Kategorier

Om os

Hej,

Vi er danske familie som har været bosat i Split Kroatien i 8 år, i begyndelse af 2004 fik vi en ide om at starte et firma hernede, på daværende tidspunkt var vi bosat i Düsseldorf, som blev den sidste station i tyskland, hvor vi havde boet og arbejdet i 9 ½ år.

I begyndelse valgte vi at min og kone og vores piger Caroline og Ida, flyttede til Århus, mens jeg så forsøgte at få etableret firmaet, dette var naturligvis en hård tid for familien da jeg på 14 dages basis måtte pendle mellem Split og Århus, i oktober 2005 besluttede vi os derfor til at flytte vores familie base til Split, hvilket vi absolut ikke har fortrudt.

Bisevo fam smalby

En uge efter vi ankom startede Caroline og Ida i en lokal kroatisk børnehave, hvilket ikke var nemt, næsten hver dag var der gråd når vi skulle tage afsked, så da vi tog hjem på jule ferie 2005 overvejede vi seriøst om Lene og ungerne skulle flytte tilbage til Danmark, det blev ikke nødvendigt for dag vi kom tilbage begyndte børnene så småt at tale Kroatisk og gråden når de skulle afleveres i børnehaven om morgenen blev erstattet af et smil.

2007 var året hvor vores store pige Caroline skulle starte i Skole, vi havde længe snakket om vi skulle have hende tilbage til Danmark, men da var glade for at være her og pædagogerne samtidig sagde god for hendes kroatisk, blev vi enig om at prøve det, og minsandten om det ikke gik uden problemer, i dag går Caroline i 6 klasse og Ida i 3 klasse på en lokal skole, begge er i dejlige klasse hvor der er rigtig godt sammenhold. De første 3 års Skolegang, er i heldagsskoler hvor de har undervisning og leg fra klokken 8 til 16 hver dag.

Som i kan se på vores side oplever vi en hel del, vi elsker at komme ud og opdage nye steder og mennesker, mulighed for at gøre det er et af de største plusser ved at bo hernede.

I er velkommen til at skrive til os på info(at)feriekroatien.dk, men da vi får temmelig mange henvendelser på forskellig sprog, er den hurtigste vej til svar hvis du lægger en kommetar / spørgsmål under en af artiklerne her på vores side her, da vi besvarer disse henvendelser først.

Hvis i kan lide vores side og Kroatien som feriemål, må i meget gerne hjælpe os med at gøre den kendte ved dele den på Facebook, Google plus og andre sociale medier.

Mange hilsener fra Split

Ida, Caroline, Lene og Morten

150 kommentarer til “Om os”

hej morten og familie.
vi er 3 familier som kommer ned på camping vranjica belvedere i uge 28 og 29. jeg ville lige om der nogen forlystelses park eller noget ligende. vi har 6 meget agtive drenge med.
mvh jan

Hej Morten
v er 2 familier som har tænkt os, at stikke af til istrien, om 14 dage.
Da vi ikke rigtig havde planlagt ferie – har vi heller ikke buget noget, tror du det er muligt bare,at finde noget ved ankomst ??
Jeg har læst en del godt, om byerene – Porec´- Rovinj- Medulin og Rabac
som gode feriebyer. En du kan/ ville anbefale som et godt sted, for en aktiv familie
med børn, men der også godt kan lide hygelige byer .
Jeg/vi tænker også at besøge Pula og Rijeka …
Mvh Heidi

Hej
Vi skal sejle med udgangpunkt fra Trogir i uge 37. Vi har behov for datakommunikation via Iphone mest af hensyn til vejrudsgigten.
Tænkte at købe et lokalt taletidskort – er der nogen operatører du kan anbefale frem for andre? Og ved du om de kan købes i Split lufthavns ankomsthal?
mvh
Torben

Hej Morten og familie
Jeg har lige læst din blog om seljerskole. Jeg kommer selv lige fra en herlig uge med Strel-swimming i Kroatien. Skønt vand og land. Split er en fantastisk by.
Jeg vil gerne på ferie i Kroatien i sommeren 2015 og lære at sejle men det skal være sammen med mine to børn på 10 og 12. Ingen af os har erfaring med sejlads men vi vil mægtig gerne lære det. Ved du, om det er muligt at komme på sejlekursus med hele familien i Kroatien?
Mvh Mette

Hej Morten og familien

Hvordan er det og bo i Kroatien nu ? Er det svært og finde job og et sted og bo ?

Vi er en familie på 5 og vi overvejer og flytte til Kroatien

Hvis du kan besvare på min email vil der være dejligt

Mvh Ernad

Hej Morten og familie.

Det lyder som et fantastisk valg I har taget..Fuld af oplevelser.:-)

Sidste år gav jeg min datter en aktiv ferie til Kroatien i konfirmations gave. Den skal så indløses i år. Men da jeg desværre gik ned med stres og pengene blev en del mindre, prøver jeg nu at planlægge en ferie der er noget billigere end dem rejseselskaberne tilbyder.

Jeg tænker at det er billigst på campingplads. Men i den pakke vi havde set igennem Scandi rejser,er der nogle oplevelser hun rigtig gerne vil prøve..Det er: Canyoing – Rafting – Klatring..
Nu er spørgsmålet så: Er det muligt selv at bestille ture dertil, (kan se I selv dyrker rafting :-)), og kender I en campingplads hvor det er inden for en rækkevidde der ikke er hele dagen, da vi ikke er med bil. Håber I kan give nogle gode ideer.:-)

Mvh
Charlotte

Hej Morten

Vi (min kone, jeg og Vores dreng på 15) overvejer at tage en uge til Split i september oktober i år. Vi har tidligere været på campingferie i Istrien i juni måned, hvilket Vi syntes var alt for varmt. Rejsen til Split skulle være en slags optakt til en fælles ferie med alle Vores børn i 2016. Vi ville gerne få en oplevelse af klimaet (kan man f.eks. bade på denne årstid), er det muligt at leje en mindre motorcykel/scooter 50 cc. Er der stadigvæk åbent for turist-attraktioner, f.eks river rafting, eller er det ved at være udenfor sæsonen. Og vil man få en oplevelse af at tingene er ved at lukke ned!
Kan i anbefale privat udlejning af lejligheder/feriehuse dernede og hvor tidligt skal man være ude. Er det muligt at booke over nettet. Vi tænker på selv at sammensætte vores ferieophold, det skal altså ikke være charterferie.

M.v.h.
Mikael Hauerslev
Plantagevej 10
8305 Samsø

Hej Charlotte

Hvis skal bo tæt på rafting og Canyoing og klatring, skal i tage på Camping Galeb i Omis, der er den by som ligger ved floden cetina, hvor man kan prøve de ting du nævner.

Omis ligger 25 km syd fra Split, hvis i flyder til Split lufthavn, kan i forsætte til Omis fra lufthavnen med bus via Split (Bus Split lufthavn – Split centrum, bus skifte til bus til Omis), det tager omkring 1.5-2 timer at komme der hen. I Omis, kan i blive sat af tæt ved camping pladsen. Fra campingpladsen har i omkring 10 minutter ind til centrum, hvorfra i kan komme på de ovennævnte ture.

Mvh, morten

Hej Mikael

Hvis valget er mellem september og Oktober skal i tage september, hvis ikke vejret går helt amok, har badevandet stadig en dejlig temperatur. Motercykel kan i leje, men trafikken er lidt voldsom omkring Split, så jeg vil ikke umiddelbart anbefale det, det er bedre med en lille bil. Turist attraktionerne har stadig åbne, så i kan f.eks godt komme på river rafting.

Hvis i rejser i september kan i sagtents finde noget at bo i også selv om i booker sent, jeg kan ikke umiddelbart anbefale noget, da udbuddet skifter hele tiden er det stort set umuligt at holde sig opdatere, så det bedste er at i kigger på nettet og booker der.

Mvh, Morten

Hej Morten

Vi er to familier, som skal på sommerferie på Rab i juli. Vi skal selv køre derned, og det er ikke i sig selv et problem, men jeg har svært ved at finde oplysninger om færger. Jeg synes, der er lidt modstridende oplysninger på forskellige hjemmesider om ruterne og om, hvorvidt man skal/kan reservere plads til biler på forhånd.

Kan du hjælpe?

Venlig hilsen

Lone Larsen

Hej Lone, på bilfærgerne kan du ikke købe billetter på forhånd, da færgelejerne ikke er udbygget til at kunne håndtere et reservations system. Jeg går ud fra i tager færgen Stinica – Misjak, så det er bare med at ankomme i god tid og så stille sig i kø, færgen sejler temmeligt ofte så i værste fald kan i komme til at vente en time eller 2

Mvh, Morten

Hej Morten!

Mener at kunne konstatere, at der mangler forbindelse til alle links under “Færger” på jeres udmærkede hjemmeside. Jeg henter stadigvæk inspiration hos jer!

Mvh Søren

Hej Morten!

Mine to døtre og jeg skal på ferie i 9 dage i Kroatien i sommerferien. Vi har planlagt først to dage i Split, derefter 4 dage på Brac i Bol, og til sidst 3 dage i Vis. Vi har problemer med at finde oplysninger om færgeafgange og priser fra de 3 øer.
Hvor tit sejler færgerne fx. fra Vis til split, og skal man bestille billetter?
Hvad koster færgebilletter(vi er uden bil, dog med kufferter)
Har du noget du vil anbefale på Vis og Brac?
Hvor skal man bo på Vis?

Mvh. Lisa

Hejsa.
Jeg har to lejligheder i baghånden.
den ene ligger i Jelsa og den anden i Stari Grad, hvilken af byerne vil i anbefale.?

Vi er interreseret i at komme på en del bådture til smukke laguner, og bade på flotte strande, måske selv leje en båd og sejle til flotte steder i nærheden.
Så hvor er det nemmest at opfylde vores ønsker? JElsa eller Stari Grad?

Mvh Patrick:)

Vi drømmer om at besøge det mere uberørte af Isterien, (kan det passe at østkysten af isterien er mere uberørt af turisme end vestkysten?
kan se at der ikke er så mange campingpladser på isteriens østkyst, så jeg tror det område er lige os..
kender du lidt til isteriens østkyst,om hvad der er værd at se.

på forhånd tak

mvh

Martin Larsen
9600 Aars

Hej Lisa

for færger til Brac og Vis skal du tjekke Jadorlinija hjemmeside, vær opmærksom på at du ikke kan sejle fra Brac til Vis, du skal tilbage til Split for at komme mellem de to øer.

Hvis du sejler med Katamaran kan du købe billet online, til bilfærger (I kroatien) er det ikke muligt.

På Vis, skal du bo enten i Vis by eller Komiza, begge super dejlige steder.

Mvh, Morten

Hej Patrick,

jeg ville personligt vælge Jelsa, syntes den er mere hyggelig end Stari Grad.

Fra Jelsa er der flere båd ture, til f.eks Bol på Brac, med stor sandsynlighed kan i også leje en båd der.

Mvh, Morten

Hej Martin

Østkysten eller i det mindste dele af den er helt sikkert ikke så besøgt som vestkysten på Istrien. Den eneste by som jeg selv har boet i der er Rabac, som er ganske hyggelig, umiddelbart kan jeg ikke komme i tanke om noget specielt som man skal se på østkysten udover den dejlige natur.

Mvh, Morten

Hej
Vi har lejet en lejlighed fra den 11 juli på en lille ø som hedder Prvic som ligger lidt vest for Sibenik. Vi kører bil ned og øen er bilfri så vi skal finde parkering for en uge.Har I nogen erfaring med langtidsparkering er der nogle bestemte i kan anbefale eller ved i om der er nogen P selskaber man absolut ikke skal benytte.
Har i nogen erfaring med at køre ned gennem Europa til Kroatien – vi påtænker at bruge en uge hver vej og så bruge tiden på at opleve skønne steder. Har i nogen ideer?
mvh
Torben & Ewa

Hej Morten!

Vi kunne RIGTIG godt tænke os at høre, om I kender til et sted, hvor vi kan se det danske valg på torsdag?? Måske kender I en lille bar eller sted drevet af danskere, der måske viser det? Og måske er det bare et kæmpe skud i tågen, og vi må nøjes med at følge med over nyhederne på mobilen:)

KH Claire og Anders

Hej Torben og Ewa,

sidst jeg var i Sibenik, var for et par måneder siden der var de ved at færdiggøre et nyt parkeringsanlæg nede ved færge havnen, så det kunne måske være en mulighed. Hvis i har mulighed for det vil jeg prøve at kontakt jeres udlejer, sandsynligvis vil han kunne give jer noget bedre info ind jeg. Når vi kører mellem Danmark og Kroatien, bruger vi som regel 2 dage, så det er begrænset hvad vi får set på turen, så der er ikke rigtig noget specielt som jeg kan anbefale jer.

Mvh, Morten

Til Torben og Ewa

Hej!
Jeg vil anbefale jer at se på Google Earth med hak i “Fotos” i venstre sides “Lag”. Zoom ind på jeres kørsels-rute og i nærheden af jeres bestemmelsessted, og find de steder, hvor der er lagt mange fotos ind – det vil oftest være fordi der er noget interessant at se på. Benyt også (den lille mand) “Street View” (hvor det er muligt) til at komme ned på gadeniveau – det kan give et rigtig godt førstehåndsindtryk. Det har været fantastisk inspirerende for mig de seneste 6 år, jeg har været på ferie forskellige steder i Kroatien! – Og glem endelig ikke Skradinski Buk (tæt på Sibenik), det vidunderlige Plitvice eller fantastiske Postojnska Jama i Slovenien på vejen. God ferie!
Mvh Søren Meyer

Hej Morten
Spændende hjemmeside i har lavet – Tak???
Vi er en familie på 5 med 3 børn på 9, 6 og 4 år, som har lyst til at rejse rundt med en lille rygsæk i Kroatien her i juli i ca 2-3 uger. Vores tanke var bare at flyve til Split, og så følge den beskrivelse vi har fundet på hjemmesiden herunder. På denne hjemmeside rejste en familie rundt i 2015, men er denne rejsebeskrivelse “forældet”, og måske har du en ide til en anden?
Faktisk vil vi helst ikke booke overnatninger hjemmefra, men forsøge at finde det undervejs ved færgelejerne osv… Er det stadig muligt at gøre her i år 2016??? Eller er det nødvendigt at booke noget hjemmefra? Har I noget man kan leje, eller kender nogen?

Hjemmesiden jeg henviser til har jeg linket til herunder.
På forhånd tusind tak for hjælpen.
De bedste hilsner fra Mette Brink

http://www.godiksen.eu/kroatien-2010/

Hej Mette,

den rejsebeskrivelse som du sendte kan i princippet ogsaa bruges idag.

Hvis er fleksible med hensyn til overnatning vil i altid kunde finde noget, som regel står der en masse og tilbyder lejligheder når færgen ankommer, hver opmærksom på at nogle af de lejligher / værelser som bliver tilbudt, godt kan være langt fra centrum.

Mvh

Morten

Hej Morten,

Det er en flot og nyttig hjemmeside I har

Vi er en lille familie på 3 som ønsker at flytte til Kroatien, nærmere betegnet til Split
Vi påtænker at flytte i marts, og vil besøge Kroatien i februar måned

Vi kunne godt bruge nogle praktiske oplysninger, som hvor vi lejer et hus osv.

Har du mulighed for at hjælpe os, må du meget gerne sende mig en privat mail

Tak for din hjælp

Hilsen
Henrik og familie

hej Morten Smalby.

hvis man vælger at parkere i gaderne 1-2 km fra Hamburg lufthavn risikere man så at få parkerings bøder ?

mvh Leif

Hej Leif

hvis du parkerer på de små veje omkring Alsterkrugchaussee eller Alsterdorferstrasse er der normalt ingen p afgift, du skal selvfølgelig tjekke skiltene, hvis der ikke er nogen som kræver betaling, burde du kunne parkere der uden problem.

Mvh Morten

Hejsa.

Spændende historie om jeres familie og en rigtig god hjemmeside i har lavet.

Har i kendskab til, at man kan leje hytte på en øde ø og hvor vi evt. kan søge på internettet??

kh
Anja og Jens

Hej 🙂
Tak for en god side.
Vi skal afsted med vores halvanden årige dreng, men vi ved ikke hvilken by. Jeg søger et naturskønt område, både at bo i og noget tæt ved man kan køre til i bil. Men samtidig må der gerne være mulighed for restauranter og indkøb tæt ved. Er der nogle steder I kan anbefale? Gerne ved vandet.
Tak.
Mvh Malene

Hej Malene,

personligt syntes jeg at naturen er skøn i stort set hele Kroatien, så det er lidt svært at komme med et bud udfra det, men da du nævner at det skal være uden for meget kørsels, skal du overveje Istrien, f.eks området omkring Medulin, hvor du blandt andet har en stor naturpark. Andre muligheder kunne være, Porec, Rovinj eller Umag.

Mvh,

Morten

Hej Morten,

Det er en rigtig god hjemmside, du har lavet om Kroatien, tak for det !

Jeg overvejer at flytte til Kroatien, og kunne godt bruge lidt hjælp/information fra dig, er det muligt at kontakte dig privat per E-mail og/eller telefon ?

Med venlig hilsen
Peder

hej morten

vi har tænkt at købe en bolig i kastela… hvor vi kan leje værelser ud til turister … hvilke faldgrupper kan der være?

send gerne svar pr. mail

mvh alex

Hej:-)

Jeg har lige bestilt 10dages rejse til Kroatien igennem din hjemmeside, og efter jeg havde tastet mine konto oplysninger ind, og trykket ok, blev siden bare blank, stod ingenting?

Er det gået igennem? Bestilt under Kasper Madsen

Hej Kasper,

vi sælger ikke noget på feriekroatien, så det må være ved en af vores reklame partnere hvor du har indtasted dine oplysninger. hvad var det som du forsøgte at bestille? en Feriebolig eller lejlighed eller noget andet?

Mvh

Morten

Hej
Min familie og jeg overvejer at flytte til kroatien efter mange års ferie i det skønne land.
Datter er 14 år og Søn 16 år.
Vi skal have 1 hest,2 ponyer og hund med så hus med grund er nødvendig.
Men er det rimelig nemt at leje/købe og få en hverdag op at køre?
Manden har næsten job klar da kollega bor i Split og jeg er på førtidspension.
Vi taler engelsk og nogenlunde tysk og så flere ord på kroatisk øves.
Vh Jennifer Andersen

Hej Jennifer,

Lej og købe af boliger er tricky og man kan godt blive snyndt. Hvis is skal have hus med plads til hest og Pony, skal i op i bjergene bag Split (20-25 km fra byen) ellers tror jeg det bliver svært at finde noget med jord til. Hvis din mand har en Kollega her skal i bede ham om hjælp eller bliver det svært.

I kan klare jer med engelsk de fleste steder,

Mvh

Morten

Hej Morten.
Min mand og jeg overvejer at flytte til Kroatien og omkring Dubrovnik.
Bor der mange fastboende danskere dernede omkring og findes der en side på evt facebook for danskere i Kroatien ?

Mvh Malene

Hej Malene,

jeg ved ikke hvormange fastboende Danskere der er ved Dubrovnik, men sikkert meget få, ved Split er der omkring 10.

Der er ingen Facebook gruppe for Danskere, men der er flere FB grupper for expats, f.eks. “internationals living in Croatia”, eller “Expats i Split” prøv at søg efter de grupper på FB.

Mvh,

Morten

Hej Morten og familie

Vi tager til Kroatien med bus i morgen, og er lidt nysgerrig på hvordan corona-kulturen er i landet? Er folk meget nervøse eller mere rolige? Går man med mundbind?

Generelt andet godt at vide?

Tak for bloggen! Den er god at læse lidt op på

Hej Claus,

folk er rolige og de fleste hensynsfulde, en del folk har mundbind på hele tiden, i supermarkeder er det obligatorist med mundbind.

Hvis man selv er hensynsfuld og følger de almindelige “Coronaregler” er der absolut ingen problemer hernede.

Hav en god tur herned af

Mvh Morten

Hej Morten
En super hjemmeside du og din familie har lavet, så meget nyttig information 🙂
Jeg har et spørgsmål ang om alle restauranter og seværdigheder holder åbent på trods af corona samt om du kan fortælle lidt om hvor mange turister der er i Split netop nu, i forhold til normale tilstande.
Min kæreste og jeg ser frem et at opleve Kroatien/Split for første gang i starten af august.
MVH
Morten

Tak Morten,

Restauranter og seværdigheder er stort set alle åbne, man skal selvfølgelig vise hensyn og bære mundbind hvis det er påkrævet.

Der er selvfølgelig mindre turister, jeg vil skyde på omkring 30-40% af hvad vi normalt har på denne årstid.

Mvh,

Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.