Kategorier
Motorvej Rejser

Vignette Slovenien

slovenia_slovene_vignetteOPDATERET (06.12.13): Slovenerne har igen ændret på vignette strukturen, de nye vignette typerne er nu blevet defineret. (Gældende for køretøjer under 3.500 kg.).

Vignetter til Motorcykel – Uge , halvårs, og års. – Uge (7.5 Euro), halvårs (25 Euro) og års vignette(47.50 Euro).

Vignetter til alm. person køretøjer med eller uden hænger – Uge (15 Euro), måned (30 Euro) og års vignette(95 Euro).

De nye priser er gældende fra den 1 Juli 2009.

Hvis man kører af ruten Munchen, Salzburg, Ljubijana, Zagreb, koster en 3 ugers tur til f.eks. Split følgende: 2 * 10 dages vignette til Østrig = 15.80 Euro (7,90 for en 10 dages vignette) + 2 * Tauerntunnel 9.5 Euro (19 Euro) + 2 * Karawankentunnel 6,5 Euro (13 Euro) + (1 stk. en måneds vignette Slovenien = 30 Euro + 2 gange motorvejs betaling fra den slovenske grænse til Split = 2 * 162 kuna (ca. 48 Euro). De samlede omkostninger (motorvej og tunnelafgifter) bliver dermed ca. 123 Euro, hvilket svarer til knap 1.000 kr.

Hvis man vælger at tage ruten Passau – Maribor – Zagreb, ser regnestykket således ud. Østrig, 2 gange 10 dages vignette 7.90 Euro (15.80 Euro) + 2 * Bosrucktunnel 4.5 Euro (9 Euro) + 2 * Gleinalmtunnel 7.5 Euro (15 Euro), Slovenien 1 stk. måneds vignette = 30 Euro, i Kroatien har man motorvejs afgift fra den Slovenske grænse til Split på 2 * 199 Kuna (42+157) i alt ca. 54 Euro, dermed beløber den samlede motorvejs- og tunnelafgift på denne rute til ca. 123 Euro, Ups det var dog pudsigt, nøjagtig det samme beløb!

Ruten over Maribor er en smule kortere, så man kan sikker spare et par liter benzin ved at vælge denne vej, men i det samlede regnestykke, vil prise forskellen være forsvindende lille. Begge ture er ganske smukke, og begge ture består, på nær nogle få kilometer i Slovenien, af motorvej hele vejen.

Vi anbefaler også at du læser Motorvejsafgift i kroatien, Priser i Kroatien, Guide Split og Alt om Istrien

Vignette til Østrig og Slovenien kan købes på tankstation umiddelbart før grænsen til de to lande.

Hvis man vælger at benytte lande vejen slipper man naturligvis for motorvejsbetalingen men må i så fald påregne et væsentligt højere tidsforbrug specielt i Juli og August.

Fra Kroatiens og EU´s sider har der været lagt pres på Slovenien for at indføre en kortere vignette, med den nye vignette, efterkommer de jo i princippet dette krav, men jeg sikker på at der i Kroatien, ikke er udpræget tilfredshed med prisen på den nye vignette, da de fleste Kroatien rejsende, tilbringer mere en syv dage i landet, vil de skulle købe to 7 dages eller en måneds vignetter til Slovenien om dermed betale 30 Euro.

Man fristes til at spørge sig selv hvordan Slovenien er kommet frem til prisen på de 15 Euro

Her lige et par ting som jeg undrer mig over:

  • Prisen på en 10 dages vignette i Østrig (hvor omkostningen for at bygge en motorvej er væsentligt højere) er Euro 7,90
  • Motorvejsafstanden grænse til grænse i Slovenien er 60/187 km i Østrig er den 205 km.
  • EU har Finansieret en stor del af den nye motorvej i Slovenien.

Da de ovennævnte punkter ikke giver noget logisk grund for prisen på de 15 Euro, kunne man jo fristes til at tro at Slovenien bevidst forsøger at genere deres naboer.

Bøde hvis man ikke har vignette:

Hvis man vælger at passere Slovenien uden en gyldig vignette, risikerer man en bøde mellem 300 og 800 Euro, så set i det lys er det måske ikke en dum ide at invistere in en vignette.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

6 kommentarer til “Vignette Slovenien”

Hej Morten
Jeg ville lige høre om det er mulighed for og købe vignetten til Slovenien i Trieste? Vi kommer til trieste med autotog fra Berlin
og skal ned til camping Oliva ved Rabac i uge 27/28.
MVH JAN GEHRT

Hi Jan, jeg har ikke selv koert den vej forbi, men jeg kunne se at man nu kan faa vignetten rigtig mange steder paa den route vi koerte hjem til jul, saa jeg er temmelig sikker paa at man ogsaa kan faa den paa tankstationer i Triest.

Mvh

Morten

Hej Morten

Tak for din gode side, jeg har et spørgsmål omkring vignetter. Vi skal igennem slovenien og skal have vignette. Flere steder står der max 3499 KG. Er det kun gældende for den trækkende bil.

Vi har campingvogn med, og når en total vægt på 3800 kg. da bilens totalvægt er 2200 kg og campingvogn på 1600 kg.

Håber du har svar på det

Hilsen Michael

Hej Michael, mit umiddelbar gæt udfra hvad jeg har læst på den officielle slovenske side (www.dars.si), er at du sikkert skal betale per km, da din samlede vægt overstiger 3500, men da det ikke beskrives klar og tydligt, vil jeg forslå dig at skrive til cus@dars.si eller ringe til “toll user centret” paa dette nummer +386 1 5188 350

Mvh

Morten

Hi Morten
Skal man have vignette til Slovenien når man kommer fra Rimini(Italien) og skal til Ankaran i Slovenien.
Kører jo over Trieste og kommer ikke på motorvej i Slovenien

Mvh Jesper storm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.