Kategorier
Dalmatien Dubrovnik Dalmatien fly

At rejse til Dubrovnik

Hvis man planlægger at tilbringe ferien i Dubrovnik, er det jo rart at vide, hvordan man kan komme dertil. Nedenfor har vi oplistet de forskellige rejse muligheder samt vores anbefalinger.

Dubrovnik

Rejse til Dubrovnik med bil:

Rejser man i bil fra Zagreb, er vores anbefaling at tage motorvejen indtil afkørselen mod Vrgorac og derefter fortsætte ad lokale veje i retning mod Dubrovnik. Motorvejen til Dubrovnik er stadig under konstruktion, og den sidste del Vrgorac – Ploce er planlagt til at åbne den 30.6.2013 Hvis man foretrækker at køre langs kystvejen og nyde udsigten over havet, så anbefales vi at starte den del af turen fra Split og indtil Dubrovnik. Rejser man i højsæsonen kan det dog tage lidt længere tid, på grund af trafikpropper, især i nærheden af populære turist områder såsom Omis og Makarska.

Uanset om man beslutter sig for at køre ad motorvejen eller kystruten til Dubrovnik, er man nødt til at krydse grænsen i Neum (Bosnien-Hercegovina). HUSK at have gyldige rejsedokumenter til at krydse grænsen med. Da Kroatien den 1.7.2013 bliver medlem af EU, er det endnu ikke fastlagt, hvordan gennemrejsen gennem Bosnien-Hercegovina vil blive.

Dubrovnik by mur

Hvis man rejser til Dubrovnik fra retning Osijek (eller Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet, Polen …) så er den korteste strækning gennem Bosnien-Hercegovina på ruten fra Osijek – Slavonski Brod (eller Brcko) – Sarajevo – Mostar Metkovic – Dubrovnik eller Sarajevo – Foca – Trebinje – Dubrovnik. Gennem Bosnien-Hercegovina bør man ikke overtræde hastighedsgrænserne, da der er hyppige politikontrol.

At ankomme til Dubrovnik med bil fra Montenegro eller fra Herceg Novi, tager kun omkring 1 time, hvis der ikke er store trafikpropper ved grænseovergangen. Afstanden fra Herceg Novi til Dubrovnik er 48 kilometer, og turister der opholder sig i Herceg Novi tager ofte dagsture til Cavtat og Dubrovnik.

Ankomme til Dubrovnik med bus:

Bus stationen i Dubrovnik ligger i bydelen Gruz, som er omkring 2 km fra byens centrum. Bus stationen blev for nylig bygget og ligger nær havnen. Mere information om busstationen i Dubrovnik og bus køreplaner, kan man finde på www.buscroatia.com

Dubrovnik har rigtige gode bus forbindelser til andre byer i Kroatien og har også gode internationale bus forbindelser, især til Bosnien-Hercegovina, Montenegro og Tyskland.

Ankomme til Dubrovnik med færge:

I sommersæsonen er der flere ugentlige færgeforbindelse til Dubrovnik fra Rijeka og Split, færgen fortsætter til den italienske havneby Bari. En detaljeret tidsplan for færger og prisoplysninger kan findes her:

Herudover har Dubrovnik også daglig færge og Katamaran forbindelser til de nærliggende øer (Kolocep, Lopud, Sipan, Mljet og i høj sæsonen med Korcula og Lastovo).

Dubrovnik Bro

Gruz havn ligger lige ved siden af busstationen og ved havnen er der Jadrolinija salgskontor (færge billetsalg), veksle kontor, parkering, café, supermarked, hotel Petka, flere rejsebureauer og Dubrovnik Turistråds informations kontor. Hvis man vil en tur til den historiske by kerne, tager det ca. tyve minutter til fods. Beslutter man sig for at tage en taxa, er taxi standen beliggende tæt på havnen og prisen til den historiske kerne af byen er omkring 70 kuna. Bliv enige om prisen inden I køre.

Ankomme til Dubrovnik med fly:

Dubrovniks lufthavn ligger 20 kilometer uden for byen. Ved hver ankomsten, køre der regelmæssig busser til Dubrovnik. Ved afgange, køre der busser fra busterminalen i Dubrovnik 1,5 time forud for flyvninger af Croatia Airlines og Austrian Airlines. For alle andre rutefly, køre bussen fra busstationen 2 timer før afgang.

Ankomme til Dubrovnik med tog:

Der er ikke muligt at tage toget til Dubrovnik.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

4 kommentarer til “At rejse til Dubrovnik”

Kan I hjælpe mig? Jeg vil gerne undersøge mulighederne for cykelkrydstogt blandt de Dalmatinske øer med start og slut i Dubrovnik efterår 2014. Hvor skal jeg søge?

MVH Birgit Brodersen

Hej Birgit, jeg ved der er et firma som hedder katarina line som har en del krydstogter, ellers kan du prøve at google efter “Gulet Cruise bicycle” eller lignende i Google.co.uk

Mvh

Morten

Vi skal afsted til Dubrovnik om et par uger og skal bo i Lapad delen af byen. Har du nogle forslag til gode og gerne børnevenlige oplevelser?
Når jeg søger efter seværdigheder med mere finder jeg stort set kun information omkring den gamle by og Lokrum. Er der ikke andet end det?
På forhånd tak.
Mvh Dina

Hej Dina

Umiddelbart kan jeg ikke komme i tanke om nogle specielt børnevenlige tilbud / oplevelser i Dubrovnik.

Udover de seværdigheder du selv nævnte, er der også en svævebane, op til toppen af bjerget, og der er flere muligheder for at komme ud of sejle, blandt. andet er der et “piratskib”.

Mvh, Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.