Kategorier
Byer Dalmatien

Krilo Jecenice

Jesenice er en lille by beliggende på kyst strækningen mellem Split og Omis. Jesenice er et ideelt valg til en fredelig og afslappende ferie, ikke langt fra Kroatiens næststørste by Split. Stedet er kendt for sine træ sejlskibe (Gulets), en gamle tradition igennem 300 år. Derfor bliver byen undertiden kaldt ”Onassis byen”. Tidligere, blev disse skibe kaldt “salbunjera”, og blev brugt til udvinding af sand fra mundingen af floderne Cetina og Neretva, i dag lever indbyggerne hovedsagelig af turisme og træ sejlskibene, der anvendes til mini krydstogt ferier langs den Kroatiske kyst. Jesenice har 2200 indbyggere.

Gulets Krilo

Strande i Krilo Jesenice

I Jesenice, er de fleste af strandene af beton, men der er også et par grus strande. Havet er krystalklart og man har en smuk udsigt over den nærliggende ø Brac. For alle dem, der elsker sand strande, anbefaler vi, at man tage til den nærliggende by Duce, som har flere hundrede meter sandstrand.

Overnatning i Krilo Jesenice

De fleste boligenheder i Jesenice er private ferielejligheder og familieværelser. I bymidten, direkte ved vandet er der et lille familiehotel Krilo. Til højre for hotellet, på stenstranden er der en restaurant med et bredt udvalg af traditionelle lokale specialiteter.

Restauranter i Krilo Jesenice

I Jesenice, er der tre restauranter, der tilbyder en bred vifte af middelhavs retter af fisk og kød. Retterne er tilberedt af friske, lokale råvarer, og restauranterne er behageligt møbleret og tilbyder gode vine.

Hvad skal man lave i Krilo Jesenice

Det mest interessante ting i Krilo Jesenice er den nautiske port. Da det er en lille landsby, anbefaler vi at tage til de nærliggende byer som Split eller Omis hvis man gerne vil se monumenter og andre attraktioner. Den nærliggende by Omis, er beliggende ved mundingen af Cetina floden, og kendt som pirat byen, her kan opleve spændende rafting eller en gå tur op til de berømte fæstninger Mirabela og Fortica. Vi anbefaler også en dagstur med turbådene til en af øerne.

Krilo Hotel

Endvidere er der masser af mulighed for organiserede dagsture fra Split, de mest populære ture derfra er til National parkerne, Krka og Plitvice samt en dagstur til Dubrovnik.

Shopping i Krilo Jesenice

I Jesenice er der flere små dagligvarebutikker, en bager, et posthus, et veksle kontor samt en souvenirbutik med tilbehør til stranden. For større indkøb, anbefaler vi at tage til Split, hvor der er flere store supermarkeder og 4 store indkøbscentre.

Natteliv i Krilo Jesenice

Jesenice er en turistby, der er ideel til hvile og afslapning, så det store natteliv finder man ikke her. Men man kan sagtens hygge sig med en kaffe eller drink på en af caféerne eller restauranterne langs stranden. Men vil man gerne feste til de tidlige morgentimer, skal man tage til Split, hvor der er masser af diskoteker og klubber der er åben indtil de tidlige morgentimer.

Hvordan man kommer til Krilo Jesenice

Jesenice ligger direkte ved kystvejen mellem Split og Omis. Med bil fra retning Split, køre man 15 km sydpå. Rejser man i højsæsonen, på skiftedage (lørdag), anbefaler vi at køre tidligt om morgenen fra Split.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.