img

Priser i Kroatien

/
33066 Views

udsigt-mod-syd-fra-fort-mirabellaTurister spørger os ofte om pris niveauet hernede, specielt her efter den globale finanskrise, er dette relevant for mange mennesker, så for at spare mig selv lidt arbejde på at besvare på e-mails, har jeg besluttet at skrive lidt informationer, med hensyn til priserne i Kroatien her på vores blog.

Da priserne variere meget i Kroatien (afhængig af hvor i landet man skal på ferie) vil jeg indikere et prisspænd, de dyreste priser kan du regne med at skulle betale i top turist områder så som Istrien, Dubrovnik og på øerne, de billigste priser er dem som du finder inde i fastlandet og i de små Dalmatinske byer.

Hvis du har nogle informationer eller andet som kunne være nyttigt til andre turister, er du meget velkommen til at kommentere det forneden på siden.

Hotel:

Hotel priserne i Kroatien synes ikke at være blevet ramt af den globale Finans krise, så jeg synes stadig at de er for dyre: (Pris per person i dobbelværelse).

Kategori fra (lav/høj sæson) til (lav/høj sæson)
* – ** 15/30 Euro 30/60 Euro
*** 25/50 Euro 60/100 Euro
**** 40/80 Euro 80/150 Euro
***** 80/120 Euro 100/250 Euro

Privat overnatning (Feriebolig)

Jeg har snakket med en del private ejere, og mange af dem beklagede sig over få bookninger i denne sæson, så jeg forslog dem at de måske skulle sætte deres priser lidt ned eller investere lidt mere i markedsføring. Selvom det generelle svar var nej, har jeg lagt mærke til at nogle af dem har sat priserne ned, så det kan lade sig gøre at finde noget til nogle særdeles rimelige priser (Pris nedenfor er pr. pers ved fuld belægning af en 2-4 pers. lejlighed).

Kategori fra (lav/høj sæson) til (lav/høj sæson)
* – ** 8/12 Euro 12/16 Euro
*** 12/16 Euro 16/25 Euro
**** 20/30 Euro 25/40 Euro
***** 30/40 Euro 40/? Euro

*Ligesom hoteller er privat ejede lejligheder tildelt stjerne her i Kroatien.

Spise ude: (restauranter og cafeer)

Som alle andre steder i verden, er der 2 ting som bestemmer prisniveauet i restauranter og på cafeer – beliggenhed og beliggenhed. Så hvis du ønsker at spise ved de bedste beliggenheder, betaler du også for det, men hvis bare er ude på at få et godt måltid kan du sagtens finde rigtige mange gode steder i Kroatien med en yderst rimelig pris. Vi (2 voksne, 2 børn) betaler normalt omkring 240-280 kr. for et måltid, inkl. sodavand til børnene og vin til de voksne.

Produkt Billige områder Dyre områder
Pizza 4-6 Euro +20-40%
Pasta ret 4-6 Euro +20-40%
Salat 2-3 Euro +20-40%
Dessert 2-3 Euro +20-40%
1/2L øl (lokal) >=2 Euro +20-60%
1/2L vin (lokal) 4-6 Euro +20-60%
Cappucino Fra 1 Euro til 3 Euro’s

Drikke ude! (diskoteker og barer)

I de sene aftentimer ønsker du måske at besøge de lokale diskoteker eller barer, her er det godt at vide følgende: longdrinks med vodka, gin, rum etc. Bliver normalt skænket med de globale brands som Smirnoff, Gordans og Barcadi, men du kan også spørge efter de lokale variationer som bliver kaldt Domaci Rum, Domaci vodka etc, det har den samme effekt, men prisen er den halve.

Produkt Billige områder Dyre områder
1/2L øl (lokal) >=2 Euro +20-60%
Long dring (domaci) >=2 Euro +30-60%
Long dring 3 Euro +30-60%
Coca Cola >=2 Euro +20-40%

 

Kør selv priser

Hvis man kører til Kroatien i egen bil er der udgifter til vignette i Østrig, Vignette i Slovenien, og motorvejsafgift i Kroatien som man skal huske at indregne i budgettet

Shopping – dagligvarer!

Der er mange supermarkeder i Kroatien, priserne er generelt på samme niveau som i resten af Europa, men importerede vare/mærker (som du kender hjemmefra), er for det meste de dyreste, lokale mærker derimod er ofte en del billigere en sammenlignelige produkter hjemmefra. Vi handler selv mest i Lidl hernede, da det er vores opfattelse at deres priser og kvaliteter passer godt sammen.

Shopping og service ydelser:

Globe brands (importerede vare) koster næsten det samme som hjemme i DK. Vær opmærksom på at hvis du kan købe kendte mærke til ”prutte pris” er det næsten altid en kopi vare, så medbring det ikke til Italien på din vej hjemad.  Standarden på Tandlæge og sundheds relaterede ydelser (f.eks. massage) er på det samme kvalitetsniveau som i andre europæiske lande, men prisen er som regel en del billigere.

Da Kroatien nu er med i EU, er priser på at benytte Mobiltelefon yderst rimelige, prisen på data trafik kan stadig være høj, hvilket er afhæning af den danske udbyder.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

121 Comments

 1. Prøv at tage på ferien ca. 18 km syd fra Split til Omis (Duce), så kan børnefamilie oplive de rigtige paradis af børnevenligestrande.

  Eller tag på Brac med All Inclusive. Pris pr. dag for et person 145€, børn til 16 år gratis. se mere på adriaturist.com

 2. Hej….

  Jeg overvejer at blaffe til Kroatien til Juli / August. Det er vel højsæson ??

  Jeg tænker jeg vil leve temmelig skrabet hvad angår mad og overnatning.Er det muligt at finde billige enkeltværelser til omkring en hund eller billigere ?

  Jeg tænker lidt i retning af Split og øerne, – måske leje MC og dykke.

  Hvad er campingreglerne? Må jeg slå et telt op hvor som helst?

  MVH Malte

 3. Hej Malte, hvis du bar har brug for en seng kan du være heldig at finde noget, men da juli /August er absolutte højsæson kan det i værste fald kræve en del søgen.

  Du må ikke slå Telt op på offentlig grund, kun på camping pladser og private grundarealer

  Mvh, Morten

 4. Hej,

  Vi overvejer at tage på motorcykeltur i Kroatien til sommer. Vi vil flyve til Zagrev eller split, leje en motorcykel og så kører rundt fra by til by og bo på campingpladser.

  Kan du hjælpe med hjemmesider på steder, hvor vi kan leje motorcykler??

  På forhånd tak.
  Hilsen Nikoline

 5. Hej Nikoline,

  jeg kender desværre ikke til nogle som udlejer motercykler i Zagreb, I Split er der et sted hvor jeg har set Motorcykler, men jeg kan ikke finde nogen hjemmeside. jeg skal prøve at spørge når jeg er i nærheden næste gang

  Mvh

  Morten

 6. Hej.

  Vi overvejer at tage til Zaton i sommerferien. Vi har børn med i alderen: 5, 7, 17 og 20 år. Har du nogle gode forslag til aktiviteter der ikke er for dyre (vi er jo 6 stk…) og som kan “aktivere” dem, da de måske ikke er så meget til gåture/smukke bygninger? :O)

  Mvh. Lone

 7. Hej Lone,

  der er jo en hel del for børn på og ved pladsen, hvis ikke “gå” skal være involveret er det lidt svært at komme med nogle forslag, som kunne være interessant for alle 4 børn. Skal det være aktiviter som i kan lave i samlet flok?

  Morten

 8. Hej igen.

  Det var mere hvis der var nogle “forlystelser” i området, da vi evt lejer bil…det er også fint at “gå”, helt sikkert, men de gider nok ikke på tur hvis de kun skal kigge på gamle byporte/kirker som vi andre synes er spændende/imponerende. Så jeg tænkte bare på noget mere i børnehølde – og ikke nødvendigvis os alle sammen samlet?
  Tak for dit andet svar :O)

 9. Hej Lone,

  For de mindre boern kunne i overveje en dag paa Solaris, her er der et “vandland” med vandrutschebaner og en god stor legeplads.

  Decidere forlyster a la Fårup Sommer land eller et tivoli er der ikke rigtig noget af, undtagen et mini tivoli i Borik (Zadar).

  For de større børn er der jo et disko på pladsen, et godt natteliv findes naturligvis også i Zadar eller i Novalja på øen Pag.

  Mvh, Morten

 10. Hej 🙂

  Vi skal to uger til Zaton holliday resort i uge 27 og 28. Vi har hørt fra andre at det skulle være billigt at gå ud og spise. Passer det? og hvis ja, gælder det så spisestederne på pladsen eller er det i byer omkring pladsen der er tale om?

  (Kender i til mad priserne der nede ca.)

  Venligst
  Pernille

 11. Hej Pernille, jeg kender desvaerre ikke til de konkrete priser inde paa pladsen, men sammenlignet med danske priser det sikkert noget billigere.

  Mvh

  Morten

 12. Hej!
  Vi er to gode venner som begge fylder 30 i start august og vil fejre det med 14 dage i kroatien.. Vores vigtiste kriterier er strand, blåt vand, diskotek/barer og lidt shopping.. Hvor vil du anbefale henne og vil du forslå hotel eller lejlighed? Ps. vi har ovevejet at leje bil!

  Hilsen Rasmus

 13. Hej!
  Vi planlægger en campingferie til camping Lanterna i ugerne 27 og 28. Har du nogen erfaring med denne campingplads? Og i bekræftede fald – hvordan er prisniveauet og standarden på pladsen? Vi har ikke umiddelbart planer om at booke plads på forhånd…er det mon lige dristigt nok?
  Mvh Anita

 14. Hej Morten.

  Hvordan har priserne i Kroatien udviklet sig? Der er en oversigt fra 2009 – men hvor meget er priserne steget siden da?

  Mvh. Torben Sørensen

 15. Hej.

  Vi er 7 stykker som skal afsted til Tinjan i istrien. Vi er ca i alderen 20-30 år, vi ville høre om i vidste hvordan det står til med fiskeri hvis man ville tage fisker stænger med evt komme på en båd eller selv leje en og tage ud og sejle? Hvordan er det med billige markeder med tøj og andre ting?

  Mvh Kenneth

 16. Hej Kenneth,

  Hvis i skal fiske, skal i have et licens, det kan i normalt få i rejsebureauer eller på de officielle turistkontorer, hvordan det konkret er i Tinjan kan jeg ikke svare på. Licens koster omkring 60 kr for en dag og 250 for en uge.

  Båd kan i helt sikker leje i en af kystbyerne.

  Markeder med tøj? Jeg vil gætte på at det bedste er i Pula.

  Mvh

  Morten

 17. Hej

  Vi skal til Isten 3 km udenfor Umaq i slut juli. Vi kører selv derned med bil. Det er første gang vi er i Kroatien og faldt over en lidt billigere inkvartering end hvad vi er vant til i Italien. Så det var jo bare helt ok:)
  Jeg prøver at finde ud af hvad det koster at tage færgen over til Venedi fra Umaq 2 voksne og 3 børn 8,12 og 15 år. Men kan ikke få en fastlagt pris. Kender I til et prisniveau?
  Samt er der bare noget vi bør kigge nærmere på i Isten, når nu vi er mobile på ferien?

  MVH Anja

 18. Hej Anja, mej bekendt er der ingen færge fra Umag til Venedig, jeg ved der er en Katamaran fra Rovinj og Pula er det den du mener? hvis ja skal du søge efter Venezialine, så vidt jeg husker er overfarten temmelig dyr, jeg vil tror at det er væsenligt billige at køre derover nu når i er 5 personer.

  Mvh,

  Morten

 19. Hej Anita , vi har været på Lanterne flere gange det er en rigtig god camping plads, med masser af muligheder. De gange vi har været der har vi altid bestilt plads i forvejen.

 20. Hej. Jeg er glad for at surfe rundt på din hjemmeside, da vi skal til istrien for første gang. Den giver gode svar
  Vi skal på camping, Vi har bestilt plads, vi har vores eget telt med, men jeg ønsker pga dårlig ryg at købe en madres når vi kommer der ned. Kan du fortælle mig hvor jeg kan købe en sådan? Jeg havde tænkt en tyk skummadres kunne gøre det. Hvad hedder den type butik jeg evt skal gå efter og kan jeg nøjes med at køre til Pula, eller skal jeg til en større by?
  Vi skal bo på amarin, den ser fin ud på billederne.
  Hvordan er rengøringen på deres campingpladser. Her tænker jeg specifikt på toiletforholdene 🙂

  Mvh Pernille.

 21. Hej
  Vi er en familie på 3 som planlægger at køre til kroatien i juli ca 3 uger.
  Vi er mest til at improvisere er det svært at finde overnatning når man kommer frem? Camping er ikke så godt da min kone er gravid.

  Vi har været i Istrien et par gange og vil nu til det sydlige kroatien. Hvad ligger prisniveauet på for bed abd breakfast eller lign uden den store luxus?

  MVH
  Anders

 22. Hej Pernille, der er en jysk sengetøjslager butik i Pula og Rovinj, der kan du helt sikkert finde en madres.

  Adressen på jysk i Rovinj er Braće Božić 4c, hvis ikke du kan finde den på kortet, er Rovinj jo ikke stører end at de fleste lokale burde vide hvor det er.

  På de campingpladser hvor vi har været har rengøringen været rigtig god, jeg ved dog ikke hvordan det konkret er på Amarin.

  Mvh,

  Morten

 23. Hej Morten

  Tusind tak for svar, det har gjort mig meget mere tryg, nu ved jeg at jeg kan komme igennem ferien uden alt for ondt i ryggen 🙂
  og mht rengøring, så mon ikke det er super. Nu kan det ikke blive sommerferie hurtigt nok… 🙂

  Fantastisk side du har dig her, den er meget meget nyttig for os.

  Med venlig hilsen
  Pernille Gade

 24. Hej Anders

  hvis ikke i har specielle preferencer og ikke har noget imod at bruge (en del) tid på at lede de steder hvor i kommer hen, kan i i de fleste tilfælde godt finde overnatninger på vejen, men i skal være forberedt på at man i Juli og August kan løbe end i byer hvor alt er udsolgt, eller at de ikke ønsker at tage gæster for kun en nat.

  Som tommelfinger regel kan i regne med en pris på 15-20 Euro per person for en overnating. (en del steder beregner de 30% extra for ophold på mindre en 3 dage)

  Mvh

  Morten

 25. Hej fin side. Vi glæder os til en ferie til Kroatien. Et spørgsmål. Kan man bruge euro eller landets valuta. Eller kan man bruge kort.

 26. Hej Signe,

  du skal bruge landest Valuta, Kuna som stort set svarer til en dansk krone. Kortbetaling er muligt stort set over alt, de mest gængse kort er American express, Visa og Master card.

  Mvh,

  Morten

 27. Hej Morten,

  dejlig informativ hjemmeside.
  Ville høre om du kender nogle mindre byer med mere lokalt præg (ikke alt for store hoteller og natklubber)ved kysten?
  Vi (min kæreste og jeg) vil helst bo i lejlighed/studio-apt. hvor man selv kan lave mad….og der er stille og roligt og udsigt til natur/hav.
  Kan du anbefale nogle steder?

  Temperaturen virker umidelbart mere udholdelig end fx Grækenland i juli/aug. men er meget regn og torden et generelt problem i Kroatien?
  Mvh
  Iben

 28. Hej Iben,

  Langs den dalmaties kyst syd for Split, er der en masse små hyggelig kystbyer, prøv at kigge på f.eks. Omis, Brela eller Pisak.

  Hvis du vil være længer nordpå kan du f.eks overveje en by some Rabac

  Med hensyn til temperature er der også pænt varmt her i juli/august, de sidste 10 dage har vi haft mellem 30 og 37 grader. Der er som regel enkelt dage (Jeg tror i gennemsnit en dag per måned) i denne periode, hvor der er et kort men kraftigt tordenvejr, som regel kommer det sent om aftenen eller om natten.

  Mvh

  Morten

 29. Hej Morten

  Er det slet ikke muligt at betale med euro eller veksle fra euro til lokal valuta?

  Mvh. Tina

 30. Hej Tina

  du kan veksle fra Euro to Lokal valuta masser af steder.

  Betaling i Euro er generelt ikke muligt (dog findes der turistområder og services som kan betales med Euro)

  mvh

  Morten

 31. Hej
  Morten

  Tak for hurtigt svar, god hjemme side du har. Grunden til vi fore trække overnatning fra dag til dag er også vi vil se på hus i kroatien fortrinsvis i det sydlige.

  Jeg har et måske lidt vdumt spørgsmål hvordan er autoværkstederene er de til at stole på og er prisen mindre end i dk. Jeg har en ældre peugeot hvor jeg skal have lavet nogle ting, da den ikke har aircon tænker vi på at leje bil når vi kommer frem. Så kunne man jo spare lidt samtidig med man holder ferie.

  MVH
  Anders

 32. Hej Anders

  jeg har indtil videre kun haft gode erfaringer med de autoværksteder som jeg har benyttet, time prisen på et autoriseret værksted er omkring 250 kr, på “frie værksteder” omkring det halve.

  For et stor service eftersyn betaler jeg omkring 2.000 – 2.500 kr.

  Mvh
  MOrten

 33. Hej Anders,

  jeg glemte lige at nævne, hvis du skal have fat i en mægler i forbindelse med at i kigger på huse, har jeg en englænder som jeg kan anbefale.

  Mvh

  Morten

 34. Mange tak

  Jeg har kigget meget på nettet og været i kontakt med forskellige mæglere. Priserene er lidt uigennemskueligeså det er nok bedst at se sig lidt omkring! Det er desværrer ikke et hus i den dyre klasse vi har råd til.

  Det skal bare være beboeligt til en start det er lige så meget potientaliet der betyder noget.

  Mvh Anders

 35. Hej vi skal kroatien, istrien er der nogle som kan ringe eller skrive den bedste vej der ned vi køre selv og vi ville også gerne vide lidt hvis der er nogle der har tid til et opkald med venlig hilsen Camilla og Thomas Strunge 25445662.

 36. Hej
  Jeg tænkte sådan på… er der mulighed for at se et defin show eller svømme med delfiner i Kroatien?
  Min datter mener bestemt at en fra klasse havde prøvet det, men nu er hun flyttet.

  Takker for en fed side

 37. Hej
  Vi skal til Porec på fredag for 3 gang. Er på jagt efter noget auto udstyr og nye dæk til vognen, findes der nogle store udstyrs forretninger. En jeg har talt med siger at der skulle ligge noget der hedder Tesco eller Cesco.

  Forøvrigt en kanon side

  Mvh
  Morten

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

It is main inner container footer text