img

Krydstogt Kroatien

/
3406 Views

Gulet HvarØ hopping eller gulet krydstogt er en fantastisk måde at opleve den kroatiske kyst og øerne. Hvad er en gulet? Tja, en traditionel gulet er en træbåd (Skonnert), der oprindeligt blev brugt i Tyrkiet til transport af varer. Den type gulet som anvendes til mini-krydstogter i Kroatien er naturligvis blevet tilpasset til at opfylde kravene for et moderne mini krydstogtskib.

En typisk gulet har plads til 15 til 30 passagerer, som indkvarteres i to og tre personers kahytter med toilet og bruser. Interiøret i alle gulets omfatter ud over kabinerne også et indendørs spise / bar rum, hvor der serveres morgenmad.  Udendørs området, på de fleste gulets, omfatter en spiseplads i agterstavnen hvor aftensmaden som regel indtages, og et stort soldæk på ”toppen” af båden. Antallet af besætningsmedlemmer varierer afhængigt af størrelse og kategori af skibet, det mindste antal besætningsmedlemmer er 3.

Nogle Gulet ture arrangeres under særlige temaer, et eksempel kan være en cykel krydstogt tur hvilket selvfølgelig betyder, at turen indeholder cykelture i løbet af ugen (som regel dagligt). Et andet eksempel er en nudist mini cruise, som tager deltagerne til forskellige nudiststrande i løbet af krydstogtet. Det er også muligt at booke ture under følgende temaer: Party, singler, bøsser, fotografering, bare for at nævne et par stykker.

Priser og kategorier af Gulets:

Ligesom hoteller og lejligheder, er gulets også kategoriseres efter et foruddefineret stjerneklassifikation system, som er baseret på faciliteter og servicen som der tilbydes på skibet. I Kroatien finder du gulets i de nedenstående kategorier, de fleste Gulet er i  kategorierne standard og luksus.

Delux – VIP Gulets – 5 stars *****
Luxury Gulets – 4 stars ****
Standard Gulets *** 3 Stars
Economy Gulets ** 2 Stars

Priserne for en én uge tur (kahyt charter) med en gulet afhænger af en række faktorer såsom årstid, guletens kategori, sejlrute og måltider som er inkluderet i pakken, som regel inkluderer basispakken morgenmad, halv-, eller helpension koster ekstra.

Krydstogstskibe i Split

De billigste priser find uden for sæsonen, hvor man typisk kan få en uges mini krydstogts ferie for 1.700-2.200 Kr. pr person (250-300 Euro).

Normalt sælges Gulet ture som kahyt pakker (for to eller tre personer), men det er naturligvis også muligt (med et vist tillæg) at rejse som enkelt person. Hvis I er en større gruppe på 10 personer eller flere, bør I overveje at leje en gulet. Hvis I gør det kan I selv “designe” jeres egen krydstogt.

Hvorfra kan komme på et gulet krydstogt

Gulet krydstogter udbydes blandt andet fra følgende byer Opatija, Zadar, Split, Dubrovnik, den mest populære afrejse havn er Split. Hver fredag / lørdag i højsæson er der som regel mere end 30 gulets i Split havn, hvor af- og påmønstringen sker.

Hvilke ruter sejler Gulets

Den mest populære sejlruter er den til de dalmatiske øer, Brac, Hvar, Korcula og Solta, En uge med en rute til disse øer kan man booke fra Split.

Hvis man vil start krydstogten i Dubrovnik, er de mest populære ture, dem til øerne Mljet, Lastovo, Sipan og Korcula. Hvis ikke en uge er nok, kan man bestille en to ugers tur fra Split eller Dubrovnik, hvor man så besøger alle de ovennævnte øer! Fra Dubrovnik, er turene ned langs kysten til Montenegro også ret populære.

Fra Zadar er der ture til Kornati øerne og øer som Ugljan, Dugi Otok og Ist samt andre øer i området.

Fra Opatija er der ture til byerne i Istrien så som Pula, Porec og Rovinj, her kan man også finde krydstogts ture til øerne Cres, Losinj og Rab.

Som nævnt ovenfor har man mulighed for at “designe” sin egen ø ”hoppingtur”, forudsat at man lejer en ”hel” gulet. Begrænsningen i forhold til, hvor meget man kan sejle i løbet af en uge er normalt relateret til mængden af nautiske miles der er inkluderet (brændstof) i prisen, mod ekstra betaling er det naturligvis muligt at lave en længere tur.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

It is main inner container footer text