Kategorier
Guide

Kroatien 2015

KroatienKroatien vil i 2015 igen være ferie destinationen for omkring 7-8.000.000 turister fra hele verden, hvis du er en af dem, kan vi anbefale at du læser vores lille Kroatien 2015 guide, hvor du blandt andet kan finde oplysninger omkring, hvordan du kommer til Kroatien, hvor man skal tage hen i Kroatien og hvad du kan opleve mens du er i Kroatien, og naturligvis hvilke events / begivenheder Kroatien har at byde på i 2015.

Vejen til Kroatien:

Der er 4 måder at komme til Kroatien på, med fly, med bil, med bus og med færge.

Med fly:

Igennem de sidste 5 år har et stort antal af luftselskaber udvidet med ruter til Kroatien, her er et par af selskaberne som flyver til Kroatien germanwings , norwegian , og selvfølgelig Croatia Airlines.

Ankomst destinationerne i Kroatien er Zagreb, Pula, Rijeka, Zadar, Split og Dubrovnik. Fra alle lufthavne har man busser som kører til centrum af den pågældende by, alternativt kan tage en taxi eller forudbestille en lufthavns transfer.

Med bil:

Størstedelen af vejene og specielt den nye motorvej i Kroatien, er i rigtig god stand, så man behøver ikke at bekymre sig om at køre rundt i bil, jeg vil dog anbefale, at man afholder sig fra at køre for stærkt da politiet kontroller ekstra meget i højsæsonen.

Man skal betale vejskat / maut for at køre på de kroatiske motorveje, her kan du se priser på vejskat i Kroatien, husk også at medregne prisen for Vignetten i Slovenien og Vignetten fra Østrig i dit rejsebudget.

Med bus:

Firmaer som f.eks. Eurolines har daglige ruter til Kroatien, og da busser er det fortrukne transportmiddel hernede, har man et excellent bus netværk inde i landet. Busser er rimelig billige og forholdsvis pålidelige.

Alle større byer har gode bybusser, det er billigt og de kører fra tidlig morgen til sent aften. Her kan du læse mere omkring busser i Kroatien.

Med færge:

Hvis man ankommer til Kroatien fra Italien, kan man gøre det med færge. Der er daglig færge forbindelse mellem Ancona og Split hele året rundt, i højsæsonen har man diverse færger og katamaraner der sejler fra Bari, Pescara, Venedig og selvfølgelig Ancona. Ankomst stederne i Kroatien er 6 byer i Istrien, Zadar, Split og Dubrovnik.

Hvis man vil til en af øerne, har man et stort udvalg af lokale færger, nogle sejler hele året rundt og nogle kun i højsæsonen, her kan du læse flere informationer omkring færger i Kroatien.

korcula

Hvor skal man bo og hvordan finder jeg en feriebolig:

Hvor kan jeg overnatte:

Da Kroatien tilbyder alt lige fra billige vandrehjem til 5 stjernede hoteller, vil jeg personligt starte med at overveje hvad vil jeg gerne opleve i min ferie, er det stranden der trækker, eller oplevelser så som national parker og udflugter, eller er det måske nattelivet? Som udvandrer her i Kroatien har vi efterhånden oplevet lidt af det hele, så hvis du browser lidt rundt på vores blog kan du helt sikker finde inspiration til din ferie hernede.

Hvis du har nogle ideer eller spørgsmål angående din ferie planlægning er du meget velkommen til at kommentere på vores historier.

Hvordan finder jeg overnatnings muligheder:

Den nemmeste måde at finde overnatning på er naturligvis internettet, hvis du søger private overnatning eller mindre hoteller / pensioner er der generelt 2 måder at book på.

  1. Igennem lokale rejsebureauer, dette har været den traditionelle måde at gøre det på i de sidste årtier.
  2. Den anden mulighed er at booke direkte ved husejeren, men da kun meget få af dem har deres egen hjemmeside og de fleste af dem er mere eller mindre usynlige på internettet, så den bedste måde er at finde en Feriebolig portal som tilbyder direkte kontakt med husejeren.

Den nemmeste måde at få et godt overblik over potentiale overnatnings muligheder er at Google feks: Ferieboliger i Kroatien, du vil se at der faktisk er en del sider som tilbyder overnatninger, så tjek om siden du er landet på er et bureau eller en side der tilbyder direkte kontakt til husejeren.

Hvilken metode der er den bedste er svært at sige, men normalt er det billigst at booke direkte.

Vær opmærksom på at du ofte ikke kan book online, men kun sende en forespørgsel. Grundet til dette er af husejeren ofte har sit hus på flere hjemmesider, og de er ikke helt så gode til at opdatere deres udlejningskalender.

Når du har fundet en feriebolig som du kan lide, vil jeg anbefale at du prøver at Google navnet på boligen, for at se om der eventuelt er nogle som har anbefalet sted, det kan jo ikke skade.

panorama-camping-oliva

Camping i Kroatien:

Kroatien er en populær camping destination, her er et stort og godt udvalg af campingpladser i alle kategorier at vælge imellem. Jeg personligt kan anbefale Camp Oliva i Rabac og Camp Galeb i Omis.

Ud fra et pris perspektiv er campingpladserne i Kroatien ikke meget billigere end feks. i Italien, men hvis man ikke behøver 5 stjerners faciliteter, kan man altså godt finde campingpladser med et fornuftigt prisleje.

Flere og flere Campingpladser tilbyder Mobilhome til udlejning – her kan du se en liste med Campingpladserne

Hvad skal man se i Kroatien:

I første linje er regionen hvor man holder ferie naturligvis afgørende for udflugtsmulighederne, f.eks. Kan man i Split se Diocletian paladset eller national parken Krka. Da vi har set en del har i Kroatien kan man som jeg nævnte tidligere browse lidt rundt på vores blog, jeg vil anbefale at i læser vores guide igennem Istrien eller vores Split guide.

Hvad man skal undgå:

Hvis man er på lav budget, kan jeg lige anbefale følgende:

  1. Benyt ikke taxier, hvis du ikke er nød til det, da det er forholdsvis dyrt hvis man sammenligner med det generelle prisniveau hernede.
  2. Køb din dagligvare i LIDL, de har de bedste priser. – tjek vores guide over priser i Kroatien.
  3. Benyt din mobil Så lidt som muligt og UNDGÅ at bruge dataforbindelser da det kan blive rigtig dyrt.
  4. Undgå at opholde sig i solen mellem 11 – 15, man kan blive seriøs forbrændt, solen hernede er en del stærkere end den man er vand til derhjemme fra.
  5. I nogle byer er der natklubber som man bør undgå, da det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse. Tjek om i kan finde oplysninger på nettet som f.eks. vores Split nightlife guide.

Club Bačvice Split

Generelt er Kroatien et sikkert sted at opholde sig, det betyder selvfølgelig ikke at der ikke er kriminelle her, så for at være på den sikre side skal man ikke gå rundt og vifte med sine penge.

Tag ikke på Vandring / hiking eller sejltur uden at tjekke den lokale vejrudsigt først, og husk at medbring telefon nummeret på den lokale redningshjælp.

Events i Kroatien 2015:

Lokale turist bureauer og flere kroatiske organisationer tilbyder et stort udvalg af events igennem hele sommeren, nogle af dem er enegangs events men størstedelen af dem er årligeevents.  som regel har de Lokale turist bereauer en list med events klar omkring april måned.

I er velkommen til at skrive en kommentar hvis i har spørgsmål angående en ferie Kroatien.

Vi ses i Kroatien i 2015!

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

184 kommentarer til “Kroatien 2015”

Hej Carina,

I juli er der stort set kun øerne og mindre kystbyer som ikke er meget turistede, hvis i skal bo et sted med dejligt havudsigt, er byerne på omis Riviera et super godt valg(se her), de fleste af dem ligger på skråninger ned til vandet hvilket gør at der er en super havudsigt. Disse byer er heller ikke alt for turistede. I den anden uge hvor der skal være noget mere liv, kan i overveje f.eks. Ciovo, her er der nem adgang til Trogir, hvor der er masser af liv.

Mvh, Morten

hej vi skal til Kroatien til maj. vi skal selv kører derned fra danmark ( århus) hvor lang tid skal vi ca sætte af til kørsel derned . vi skal bo på hotel croatia i duga uvala ?
hvad kan I anbefale vi skal se?

Hej Irene,

i skal nok regne med at turen tager omkring 15-16 timer fra den dansk tyske grænse. Da i er på Istrien, skal i naturligvis se Porec, Pula og Rovinj og de mange andre skønne byer i området, og så en tur langs kysten til Rijeka kan anbefales.

Hej. Vi skal for 3. gang på ferie i Kroatien – denne gang med fly(lander i Zadar) og skal være på Camping Lanterna. Skal have lejet en bil, men er det bedst at vente til en uge inden (er det da billigere ?)Skal kun have transporten fra Zadar til Porec og vil så leje en bil igen senere på ugen. Har tjekket lidt med bussen – går der “X-busser” fra Zadar til Porec ? Kan ikke rigtig finde noget. Hvad er der værd at se på Istrien og området der ? Har været i Plitvice Nat. Park – meget flot. Andre nationalparker, der er på niveau ?
Tak for hjælpen – mvh Dorthe

hej morten. sikken en kanon hjemmeside i har. her kan man finde alt omkring ferie i Kroatien. vi skal ned på camping vranjica belvedere. ved du om der er pool på den plads? kan du anbefalde noget bestemmt som man skal se i det område? mvh jan Gehrt

Hej Dorthe,

man kan rejse med bus from Zadar til Porec, men det er lidt besværligt, så det bedste er at leje en Bil, hvis i rejser i Juli er der ikke meget at spare på bilen uanset hvornår man booker, men der kan være udsolgt, så det er en god ide at være ude i god tid.

Hvad skal man se i Istrien? Rovinj, Pula, Motovun, tjek på min side der er masser af photos fra alle stederne

Mvh, Morten

Mvh, Morten

Hej Jan,

Vranjica Belvedera har annoceret at der skulle være en ny pool fra denne sommer 🙂

Hvad man skal se…

Trogir
Split
Måske en tur til Hvar
En tur op at kysten mod Zadar, med stop i Primosten og Sibenik.
Nationalpark Krka

Mvh, Morten

Hej.
Vi har tænkt på at holde ferie på camping Strasko på Pag her i sommer. Er der nogen som kender Strasko og/eller Pag?
Hilsen Dorthe Slot

Hej Morten
Sidder og skal liiige til at trykke “bestil” på en campingplads der hedder Bi-village i Kroatien, hvor jeg, min mand og vores to piger på 7 og 17 år skal ned i uge 30 :o)
Har du erfaring med den campingplads?
Det er jo lidt blandet når man læser anmeldelserne på nettet…

Har du erfaring med, hvor jeg billigst bestiller opholdet dertil? Tænker på et specielt rejsebureau og/eller lignende?

Mange hilsner fra Jeanna

Hej Morten.

Vi er 3 voksne og er barn på 5 år der tager på telt tur til Kroatien.

Jeg vil gerne et sted hen der ikke er så meget turist mindet. Og da jeg selv har prøvet at gøre en insats for at finde noget, har det vært i den dyre ende for en plads. Vi vil også gerne have en masse gode muligheder for at komme på marked, og at nyde havet.

Jeg har prøvet at Google rideudstyrsbutikker i Kroatien, og jeg kan intet finde overhovedet. Det er rimelig træls, da jeg gerne vil se sådan en butik, og det må de da have.? Da de sikkert har andet at byde på end i DK

Hej Jeanna,

har ikke selv boet på Bi-village, har dog besøgt pladsen flere gange og umiddelbart har jeg et godt indtryk af den.

Hvis du kun skal bruge en standplads er prisen mogenlunde den samme uanset hvor du bestiller. jeg vil mene at det samme gælder for Mobilhome og Lejligheder, prøv første at tjekke pladsens hjemmeside.

Mvh, Morten

Hej Michele

Jeg mindes ikke at have set en rideudstyrsbutik langs kysten, så jeg formoder at du sikkert skal til Zagreb for at finde en.

Mvh, Morten

Hej Morten.

Vi kører til Istrien om et par uger og i den forbindelse spekulerer vi på at lade bilen gennemgå den store tur på et kroatisk værksted, da prisniveauet nok er noget lavere end i Danmark.

Har du en fornemmelse af priserne og kvaliteten på kroatiske værksteder? (Vi har en Skoda Superb).

På forhånd tak for hjælpen og for et fint website! 🙂

Mvh. Lars

Hej Lars,

bil service er helt sikkert billigere hernede, jeg har en Seat, og har brugt det autoriserede værksted til alle service eftersyn, prisen er omkring 1.000 kr for det lille eftersyn og ca. det doppelte for det store eftersyn. Ud fra de erfaringer jeg har haft er der absolut ingen problemer med Kvaliteten.

Timelønnen for ekstra værkstedets arbejdet er omrking 250 kr.

Det nærmeste officielle skoda (Seat og VW) værksted er nok Porsche Interauto i Rijeka, det er dem jeg bruger i Split.

Mvh

Morten

Hej Morten,
Vi skal holde ferie i Duga Uvala/Pula 20-27 juli, og vil gerne leje nogle gode cykler – helst racercykler men mountain bikes er også ok. Vi har ikke held med at kontakte udlejere via nettet. Kender du nogle websites/ udlejere som vi kan bruge?
Ved du om der er gode dagligvarebutikker i Duga eller om man skal helt til Pula?
De bedste hilsner – og på forhånd tak,
Lise og Tom
Odense

Hej Morten,

Tak for en god side. Vi er 2 kvinder fra Grønland som er sprunget på et eventyr der hedder enkeltbillet til Split. Vi har hverken booket hotel eller hjemrejse da vi gerne vil have alle kort åbne på hjemvejen.

Vi regner med at vi kan finde overnatning når vi lander – har du erfaringer med at finde et hotel – og hvilket prisniveau det ligger i hvis man ikke har booket på forhånd?

Hvordan kommer man fra lufthavnen og til byen? Er det tog eller bus? Og hvor skal man stå af i Split for at komme til et nogenlunde sted med både cafeliv, overnatningsmuligheder, og bør man i virkeligheden søge mod en ø hurtigst muligt?

Vi søger cafeliv, pub’ber eller mindre værtshuse – gerne med noget live-musik af lokal art, men også strand og mulighed for noget træning i et område som ikke er for vildt overcrowded af turister.

Vores hjemrejse ligger åben, men hvad skal man vælge? en togtur op gennem kroatien, eller et fly til f.eks. italien eller lign.

Håber du kan give lidt feedback på bare lidt af alle mine mange spørgsmål 🙂

Bedste hilsner

Jeanette

Hej Jeanette

i kan helt sikkert finde et hotel eller en lille lejlighed naar i ankommer hernede, men det er ikke en dum til lige at tjekke priser på nettet inden i ankommer, priserne varier naturligvis meget i forhold til hvad niveau man efterspoerger.

Fra lufthavnen går der en lufthavnsbus til Centrum, hvor i finder cafeer, barer, restauranter og masser af overnatningsmuligheder. Hvis i er her i længere tid, kan jeg helt sikkert anbefale at i også besøger nogle af vores dejlige øer.

På denne tid af året er der mange turister her i Split, hvis i vil have en lidt mere rolig strand, er mit bedste bud at i tager til parken Marjan, “Split´s grønne hjerte” her er der en del naturstrande.

På hjemrejsen, kan jeg anbefale at i tager bussen til Plitvice søerne og tilbringer en dag der, derfra kan i så rejse vidre med bus til Zagreb, hvorfra i har mulighed for at komme videre, med tog, fly eller bus.

Mvh, Morten

Hej Morten

Jeg har været inde for at checke vejrudsigten på Istrien. Synes det ser ud som om, at der falder en del regn for tiden. Vi rejser til Istrien om 12 dage og tænker, hvor meget og hvorledes. Hvad skal jeg drøne i kufferten?

De to foregående år har det jo været superflot og varmt vejr dernede.

På forhånd tak:-)

Dorthe

Hej Morten

Jeg planlægger en tur til Hvar med mine to unger (11 og 13) i slutningen af juli. Jeg har tænkt mig, at vi tager bilfærgen fra Drvenik til Sucuraj og retur for at komme til og fra øen. Vi er dog ikke i bil. Jeg har været lidt rundt på nettet, og det ser ud til, at der ikke er de bedste busforbindelser mellem Sucuraj og Hvar by. Kan det passe?

Jeg vil helst undgå at skulle tilbage til Dubrovnik, hvor vi kommer fra, eller til Split for at tage en færge derfra.

Hilsen Amalie

Hej Morten

Super god og informativ side du har oprettet her! Og sikke en service du yder – dét tager jeg hatten af for!!

Jeg har et par spørgsmål som jeg har et lille håb om at du ville svare mig på..

Har du kendskab til transportmuligheder, altså hvad er bedst, når man lander i Zadar lufthavn og skal til Nin? Er det nemt nok at finde en bus dertil? Vi skal til Zaton Beach resort.

Jeg tænker at vi veksler størstedelen af vores lommepenge hjemmefra, men er det for dyrt at hæve i automater dernede?

Mange hilsner
Ann-Berit

Hej Amalie

du kan se koereplanen fra Sucuraj her. Busforbindelser mellem de to byer er som du kan se begrænsede.

Har du overvejet at tage kystfærgen fra Dubrovnik til Stari grad på Hvar? sejler tirsdag og søndag så vidt jeg husker.

Mvh, Morten

Hej Ann-berit

hvis i skal med bus skal i først tage lufthavnsbussen til bus station i Zadar der fra er der bus til Zaton-nin ca. hver halve eller hele time i dagstimerne, bussen kører fra peron 24 eller 25. Pris per person for begge busser (Samlet) er omkring 50-60 kr.

Jeg har DDB og Nordea og mener det koster 30 kr at hæve i de fleste automater, men jeg er ikke sikker på om beløbet afhænger af hvilket pengeinstitut man har i DK.

Mvh, Morten

Hejsa Morten
Om 23 dage rejser vi til Kroatien for første gang vi glæder os meget til at opleve landet vi skal bo i Split. Men jeg er lidt i tvivl om hvilken valuta vi skal medbringe, er det Euro eller Kuna ? tak for en super blog

Sommerhilsner
Annette

Hej

Min kæreste og jeg skal på 12 dages ferie til Kroatien på lidt øhop her d. 9. august. Vi starter i split og skal til Brac, Hvar og Korcula med slut i Dubrovnik med et smut til Mijet nationalpark. Det er første gang vi besøger Kroatien. Vi rejser med rygsæk og har et telt med, men overvejer også telt/vandrerhjem/campingpladser m.m..

Ved I om det er muligt at leje transport på øerne eller tage hele øhoppet med ét lejet transportmiddel?? vi vil gerne undgå bil såvidt muligt..

Er der noget I helt bestemt kan anbefale, at vi skal se på disse øer?? eller nogle gode (mindre, og ikke 5-stjernet) campingpladser/vandrerhjem?

Mvh. Christina Andersen

Hej Christina,

saa vidt jeg ved er det ikke tilladt at medbringe lejede biler på ørene, så i skal leje bil / scooter når i er kommet på øen.

Mvh, Morten

Hej Morten

Vi er en familie på 4, som overvejer at holde ferie i Kroatien i perioden d. 9-18/10. Vi regner med at flyve fra Hamburg til Split og leje en bil i lufthavnen.

Vi vil gerne på vandreture i naturen og bade i havet eller i en swimmingpool, når vi kommer tilbage fra vandring sidst på eftermiddagen. Om aftenen håber vi på at kunne sidde ude på en terrasse og nyde udsigten ud over vandet.

Vi overvejer at finde en lejlighed i nærheden af Makarska, da vi har set i en vandretursbog (landscapes of Croatia), at der er flere gode vandreruter samlet der. Vi kunne også tænke os at tage en tur til Brac eller Hvar.

Hvordan lyder disse tanker i dine ører? Kan du give nogle fif?

Vi er i tvivl, om vi risikerer for lave temperaturer og for meget regn på denne tid af året – og om der går færger regelmæssigt til øerne.

Venlig hilsen

Martin

Hej Morten:)

Jeg har et meget specifikt spørgsmål, men jeg håber du kan hjælpe mig! Lander på tirsdag i Zadar og skal med en bus fra Zadar busstation til Karlobag omkring kl. 17 eller derefter. Jeg kan bare kun finde busser der har afgang senest kl. 16 når jeg søger på nettet, men mit håb er at der alligevel går senere busser, hvis jeg søger det rigtige sted. Har du mon en ide om hvor jeg kan søge?:)

Mange venlige hilsner fra

Julie

Hej
Skal på ferie på istrien i år igen.
Jeg leder efter et taletids kort til mobilen, skal kun bruge data, når jeg skal sejle i kajak.
Hvad er der af muligheder i Kroatien, og hvor man evt skal købe det.
På forhånd tak

Mvh
Hans Agersnap

Hej Hans.

Jeg kan bekræfte det Morten siger om taletidskort.

Forrige år gav jeg 99,- kr. for 1GB og sidste år kun 50,- kr. for 1 GB.

Det kan købes mange steder, og er aktiveret når du sætter det i telefon/tablet.

Mvh

Jan

Hej 🙂
Jeg skal til Kroatien for første gang – sommerferie i midt August.
Jeg drømmer om strand og smuk natur og god mad… IKKE for turistet!
Jeg skal afsted med min kæreste, så det må gerne være smukt og “mest for voksne” (ment på den måde at vi IKKE går efter børne attraktioner eller for børnede strande/pools).
Vi planlgger at flyve og måske leje en bil.
Jeg er ikke spor glad for at sejle – så det er ikke det der er rejsesn mål.
Det må meget gerne vaære med mulighed for badning og hav – men gerne et sted der er smukt.
Hvad vil I anbefale?

Hej Kira,

hele adriaterhavskysten er smuk, personligt syntes jeg der er smukkest i Dalmatien.

Et roligt sted some ikke er for turisted i august maaned er stort set umuligt at finde, da August er den absolutte hoejsaesson

Mvh

Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.