Vi anbefaler »

|

Fra det 12 til det 14 århundred var Omis, et farligt sted for skibe at passere, byen var nemlig hjemsted for de frygtede Omis Pirater. Igennem 2 århundred blev skibe og andre sø fartøjer som …

Læs den fulde historie »
Istrien-rejseguide

Seværdigheder, events og historier fra vores ture til Istrien

Guide

Vores guider, til byer, seværdigheder og Nationalparker

Aktiv ferie

Naturoplevelser, sport og mange andre ting som du kan opleve på ferien i Kroatien

Dalmatien

Dalmatien byder på enstående natur og flotte historiske byer

Strande i Kroatien

Hvis du skal på strandferie i Kroatien er der masser af inspiration her.

Hjem » Guide

Priser i Kroatien

udsigt-mod-syd-fra-fort-mirabellaTurister spørger os ofte om pris niveauet hernede, specielt her efter den globale finanskrise, er dette relevant for mange mennesker, så for at spare mig selv lidt arbejde på at besvare på e-mails, har jeg besluttet at skrive lidt informationer, med hensyn til priserne i Kroatien her på vores blog.

Da priserne variere meget i Kroatien (afhængig af hvor i landet man skal på ferie) vil jeg indikere et prisspænd, de dyreste priser kan du regne med at skulle betale i top turist områder så som Istrien, Dubrovnik og på øerne, de billigste priser er dem som du finder inde i fastlandet og i de små Dalmatinske byer.

Hvis du har nogle informationer eller andet som kunne være nyttigt til andre turister, er du meget velkommen til at kommentere det forneden på siden.

Hotel:

Hotel priserne i Kroatien synes ikke at være blevet ramt af den globale Finans krise, så jeg synes stadig at de er for dyre: (Pris per person i dobbelværelse).

Kategori fra (lav/høj sæson) til (lav/høj sæson)
* – ** 15/30 Euro 30/60 Euro
*** 25/50 Euro 60/100 Euro
**** 40/80 Euro 80/150 Euro
***** 80/120 Euro 100/250 Euro

Privat overnatning (Feriebolig)

Jeg har snakket med en del private ejere, og mange af dem beklagede sig over få bookninger i denne sæson, så jeg forslog dem at de måske skulle sætte deres priser lidt ned eller investere lidt mere i markedsføring. Selvom det generelle svar var nej, har jeg lagt mærke til at nogle af dem har sat priserne ned, så det kan lade sig gøre at finde noget til nogle særdeles rimelige priser (Pris nedenfor er pr. pers ved fuld belægning af en 2-4 pers. lejlighed).

Kategori fra (lav/høj sæson) til (lav/høj sæson)
* – ** 8/12 Euro 12/16 Euro
*** 12/16 Euro 16/25 Euro
**** 20/30 Euro 25/40 Euro
***** 30/40 Euro 40/? Euro

*Ligesom hoteller er privat ejede lejligheder tildelt stjerne her i Kroatien.

Spise ude: (restauranter og cafeer)

Som alle andre steder i verden, er der 2 ting som bestemmer prisniveauet i restauranter og på cafeer – beliggenhed og beliggenhed. Så hvis du ønsker at spise ved de bedste beliggenheder, betaler du også for det, men hvis bare er ude på at få et godt måltid kan du sagtens finde rigtige mange gode steder i Kroatien med en yderst rimelig pris. Vi (2 voksne, 2 børn) betaler normalt omkring 240-280 kr. for et måltid, inkl. sodavand til børnene og vin til de voksne.

Produkt Billige områder Dyre områder
Pizza 4-6 Euro +20-40%
Pasta ret 4-6 Euro +20-40%
Salat 2-3 Euro +20-40%
Dessert 2-3 Euro +20-40%
1/2L øl (lokal) >=2 Euro +20-60%
1/2L vin (lokal) 4-6 Euro +20-60%
Cappucino Fra 1 Euro til 3 Euro’s

Drikke ude! (diskoteker og barer)

I de sene aftentimer ønsker du måske at besøge de lokale diskoteker eller barer, her er det godt at vide følgende: longdrinks med vodka, gin, rum etc. Bliver normalt skænket med de globale brands som Smirnoff, Gordans og Barcadi, men du kan også spørge efter de lokale variationer som bliver kaldt Domaci Rum, Domaci vodka etc, det har den samme effekt, men prisen er den halve.

Produkt Billige områder Dyre områder
1/2L øl (lokal) >=2 Euro +20-60%
Long dring (domaci) >=2 Euro +30-60%
Long dring 3 Euro +30-60%
Coca Cola >=2 Euro +20-40%

 

Kør selv priser

Hvis man kører til Kroatien i egen bil er der udgifter til vignette i Østrig, Vignette i Slovenien, og motorvejsafgift i Kroatien som man skal huske at indregne i budgettet

Shopping – dagligvarer!

Der er mange supermarkeder i Kroatien, priserne er generelt på samme niveau som i resten af Europa, men importerede vare/mærker (som du kender hjemmefra), er for det meste de dyreste, lokale mærker derimod er ofte en del billigere en sammenlignelige produkter hjemmefra. Vi handler selv mest i Lidl hernede, da det er vores opfattelse at deres priser og kvaliteter passer godt sammen.

Shopping og service ydelser:

Globe brands (importerede vare) koster næsten det samme som hjemme i DK. Vær opmærksom på at hvis du kan købe kendte mærke til ”prutte pris” er det næsten altid en kopi vare, så medbring det ikke til Italien på din vej hjemad.  Standarden på Tandlæge og sundheds relaterede ydelser (f.eks. massage) er på det samme kvalitetsniveau som i andre europæiske lande, men prisen er som regel en del billigere.

Da Kroatien nu er med i EU, er priser på at benytte Mobiltelefon yderst rimelige, prisen på data trafik kan stadig være høj, hvilket er afhæning af den danske udbyder.

Tags:

113 kommentar »

 • Morten Smalby siger:

  Hej Connie,

  alle motorvejene i Kroatien er betalingsmotorveje, der findes ingen vignetter, alt bliver afregnet efter “forbrug”. Nu ved jeg ikke hvad i har tænkt jer at se, men hvis ikke det er for langt fra Sibenik, kan i jo bare tage almindelige landevej som ikke koster penge.

  Mvh, Morten

 • Connie Toft siger:

  Tusind tak for svaret. Det hjalp da noget på mit humør:)

  Connie T

 • Morten Smalby siger:

  Det var så lidt.

  Morten

 • henning jensen siger:

  hvad koster enplantater hos jer skal nok regne med ca 10 stk

 • Morten Smalby siger:

  Hej Henning

  jeg kender ikke prisen implantater, men alle andre tandlæge ydelser hernede er som regel væsentligt billigere, min Kone fik lavet en Krone det kostede f.eks. 1.400 kr. Og nye plumber koster omkring 200-300 kr.

  Mvh, Morten

 • Michele siger:

  Hej Morten.

  Jeg skal ned på camping i Kroatien fredag i uge 30 køre vi af sted.

  Jeg har vært inde og kigge lidt, vi har selv telt med, og jeg synes det er lidt svært at vælge. Kender du et sted hvor det ikke er så meget turisme og billige priser?

  Jeg kunne godt tænke mig at det lå tæt ved vandet og at der var en masse butikker. Det må jeg selvfølgelig godt være billigt

 • Morten Smalby siger:

  Hej Michele

  hvis det er ikke skal være for meget turisme, skal i til et af de mindre steder, området ved Zadar kunne være en mulighed, her er der en del mindre camping pladser som f.eks camping ninska Laguna, en anden plads som jeg selv syntes er ganske god er camping Galeb i Omis. Prøv at tjekke listen her med pladser i Dalmatien, måske kan det give lidt inspiration

 • Morgan siger:

  Hej !

  Fin side du har lavet !

  Jeg har stadig ‘krigen’ og de mange våben i omløb i tankerne – hvordan er sikkerheden i turist områderne, hvis man ligner en turist ?

  Mvh
  Morgan, Ballerup

 • Morten Smalby siger:

  Hej Morgan,

  sikkerheden er helt i top her, du kan frit bevæge dig rundt som turist i hele landet.

  Mvh, Morten

 • Anita siger:

  Hej Morten.

  Sikke en fin hjemmeside. Vi er en familien på 4, 2v og 2 børn (7 og 12 år). Vi er ved at spare sammen til en kør selv ferie i Kroatien i sommer 2017. Hvad skal vi regne med økonomisk? Vi vil gerne bo i mobilhomes på en campingplads eller feriepark så der er noget at lave for børnene uden at man hver dag skal køre efter det.

  Jeg ved at hvis man har is i maven og kan vente til 7-14 dage før man skal afsted så kan man få det billigere, men derfor ville det alligevel være rart at vide ca. hvor mange penge man skal have skrabet sammen. Vi regner med 10-12 dage i Kroatien og 1 overnatning på vej ned og på vej hjem.

  På forhånd tak.

  Anita

 • Morten Smalby siger:

  Hej Anita,

  hvis i rejser i Juli måned er det ikke en billig fornøjelse. For et mobilhome skal i regne med 1.200 kr per nat, og til forbrug omkring 1.000 per døgn for en familie med 4 personen, de 1.000 kr afhænger naturligvis af hvordan i lever hernede, hvis alt mad og drikke varer bliver indtaget på restaurant, skal i nok regne med 1.200 per dag.

  Mvh, Morten

 • Mark Østergaard siger:

  Hejsa.
  Vi er en søskendeflok med påhæng 9 voksne og 5 børn.
  Vi er i sidste øjeblik ved at planlægge en kør selv ferie til Kroatien og medbringer telte.
  Er det for risikabelt, bare st køre derned og håbe på at man kan finde en overkommelig (pris/plads) campingplads at overnatte på eller skal vi helst bestille i forvejen ?
  Vi har ikke fastlagt nogle bestemte byer.
  Mvh.

 • Morten Smalby siger:

  Hej Mark

  hvis i ikke har noget i mod i givet fald at skulle koere lidt rundt for at finde et sted som har plads til jer, burde det ikke vaere noget problem

  Mvh

  Morten

Efterlad en kommentar!

Tilføj din kommentar nedenfor, eller trackback fra dit eget websted. Du kan også Comments Feed via RSS.

Vær venlig. holde den ren. holde dig til emnet. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Dette er en Gravatar-aktiveret weblog. For at få din egen globalt anerkendte-avatar, kan du registrere på Gravatar.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.