Kategorier
Kvarner Øer

At rejse til Losinj

Øen Losinj er en del af Cres – Losinj øgruppen, som omfatter øerne Losinj (Mali og Veliki Losinj), Unije, Ilovik, Susak, Vele Srakane, Male Srakane samt 30 andre mindre øer. Før i tiden var de to øer Cres og Losinj én ø, men ved Osor blev der udgravet en kanal for at afkorte vejen til det åbne hav.

Veli Losinj

Mali Losinj er den største by på Adriaterhavets øer og er anerkendt verden over som en top turistdestination. Desuden er byen kendt for sin sundhedsturisme. På grund af det gode klima, erklærede Østrig-Ungarn Losinj for et kursted. Losinj øen er opdelt i to dele i Privlaka område, hvor endnu en kanal blev udgravet.

Ankomme til Losinj med bil og færge:

For at komme til Losinj i bil, skal man først tage til øen Cres, som er fundet til Losinj via in bro i Osor, informationer om at komme til øen Cres i bil, kan man læse her.

På Losinj øen er der to klapbroer der åbner to gange om dagen for passage af skibe:

Klapbroen ved Osor: kl. 09.00 og kl. 17.00

klapbroen ved Privlaka: kl. 09.00 og kl.18.00

Losinj

Losinj

Losinj

I højsæsonen hvor der er masser af skibe / både der skal passere gennem kanalen, så man kan man risikere at skulle vente op til en time. Så hvis man skal nå en færge, så sørg for at krydse broen, før trafikken bliver standset.

Der er også en færgeforbindelse mellem Zadar og Losinj sejlplanen for færgen kan man se her. Om sommer er der også katamaran forbindelse til Istrien.

Kanal i Osor

Ankomme til Losinj med bus:

Der er flere buslinjer der forbinder Zagreb og Rijeka med Losinj, i højsæsonen køres der med ekstra busser. En detaljeret køreplan kan ses på www.buscroatia.com

Rijeka har gode busforbindelser med store dele af Kroatien og de omkringliggende lande. Så skal man til Losinj med bus, er det bedst først at tage en bus til Rijeka og derefter skifte til en bus til Losinj.

Flere informationer om busterminalen i Rijeka og bus køreplaner kan findes på www.buscroatia.com

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.