Kategorier
Istrien-rejseguide Strande i Kroatien

Strande i Rovinj

Rovinj i Istrien, har længe været kendt for rent hav og en smuk kystlinje. Hvis man mener man kun kan lide sandstrande, så er Rovinj umiddelbar ikke det rigtig valg, da kysten er stenet. Men i sidste ende, bliver de fleste forelsket i den smukke grønne natur og de stenede strande. For dem der ikke kan lide folkemængder, som er meget almindelige på den Adriaterhavskyst i højsæsonen, er Rovinj den helt rigtige destination, fordi her kan man uden problemer finde sin egen lille skjulte bugt.

Strand Rovinj

Stari grad – Monte Strand

På den vestlige side af den gamle del af Rovinj finder man Monte Strand. Stranden er 150 meter lang og er opdelt i to dele, Lantern og Balota, adgang til vandet er knap så nem, men hvis man kan lide at springe i vandet er dette lige stedet. Strandene er stenet og der er ingen naturlig skygge. Da kørsel med motorkøretøjer er forbudt i den gamle bydel, kan stranden Stari grad Monte kun nås til fods eller på cykel.

Lone Bugten

Lone bugten er en del af den beskyttede skov park “Zlatni rt” som er en af de mest besøgte strande i byen. Stranden ligger 15 minutters gå gang fra byens centrum. For at imødekomme børnefamiliers behov, er grus blevet bragt til stranden så nu er stranden ideel for familier med små børn. For dem, der foretrækker privatlivets fred, kan mand finde små stenede strande i nærheden. Et par meter fra stranden er der en tæt fyrreskov, hvor man kan finde dyb skygge på varme sommerdage. På stranden er der og to barer, hvor man kan købe forfriskninger.

Katarina Øens strande

Øen Katarina er kendt som den smukkeste ø i Rovinjs øhav. Den er beliggende blot et par hundrede meter fra byens centrum, og kan nås med taxi både fra kysten. De bedste strande på Katarina øen er placeret på den østlige side, hvor der er klippefyldte bugter med sand strande. Hotel Katarina ligger på øen og har en udendørs swimmingpool, en café, en restaurant og en dykkerklub. For dem der kan lide sport, er der en volleyball plads som kan benyttes. For de yngste er der en sandkasse nær stranden.

På den nordvestlige side af øen er der 3 klipper som kaldes Guld, Sølv og Bronze. Disse er meget høje klipper, der falder lodret ned i havet, så hvis du er til spring fra Klipper er dette et oplagt valg.

Villas Rubin Strand

Kuvi strand

Kuvi stranden ligger omkring 3 km syd for byen Rovinj og er en af de mest besøgte strande i byen. Byen begyndte for nyligt at renovere stranden, så den er dækket med fine småsten. Nogle dele af stranden er stadig klippefyldte. Nær Kuvi Stranden er Resortet Villas Rubin, så der mangler ikke barer, restauranter og rekreative faciliteter i dette område. Stranden er ideel for familier med små børn, der kan nyde det og have det sjovt i det lave vand. Stranden er udstyret med brusere, toiletter og omklædningsrum.

Cape Skaraba

Skaraba bugt er omkring 3 kilometer fra centrum af byen og inden for Forest Park “Golden Cape”, der strækker sig til stranden, hvilket giver skygge i løbet af dagen. Cykelstier er anlagt ned til stranden så man kan komme på cykel eller i bil, som man bliver nød til at parkere tæt på forlystelsescenter Monvi. Kysten her er klippefyldte med et par små bugter. I selve Cape Skaraba der er en smuk strand med flade sten, der er egnet til solbadning. I den vestlige del af Golden Cape er det meget klippekyst og adgangen til havet er specielt nem, så det kan ikke anbefales til familier med små børn og ældre. Øst for Cape Skaraba er Big Skaraba bugten, hvor der er en dock, som er for mange gæster et populært sted for svømning og hoppe i havet. Bugten er dækket med småsten.

Valalta strand

Stranden ligger nord for byens centrum og er et paradis for elskere af naturisme. Stranden er en småsten og sandet strand og er beliggende ved en nudist campingplads. Stranden er udstyret med brusere, vandrutsjebaner, en udendørs pool med havvand, og der er forskellige andre underholdnings faciliteter. Siden 2000 har stranden haft det blå flag, som er en international anerkendelse af rent hav og strande.

Amarin Strand

Amarin strand

Amarin Strand ligger 3 km fra Rovinj centrum mod nord, og er en af de smukkeste strande i området. Stranden er dels grus og dels stenet. Lige over stranden finder man ferieanlægget Amarin hvor der er et udvalg af restauranter, barer og forskellige butikker. Stranden er udstyret med brusere, omklædningsrum og besøgende har adgang til flere sportsaktiviteter. På stranden kan man leje strandstole og parasoller, og i nærheden, i turist landsbyen er der en udendørs pool.

Stranden har en børnevenlig adgang til havet, hvilket gør den velegnet til familier med små børn og ældre. Stranden er også populær blandt de unge mennesker da den tilbyder et livligt aften program.

Villas Rubin strand

Villas Rubin Strand ligger 3 km fra centrum af byen og er inden for feriebyen med det samme navn. Stranden strækker sig 1500 meter. På grænsen til campingpladsen Polari er der en grus sektion som er velegnet til børn. Besøgende har til deres rådighed et windsurfing center, legeplads og en restaurant, cafe, tennisbaner, fodbold, basketball, bordtennis, minigolf og volleyball. Der er også et dykkercenter i nærheden med dykkerskole og mulighed for at leje dykkerudstyr. Lige ved siden af stranden er der en swimmingpool. Den ene del af Villas Rubin Strand er delvis en nudist strand.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.