten er 30 km lang og har mange smukke små bugter, strande og øer. Dette er et ideelt sted for dem, der søger fred og ro og ikke kan lide store menneskemængder som oftest er på de offentlige strande, især i højsæsonen. Der er få sandstrande, som er ideelle for familier med børn, kysten er for det meste stenet med flade sten. Kamenjak er også en meget populær destination for dykkere. Den sydlige del har stærke strømme, så man skal være meget forsigtig, især hvis man er en lidt uerfaren svømmer.

Histria strand

Stranden Histria ligger i Verudela området og ligger lige neden for hotellet Histria. I dette område er der mange smukke strande, der er ideelle til familier med små børn. Da stranden ligger i en del af Pula, hvor der er mange hoteller, bør man være forberedt på større menneskemængder på stranden, især i højsæsonen. Der er masser af skygge på stranden, så man kan nyde hele dagen på stranden. Stole og parasoller kan lejes. Histria Stranden er også tildelt det Blå Flag.

Punta Verudela Strand

Ambrela strand

Ambrela stranden er også beliggende i turistområde Verudela. Stranden er sandet, og har en meget nem adgang til havet hvilket er ideel for familier med børn. På grund af dette og andre kvaliteter, såsom fremragende vand kvalitet, er denne strand også blevet tildelt det Blå Flag. På stranden kan man leje strandstole og parasoller, og der er omklædningsrum og brusere. Bare et par meter fra stranden er der behagelig naturlig skygge, hvor man kan nyde en forfriskning i de to snackbarer som ligger der.

Gortanova Uvala strand

Stranden ligger i en bugt og er en grus strande, men den har en let adgang til havet hvilket gør den velegnet til familier med små børn. Nær stranden er der en tæt granskov, der giver dyb skygge. Der hvor grus stranden ender er der en klippefyldte del, der er ideel for personer der elsker at dykke. Tæt på stranden er der også en café, som har et bredt udvalg af forfriskende drinks.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

6 kommentarer til “Strande i Pula”

Hej Lene og Morten,

Husk at nævne stranden i Medulin da det er den eneste sandstrand i Istrien. Mange mennesker søger netop det.

mvh
Søren (endu en tilflytter fra DK) fra Pula

Hej Morten,

jep, jeg bor i Pula hele året siden 2011 og er den eneste danske stasborger som er turistguide i Kroatien. Der er vist et par stykker til men de er “kun” kroatiske statsborger. Jeg har arbejdet med meget stresset IT arbejde på højt niveau i en af DK-største viksomheder og fik bare nok af det. Nu bor jeg 50 m fra Kamenjak med vidunedrlig havudsigt fra mine altaner og laver det jeg vil :).
Husk at give lyd fra Jer når I kommer til Pula så får i en pro-guided bytur, free of charge.
Mvh
Søren

Hej Søren,

det lyder spændende, det må jeg høre noget mere om når jeg kommer til Pula næste gang, jeg sender dig en mail inden.

Mvh,

Morten

Hej Søren

Kan du fif om hvorvidt Kroatien er at anbefale til at rejse alene med et mindre barn? Og i så fald hvor skal man tage hen hvis der skal være god børnevenlig strand, billig bolig (helst med pool) og gerne hyggelig by?

Mvh. Kerstine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.