Kategorier
Byer Split

Shopping – Indkøb i Split

Grønsagsmarkedet Split - Stari Pazar 1En by som Split med næsten 180.000 indbyggere har selvfølgelig et stort udvalg af indkøbsmuligheder. Efter at have boet her i næsten 8 år har jeg handlet stort set alle steder i byen, så hvis du planlægger en ferie i Split, er min lille shopping guide en god forberedelse til turen. De steder jeg nævner er de steder jeg personligt selv handler. Længere nede på siden, finder du et kort med alle de steder som jeg nævner.

Indkøbscentre:

Split har 4 indkøbscentre som er værd at nævne:

Emmezeta: Dette indkøbscenter ligger faktisk ikke i Split, men i Kastela Sucrac, som er den første af de 7 Kastel (borge) når man følger den gamle vej fra Split til Trogir. Det er ca. 7-8 km fra Split midtby til Emmezeta, fra centrum er der busser som kører ud til indkøbscentret.

I Emmezeta finder man omkring 40-50 forskellige butikker, samt et stort møbelhus og Splits største supermarked – Ipercoop (drevet af Spar)

Butikker i Emmezeta, Benetton, DM (kosmetik), Sports butikker, tøj butikker (voksne/børn) sko butikker og selvfølgelig et par cafeer og en restaurant.

Mercator: Splits tredje største indkøbscenter ligger 5 km uden for Split centrum i retning af Trogir, også her kan man køre med busser ud til centret.

I Mercator finder du et stort Mercator supermarked samt ca. 20-25 mindre butikker som f.eks. Intersport, tøj butikker, sko butikker, apotek og smykke forretninger. Og et lille legeland for de mindste børn.

JOCKER center:  er et prestigeprojekt opført af Splits tidligere borgmester Zeljko Kerum. Siden åbningen i 2007 har det været et meget populært sted for byens indbyggere. Joker centret ligger ca. 15-20 min. til fods fra den gamle bydel, der er naturligvis også busser som kører direkte til centret.

I Joker centret har man mere end 50 butikker fordelt på 4 etager, blandt butikkerne finder man et Kerum supermarked, DM, Hervis sport, Deichmann sko, one to play en legetøjsbutik med et legeland osv. Kort sagt ”alt”.

Den eneste McDonald’s i byen finder man i stueetagen af centret, på 1 etage er der en ny moderne biograf og på den øverste etage er der en restaurant, en sky bar og en cafe udenfor.

City Center One:  Split største indkøbscenter, centret åbne i 2011 og har siden udviklet sig til det mest populære indkøbscenter i Split. Centret er beliggende på vejen mod Omis ca. 4 km fra centrum af byen, centret kan nåes med bus.

I City center one finder man omkring 70-80 forskellige butikker, derunder blandt andet et stort Interspar supermarked, H&M, Mueller, DM, C&A, samt masser af sko butikker og andre former for butikker.

Alle 4 indkøbscentre har gratis parkering.

Dagligvarer:
Hvis jeg skal handle dagligvare ind, er her mine 2 favorit forretninger i Split.

LIDL: (2* i Split) det er tysk, behøver jeg at sige mere? LIDL har rimelige priser og gode kvalitets produkter, måske har mine 10 år i tyskland gjort mig lidt subjektivt, men jeg kan altså godt lide hvad de har at tilbyde.

BILLA: Hvis man er til frisk tilberedt mad som f.eks. grillede kylling, Gordon bleu eller hjemmelavet måltider, er Billa stedet man skal hen, da de har den bedste delikatesse afdeling i byen, også deres grønt afdeling kan anbefales, specielt hvis man leder efter lidt mere eksotiske frugter og grønsager.

Grønsagsmarkedet Split - Stari PazarMarkeder:

I alle bydele af Split har man små grøntsags markeder hvor der bliver solgt frugt, grøntsager og andre lokale produkter, men som turist skal man besøge det store marked i centrum ”stari Pazar” – det gamle marked.

Grøntsags marked (Stari Pazar): er beliggende imellem Diokletians paladset og holde stedet for bybusserne. På markedet kan du købe årstidens friske grønsager og frugter, samt forskellige lokal produkter som ost, Rakija snaps, vin, oliven olie men det er ikke alt. I de små gader/gyder omkring markedet har man shops med souvenirs, ”billigt tøj” tasker, solbriller osv. Her kan du læse mere om grøntsagsmarkedet i Split.

Fiske markedet: Hvis du planlægger at kokkerere i din ferie, hvad så med frisk fisk?, det bedste sted at handle fisk er på Splits fiske marked ved Marmontova. Her kan du læse mere om fiskemarkedet i Split.

Shopping i den gamle bydel: I den gamle bydel finder man masse små forretninger, hovedparten af dem er sko butikker og souvenirs shops, hvis man er på udkig efter speciale butikker og smykke forretninger er den gamle bydel det rigtige sted at lede.

Marmontova: Hovedgaden i Split centrum er Marmontova, på denne gågaden finder man internationale butikker som Benetton og Zara og flere gallerier.

Split-Marmontova

Hvad skal man købe og hvad er billigt:

Som jeg allerede har skrevet i min indlæg omkring priser i Kroatien, er prisen på internationale brands en lille smule dyrere eller ca. den samme pris som man kender hjemmefra, hvis man køber lokale produkter kan man der imod gøre et godt køb.

Ting som kroatisk alkohol (Rakija) , oliven olie, frisk frugt og grøntsager, sko og nogle gange smykker, er relativt billigt her.

Hvis man har glemt badesko eller andet svømme udstyr kan man købe det lige ved siden af grøntsags markedet til rimelig priser.

Shopping Kort:

På kortet forneden har jeg markeret alle de steder jeg har nævnt, så det skulle være nemt at få et overblik over shopping mulighederne i Split.  God shopping tur!

Split-Shopping karte

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

4 kommentarer til “Shopping – Indkøb i Split”

Var i Joker i dag. Til orientering så er poolen ikke længere tilladt at svømme i. Permanent. Ingen forklaring, blot “no swiming”. Den så algeramt og ubrugt ud gennem lang tid.

Parkering i Split
Jeg har lige været så letsindig at leje en centralt beliggende ferielejlighed i Split til de første dage af vores ferie. På hjemmesiden står der fri parkering, men efter bekræftelsen står der at Parkering er mod gebyr. Hvor kan jeg parkere for en rimelig pris centralt i Split ?
I øvrigt en meget flot informativ og velfungerende hjemmeside, du skal have tak for !

Hej Peer,

jeg ved desværre ikke med sikkerhed hvad dagsprisen er på de parkeringspladser der ligger rimeligt tæt på centrum, men jeg mener det er omkring 70-80 kr i døgnet for de billigste, alternativt er der flere små gader i nærheden af den gamly by hvor man kan parkere, hvis man er heldig at finde en plads.

Næste gang jeg parkere inde byen, skal jeg nok lige tjekke døgnprisen på parkering og sige til.

Mvh, Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.