Kategorier
Aktiv ferie Dalmatien Istrien-rejseguide

Sejlerferie i Kroatien

Sejle i KroatienFor sejler entusiaster, må 1200 øer, et utal af skønne bugter, krystalklart vand og mere end 100 billedskønne historiske kystbyer, lyde som sød musik for ørerne! Tja, faktisk, er dette hovedlinjer for hvad Kroatien har at tilbyde til nautiske turister i form af natur og kultur. Derudover kan sejler turister også nyde gæstfriheden fra det kroatiske folk og sidst men ikke mindste den varme Middelhavs sommer.

Hvis du er første gang sejler turist, har vi her lavet en lille guide over de muligheder man har med hensyn til en sejlerferie i Kroatien, hvad enten man er til sejlbåd/ motorbåd, en ø hopper tur med en gulet eller en ferie på et større krydstogtskib.

Chartre / leje en båd:

Den mest populære måde at udforske Kroatien fra søsiden er ved at chartre enten en motor eller en sejlbåd. Dette er muligt i omkring 25-30 charter baser / marinaer langs Adriaterhavskysten. Udvalget af bådene variere fra ca. 25 fods til langt over 100 fods. Flertallet af charter bådene er temmelig nye både fra store internationale mærker som Bavaria, Jeanneau, Beneteau, Fairline, Sunseeker etc. Båd og yacht charter i Kroatien er mulig i følgende variationer.

Bareboat charter (Kun båd), dette er den mest almindelige form for charter i Kroatien. For at leje en sejlbåd/motorbåd skal du have et gyldigt duelighedsbevis. For yderligere informationer om bareboat sejlads i Kroatien klik her.

Båd charter med skipper, hvis man ikke har de krævede sejler papire, kan man chartre en båd med skipper. Ud over at tilbyde båd med skipper tilbyder nogle charterselskaber selskaber også muligheden for at leje båd med yderligere besætningsmedlemmer som f.eks en en gast eller en kok.

Flotilla sejlads, hvis du ikke er alt for opsat på at sejle rundt på egen hånd kan man chartre en sejlbåd som en del af en flotille/konvoj, som dybest set betyder, at man sejler i en gruppe. Typisk har charterselskabet en fører båd med en erfaren skipper og mandskab til at vise vej og hjælpe de andre både.

havneplads Kroatien

Ud over de forskellig charter muligheder nævnt ovenfor, findes der også nogle mere “eksotiske” måder at nyde en sejlerferie på i Kroatien.

Sejlerskole i Kroatien, hvis man ikke tidligere har prøvet at sejle eller man ønsker at opfriske sine sejlerfærdigheder, kan det anbefales at man tager på en uges sejlerskole hernede. Sejlerskolerne tilbyder programmer for både nybegynder og folk med nogen sejler erfaring.  Man kan deltage i sejler skole programmerne både som enkeltperson eller som gruppe / familie.

En uges ”Party” sejlads, blandt yngre mennesker, er en sejler ferie kombineret med party (Hvad man sikker ikke behøver at nævne) temmelig populær. Størstedelen af de ”party weeks” som tilbydes starter fra Split, men også i Zadar og andre byer tilbydes der party ture. En kan deltage i en uges party sejlads, som enkelt person, par eller som gruppe. Nogle af udbyderne har både kun for kvinder.

Regatta Sejling: under hele sejlersæsonen afholdes der en del kapsejladser langs Adriaterhavets kyst. Ved flere af de yacht charter selskaber, der deltager i kapsejladser er det muligt at deltage som et besætningsmedlem. Hvis man har sin egen besætning (og lejer en båd hernede), kan man få charter selskabet til at arrangere deltagelse i en regatta.

Hvis ingen af de ovennævnte muligheder passer på det som du forbinder med en sejlerferie i Kroatien er der naturligvis også andre måder hvorpå man kan opleve Kroatien fra vandet, her er par muligheder som er temmelig populære.

Moterbåd Kroatien

En uge Krydstogt på en træbåd, også kaldet Gulet Cruise. Fra byer som Split, Dubrovnik og Zadar er der et større antal mini krydstogtskibe, der afgår hver lørdag til en uges Adriaterhavs krydstogt. En typisk Gulet har plads til op til 30 personer i to og tre personers kahytter. Den mest populære Gulet rute er ø hopper turen rundt i Dalmatien. Yderligere information om Gulet sejlads i Kroatien kan du finde her.

Adriaterhav Cruise, et stigende antal krydstogtselskaber har ture rundt i Adriaterhavet, I Kroatien besøger de typisk byer som Dubrovnik, Split og Korcula.

Hvis du hellere vil tilbringe natten i et feriehus eller en lejlighed i stedet for de ovennævnte muligheder, er der naturligvis stadig masser af muligheder for at se Kroatien fra havets side: dette omfatter blandt andet sejlads med færger eller katamaraner, fisk picnic eller leje af en lille båd, hvilket der kan gøres i de fleste turiststeder langs Adriaterhavskysten.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.