Kategorier
Byer Dalmatien

Zaton

Zaton er en stille og rolig turistby beliggende mellem to historiske byer, Nin og Zadar, mere præcist ca. 13 kilometer nord for Zadar og 5 km syd for Nin. En perfekt blanding af mildt klima, naturlig skønhed og en rig kulturarv samt den autentiske dalmatiske arkitektur gør Zaton til et attraktivt turistmål.

Holiday Village Zaton

I skyggen af århundredgamle fyrreskove, på bredde smukke sandstrande med krystalklart vand, er Zaton det perfekt ferie sted for familier med små børn, som uden tvivl vil nyde sommeren her og have det sjov.

Når det kommer til indkvartering, tilbyder Zaton sine gæster ophold i hoteller, ferie lejligheder og værelser samt en af de bedst udstyrede campingpladser i Dalmatien med talrige sports- og fritidsaktiviteter.

Strande i Zaton

Stranden i Zaton strækker sig 1,5 km og ligger i nærheden af turistbyen, på stranden kan man finde et stort udvalg af underholdnings faciliteter, så man helt sikkert kan få tiden til at gå på ferie.

Strand Zaton

Zaton Stranden har det blå flag, og den er forholdsvis lavvandet. Stranden består hovedsagligt at sand og mindre grus, så det er absolut en strand som er velegnet til familier med små børn. For dem der søger sjov og underholdning på stranden er den brede vifte af sportsaktiviteter. Stranden i Zaton er veludstyret, her finder man blandt andet: udendørs brusere, kiosk med aviser, hytter, sportsforretning, liggestole og parasoller til leje, boder med strand udstyr, offentlige toiletter og en købmand.

Nær stranden er der en tæt granskov, som giver tiltrængt skygge på varme sommer dage, hvis man ønsker en forfriskning, kan man nyde en drink i en af de mange caféer, snackbarer og restauranter, der ligger langs stranden.

Stranden i Zaton har et specielt område til personer med handicap, det hører til turist landsbyen Zaton Holiday Resort.

Overnatning i Zaton

Zaton tilbyder et stort udvalg af lejligheder, værelser og huse, og de fleste boligenheder er koncentreret i en af de største Resorts i Kroatien, Zaton Holiday Resort. Turistbyen tilbyder overnatning i mobilhomes og ferielejligheder, der er bygget i den oprindelige traditionelle dalmatiske arkitektur. Zaton Holiday Resort er en af de bedste campingpladser i Dalmatien / Kroatien, den ligger langs den smukke bugt i skyggen af fyrretræer med 1300 standpladser, 200 umærkede pladser og mobilhomes, der har aircondition, og en funktionel indretning..

Restauranter i Zaton

Ferielandsbyen Zaton har et rigt gastronomisk tilbud, der omfatter dalmatiske taverns, self-service restaurant med mulighed for take-away og buffet, restaurant a la carte, pizzeria og isbar. Det rige gastronomiske tilbud omfatter forskellige dalmatiske retter tilberedt efter traditionelle lokale opskrifter.

Friskfanget fisk tilbydes i kombination med lokal jomfru olivenolie, friske grøntsager og hjemmelavet vin, hvilket giver en unik gastronomisk oplevelse. Der tilbydes naturligvis også kød og grill specialiteter, som på ingen måde halter bagefter fisk retterne.

Hvad skal man lave i Zaton?

Hovedparten af aktiviteterne er naturligvis relaterede til vandet og stranden, hvor man har sommeraktiviteter såsom vandcykler, beachvolley, tennis, jetski, parasailing, banan båd, vandrutchebaner, volleyball, badminton, ridning, sejlads og dykning. Man kan også vælge en dagstur til en af de nærliggende nationalparker eller naturparker der er beliggende tæt på Zaton eller besøge en af historiske byer Nin og Zadar.

Ferielejlighed Zaton

I Zaton området er der forskellige historiske og arkæologiske rester såsom:

  • gammel kroatisk kirke St. Nicholas dateres tilbage til det 11. århundrede
  • Tårnet “Kastelina” fra slutningen af det 16. århundrede, blev bygget af venetianerne under forsvaret af osmannerne
  • resterne af Liburnian skibe, stammer fra det 1. århundrede f. Kr.
  • Liburnian grave, gravhøje, stenbrud, osv.

Endags ture fra Zaton (i nærheden af Zadar)

Shopping i Zaton

I Zaton Holiday Resort, kan man finde næsten alt hvad man behøver på en ferie. Der er kiosker med aviser, sports butikker, boder med udstyr til strandturen, en købmand – supermarked, souvenirbutik, frisk frugt og grøntsags boder, smykker, frisør salon, massage saloner, internet cafe, pengeveksling og hæveautomater. Har man brug for at handle større ind, anbefaler vi at tage til Zadar.

Supermarked Zaton

Natteliv i Zaton

I Zaton Holiday Resort, er der et varieret tilbud til de sene timer. Der er blandt andet levende musik, koncerter, dalmatiske syngende grupper (Klape), folk og kulturelle programmer, dans og temaaftener, dalmatiske festligheder, diverse underholdningsprogrammer, karaoke, pool og strandlege, mange konkurrencer og diskoteket “Saturnus”.

Hvordan kommer man til Zaton

Lokale buslinjer fra Zadar til Zaton køre mellem Zaton og Nin, en busbillet pris i én retning mellem Zaton – Zadar er 13 kuna.

Regelmæssige buslinjer, der kører langs kystvejen stopper på hovedvejen i Zaton. Fra lufthavnen Zemunik som ligger 25 km fra Zaton, skal man først tage til den centrale busstation i Zadar og skifte til en bus til Zaton.

Den nærmeste motorvej A1 afkørsel er Zadar West, som er omkring 30 km fra Zaton. I sommermånederne kan der være en del trafik på motorvejen. Hvis man kommer fra Split eller Dubrovnik, kan man vælge at køre ad kystvejen, som er langt mere interessant på grund af de mange maleriske steder man køre igennem, men i sommermånederne kan der være en del trafikpropper, så vi anbefaler at bruge motorvejen.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.