Camping Kroatien

Kroatien har i årtier været en populær camping destination. Tilbage i 60’erne og 70’erne var camping i Kroatien en eventyrlig oplevelse, især for dem, der besøger campingpladser i de sydlige regioner. I dag, er Kroatien en moderne camping destinationer med næsten 2 millioner campister årligt, og med mere end 200 campingpladser langs Adriaterhavskysten og på øerne. De større campingpladser er løbende blevet opdateret til at opfylde alle krav og forventninger som man har til en “moderne campingplads” anno 2014.

Camping regioner i Kroatien:

I Istrien regionen kan man finde nogle af de største campingpladser i Kroatien, også det højeste antal af 4 stjernede campingpladser kan findes her. En liste over mere end 60 campingpladser i Istrien kan ses her.

I Kvarner regionen, er de fleste af campingpladser på øerne Krk, Cres, Rab og Losinj, men også langs den nordlige kyst af Kvarner bugten er der en hel del hovedsagelig mindre campingpladser. En liste over mere end 50 campingpladser i Kvarner kan ses her.

I Dalmatien, er der masser af campingpladser, især mindre, de fleste af dem ligger langs den dalmatiske kyst-linje, men der er også nogle campingpladser på øerne, Pasman, Ugljan, Hvar, Brac og Korcula. En liste med næsten 100 campingpladser i Dalmatien kan ses her.

Typer af campingpladser

I Kroatien kan man finde følgende typer af campingpladser:

Store campingpladser – i Kroatien er der mere end 25 campingpladser med kapacitet på over 2000 campister. Den største plads kan huse mere end 10.000 campister. Nogle af de store campingpladser er meget luksuriøse, andre er mere traditionelle campingpladser.

Naturist camping – i Kroatien er der omkring 10 naturist campingpladser, de fleste af dem er beliggende i Istrien.

Natur campingpladser – langs kysten og især på øerne er der stadig et stort antal af campingpladser som drives i den traditionel camping stil uden en bunke af faciliteter.

Mini campingpladser er den mest almindelige type af campingpladser. I de fleste tilfælde er mini campingpladserne familiedrevet og med plads til mindre end 100 campister.

Indkvartering på campingpladser

På de fleste af de større campingpladser er det muligt at leje et mobilhome, og et stigende antal campingpladser er også begyndt at tilbyder luksus telte til leje. På nogle campingpladser er det også muligt at leje bungalows, lejligheder og traditionelle campingvogne.

Prisen på camping i Kroatien

Den gennemsnitlige camping pris i Kroatien er lidt mindre end i Italien, og mere eller mindre den samme som de europæiske gennemsnitspriser, som er beregnet af det tyske bilmagasin ADAC.

Godt at vide om camping i Kroatien

Camping i naturen, på stranden eller ved siden af ​​vejen er ikke tilladt, og man får en bøde hvis man bliver tage på fersk gerning.

4 kommentarer til “Camping Kroatien”

Hej,

Vi (familie med to børn) skal for første gang på bilferie i Kroatien – ud fra det I skriver her lyder det jo skønt.

Vi har telt med og skal bo på camping en del af tiden, men er nu kommet i tvivl om det er muligt at få plads på campingpladserne. Vi er af sted i juli og på det tidspunkt er der jo nok rigtigt mange andre turister …
Ved du om det er nødvendigt at bestille plads til et telt eller kan man godt regne med at finde plads de fleste gange?

På forhånd tak for hjælpen.

Vh Camilla

Hej Camilla,

Det forkommer at enkelte pladser er udsolgt, men som regel kan man altid få en plads, måske med en smule ventetid på ankomstdagen.

Mvh, Morten

Hejsa
Vi skal om 14 dage på vores første campingtur til Kroatien. Vi skal campere på Camping Bijela Uvala og har lige nogle spørgsmål i måske kan svare på, da jeg ikke umiddelbart kan finde det på hjemmesiden. Tror i man kan betale / afregne ferien, med Visa på pladsen! og ved i om der laves nogen udflugter fra campingpladsen som man kan tilmelde sig. Ligger byen i cykelafstand fra campingpladsen og er det sikkert at cykle.
På forhånd tak for hjælpen.
Hilsen
Dorthe

Hej Dorthe

jeg er temmelig sikker på at du kan betale med Visa når du skal afregne for pladsen.

Jeg er ikke bekendt med om der er udflugter fra pladsen, men da den er temmelig stor er der sandsynligvis nogle tilbud.

Til Porec by er der ca. 5 km fra pladsen

Mvh, Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.