Kategorier
Guide

Priser i Kroatien

udsigt-mod-syd-fra-fort-mirabellaTurister spørger os ofte om pris niveauet hernede, specielt her efter den globale finanskrise, er dette relevant for mange mennesker, så for at spare mig selv lidt arbejde på at besvare på e-mails, har jeg besluttet at skrive lidt informationer, med hensyn til priserne i Kroatien her på vores blog.

Da priserne variere meget i Kroatien (afhængig af hvor i landet man skal på ferie) vil jeg indikere et prisspænd, de dyreste priser kan du regne med at skulle betale i top turist områder så som Istrien, Dubrovnik og på øerne, de billigste priser er dem som du finder inde i fastlandet og i de små Dalmatinske byer.

Hvis du har nogle informationer eller andet som kunne være nyttigt til andre turister, er du meget velkommen til at kommentere det forneden på siden.

Hotel:

Hotel priserne i Kroatien synes ikke at være blevet ramt af den globale Finans krise, så jeg synes stadig at de er for dyre: (Pris per person i dobbelværelse).

Kategori fra (lav/høj sæson) til (lav/høj sæson)
* – ** 15/30 Euro 30/60 Euro
*** 25/50 Euro 60/100 Euro
**** 40/80 Euro 80/150 Euro
***** 80/120 Euro 100/250 Euro

Privat overnatning (Feriebolig)

Jeg har snakket med en del private ejere, og mange af dem beklagede sig over få bookninger i denne sæson, så jeg forslog dem at de måske skulle sætte deres priser lidt ned eller investere lidt mere i markedsføring. Selvom det generelle svar var nej, har jeg lagt mærke til at nogle af dem har sat priserne ned, så det kan lade sig gøre at finde noget til nogle særdeles rimelige priser (Pris nedenfor er pr. pers ved fuld belægning af en 2-4 pers. lejlighed).

Kategori fra (lav/høj sæson) til (lav/høj sæson)
* – ** 8/12 Euro 12/16 Euro
*** 12/16 Euro 16/25 Euro
**** 20/30 Euro 25/40 Euro
***** 30/40 Euro 40/? Euro

*Ligesom hoteller er privat ejede lejligheder tildelt stjerne her i Kroatien.

Spise ude: (restauranter og cafeer)

Som alle andre steder i verden, er der 2 ting som bestemmer prisniveauet i restauranter og på cafeer – beliggenhed og beliggenhed. Så hvis du ønsker at spise ved de bedste beliggenheder, betaler du også for det, men hvis bare er ude på at få et godt måltid kan du sagtens finde rigtige mange gode steder i Kroatien med en yderst rimelig pris. Vi (2 voksne, 2 børn) betaler normalt omkring 240-280 kr. for et måltid, inkl. sodavand til børnene og vin til de voksne.

Produkt Billige områder Dyre områder
Pizza 4-6 Euro +20-40%
Pasta ret 4-6 Euro +20-40%
Salat 2-3 Euro +20-40%
Dessert 2-3 Euro +20-40%
1/2L øl (lokal) >=2 Euro +20-60%
1/2L vin (lokal) 4-6 Euro +20-60%
Cappucino Fra 1 Euro til 3 Euro’s

Drikke ude! (diskoteker og barer)

I de sene aftentimer ønsker du måske at besøge de lokale diskoteker eller barer, her er det godt at vide følgende: longdrinks med vodka, gin, rum etc. Bliver normalt skænket med de globale brands som Smirnoff, Gordans og Barcadi, men du kan også spørge efter de lokale variationer som bliver kaldt Domaci Rum, Domaci vodka etc, det har den samme effekt, men prisen er den halve.

Produkt Billige områder Dyre områder
1/2L øl (lokal) >=2 Euro +20-60%
Long dring (domaci) >=2 Euro +30-60%
Long dring 3 Euro +30-60%
Coca Cola >=2 Euro +20-40%

 

Kør selv priser

Hvis man kører til Kroatien i egen bil er der udgifter til vignette i Østrig, Vignette i Slovenien, og motorvejsafgift i Kroatien som man skal huske at indregne i budgettet

Shopping – dagligvarer!

Der er mange supermarkeder i Kroatien, priserne er generelt på samme niveau som i resten af Europa, men importerede vare/mærker (som du kender hjemmefra), er for det meste de dyreste, lokale mærker derimod er ofte en del billigere en sammenlignelige produkter hjemmefra. Vi handler selv mest i Lidl hernede, da det er vores opfattelse at deres priser og kvaliteter passer godt sammen.

Shopping og service ydelser:

Globe brands (importerede vare) koster næsten det samme som hjemme i DK. Vær opmærksom på at hvis du kan købe kendte mærke til ”prutte pris” er det næsten altid en kopi vare, så medbring det ikke til Italien på din vej hjemad.  Standarden på Tandlæge og sundheds relaterede ydelser (f.eks. massage) er på det samme kvalitetsniveau som i andre europæiske lande, men prisen er som regel en del billigere.

Da Kroatien nu er med i EU, er priser på at benytte Mobiltelefon yderst rimelige, prisen på data trafik kan stadig være høj, hvilket er afhæning af den danske udbyder.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

123 kommentarer til “Priser i Kroatien”

Hej Connie,

alle motorvejene i Kroatien er betalingsmotorveje, der findes ingen vignetter, alt bliver afregnet efter “forbrug”. Nu ved jeg ikke hvad i har tænkt jer at se, men hvis ikke det er for langt fra Sibenik, kan i jo bare tage almindelige landevej som ikke koster penge.

Mvh, Morten

Hej Henning

jeg kender ikke prisen implantater, men alle andre tandlæge ydelser hernede er som regel væsentligt billigere, min Kone fik lavet en Krone det kostede f.eks. 1.400 kr. Og nye plumber koster omkring 200-300 kr.

Mvh, Morten

Hej Morten.

Jeg skal ned på camping i Kroatien fredag i uge 30 køre vi af sted.

Jeg har vært inde og kigge lidt, vi har selv telt med, og jeg synes det er lidt svært at vælge. Kender du et sted hvor det ikke er så meget turisme og billige priser?

Jeg kunne godt tænke mig at det lå tæt ved vandet og at der var en masse butikker. Det må jeg selvfølgelig godt være billigt

Hej !

Fin side du har lavet !

Jeg har stadig ‘krigen’ og de mange våben i omløb i tankerne – hvordan er sikkerheden i turist områderne, hvis man ligner en turist ?

Mvh
Morgan, Ballerup

Hej Morten.

Sikke en fin hjemmeside. Vi er en familien på 4, 2v og 2 børn (7 og 12 år). Vi er ved at spare sammen til en kør selv ferie i Kroatien i sommer 2017. Hvad skal vi regne med økonomisk? Vi vil gerne bo i mobilhomes på en campingplads eller feriepark så der er noget at lave for børnene uden at man hver dag skal køre efter det.

Jeg ved at hvis man har is i maven og kan vente til 7-14 dage før man skal afsted så kan man få det billigere, men derfor ville det alligevel være rart at vide ca. hvor mange penge man skal have skrabet sammen. Vi regner med 10-12 dage i Kroatien og 1 overnatning på vej ned og på vej hjem.

På forhånd tak.

Anita

Hej Anita,

hvis i rejser i Juli måned er det ikke en billig fornøjelse. For et mobilhome skal i regne med 1.200 kr per nat, og til forbrug omkring 1.000 per døgn for en familie med 4 personen, de 1.000 kr afhænger naturligvis af hvordan i lever hernede, hvis alt mad og drikke varer bliver indtaget på restaurant, skal i nok regne med 1.200 per dag.

Mvh, Morten

Hejsa.
Vi er en søskendeflok med påhæng 9 voksne og 5 børn.
Vi er i sidste øjeblik ved at planlægge en kør selv ferie til Kroatien og medbringer telte.
Er det for risikabelt, bare st køre derned og håbe på at man kan finde en overkommelig (pris/plads) campingplads at overnatte på eller skal vi helst bestille i forvejen ?
Vi har ikke fastlagt nogle bestemte byer.
Mvh.

Hej Mark

hvis i ikke har noget i mod i givet fald at skulle koere lidt rundt for at finde et sted som har plads til jer, burde det ikke vaere noget problem

Mvh

Morten

Hej, vi står og skal afsted til kroatien, vi skal ikke bo i turistområde.
Hvordan ligger priserne på tøj både mærkevare og alm tøj.
Hvad kan man med fordel købe af billige ting såsom læder, tasker, smykker mv.
Og hvordan med cigaret priser
Og Medicin

Vi skal bo ved grænsen til serbien inde i landet og gense fn soldaternes bevogtninger fra dengang der var krig.
Mvh misse

Hej Misse,

nogle mærkevarer er lidt dyrere ind i DK andre lidt billigere, jeg vil sige + / – 20% ca. lædervarer og smykker er så vidt jeg ved en del billigere ind i DK.
Cigaretter koster mellem 23 og 28 per pakke. håndkøbsmedicin er i de fleste tilfælde meget billigere, men det er ikke sikkert man kan få lige netop det mærke man bruger der hjemme.

God ferie og godt gensyn

Morten
God

Hej Morten
Vi køre til Kumičićeva ulica 12, Rijeka, Primorsko-goranska županija 51000, Kroatien på lørdag går og overvejer at gå til tandlæge der nede, ved du hvad prislejet ligger i?
Vi har lejet en lejlighed så skal selv lave lidt mad osv. Hvad koster det at leve der nede i forhold til Danmark.
Mvh
Jesper

Hej Jesper,

jeg kender ikke tandlæge priserne i Rijeka, men i Split hvor jeg bor, er priserne under halvdelen af hvad man betaler i Danmark (For nogle ting kun en 1/4). Hvis i handler ind i de større supermarkeder vil priserne i gennemsnit være omkring 30% billiger ind i Danmark (Importerede varer er nogle gange dyrerere ind i DK)

God ferie

Morten

Hej Morten

Er det lovligt at købe kopivarer i Kroatien og tage med hjem?

Hilsen Linda

Hej, vi kører en tur til Lovran om få dage, men airconditionen i vores Renault Megane lll fra 2009 er just gået i stykker. Hvordan er det med autoværksteder i Kroatien, er prislejet det samme som i DK og er der noget man skal tage højde for.
Mvh Ole

Hi Linda,

det formoder jeg, da de bliver solgt på mange af de lokale markeder. Vi har ihvertfald i den samme lov som i Italien.

Mvh

MOrten

Hej Ole,

prisen på original dele er en smule billigere end i Danmark (Du kan selvfølgelig også få uorginale dele, men jeg ved ikke hvordan det ser ud med priserne for dem), arbejdslønnen er væsentligt biligere, på autoriseret værksted omkring 250 kr / timen.

Mvh

Morten

Hej Morten.
Hvis man skulle ønske at investere i en villa eller bygge på en byggeloven grund, kan du da anbefale et sted at starte sin søgen?
Jeg har fundet nogle sider men de ser alle ud til at være ikke-kroatiske, hvilket sikkert gør investeringen dyrere.
Kender du nogle kroatiske sider, eller har du en speciel anbefaling til hvordan man kommer i gang?

Mvh
Thomas Åberg

Hej Thomas,

undskyld det senene svar, I sommer månederne er der ikke tid til andet en arbejde 🙂

Den bedeste Kroatiske side at søge bolig på er Njuskalo, men vær opmærksom på at mange at opslagnede kommer fra mæglere.

Mvh

Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.