Kategorier
Byer Kvarner

Senj

Senj, en by der med sine mere end 3000 år på bagen, er en af de ældste byer i det nordlige Adriaterhav. Den ligger ved havet, ved foden af bjerget Kapela og Velebit som er det største bjerg i Kroatien. Senj ligger på kystvejen, der forbinder Rijeka til den sydlige del af landet, før opførelsen af motorvejen var dette en vigtig rute for alle turister, der rejste mod syd. Byen er også forbundet med baglandet med en vej via Vratnik som ligger 700 m over havets overflade. Symbolet for byen Senj er fæstningen Nehaj som blev bygget tilbage i 1558, og var centrum for Uskoci der med stor succes forsvarede byen mod en stærk hær fra det Osmanniske Rige.

Senj

Strande i Senj

Den mest berømte strand i Senj er byens strand Skver som delvis består af grus og dels beton. Den er ideel for familier med små børn. Stranden er udstyret med brusere og der er en legeplads i nærheden. Forfriskninger kan nydes i en af de nærliggende caféer eller restauranter. Udover by stranden Skver, er strandene Diga, Banja og Prva draga også populære og har alt nødvendige for et behageligt ophold.

Strand Senj

Kan man ikke lide by strandene i Senj, kan man nemt finde et afsides sted og undgå store menneskemængder lidt udenfor byen.

Overnatning i Senj

I Senj, er der overnatningsmuligheder på hoteller, private ferielejligheder eller på en af campingpladserne. Byen Senj har to hoteller – Libra Hotel og Garni Art Hotel. Libra Hotel er beliggende i centrum af Senj med en smuk udsigt over havet og den gamle rådhusplads. Garni Art er et lille hotel med kun 24 værelser, blot 100 meter fra stranden og centrum. I centrummet af Senj og i området omkring er der et stort udvalg af indkvartering i private huse, ferielejligheder og værelser.

Der er i alt 5 campingpladser i Senj: camp Bunica I, camp Bunica V, camp Racva, camp Ujca og camp Skver. Alle campingpladserne er ikke store og har kun et begrænset antal standpladser, men er beliggende ud til havet. Så, hvis man er på udkig efter et sted til ro og afslapning, er campingpladserne i Senj et absolut et godt valg.

Camping Senj

Restauranter i Senj

Da Senj ligger ved havet ved foden af bjergene, har gastronomien her udviklet sig til en slags kombination af kyst og Velebit tradition. I Senj er der et bredt udvalg af restauranter og taverns, der tilbyder forskellige lokale specialiteter, tilberedt efter traditionelle opskrifter. Kyst køkkenet er baseret på fisk og skaldyr, grøntsager, lam og vin, mens der i det bjergrige køkken anbefales vildt, ost, kartofler, kål, bær, honning og Velebit Rakija (snaps).

Hvad skal man lave i Senj?

Ud over den gode mad og strandene med det krystalklare vand, kan man også dyrke dykning, sejlads, fiskeri, vandreture, jagt eller cykling. Vi anbefaler en rundvisning på fortet og parken Nehaj og et besøg til den nordlige Velebit National Park.

Slot i Senj

En dagstur til den berømte National park Plitvice søerne, der med sin naturlige skønhed af søer og vandfald er også et hit blandt mange.

Hvis man beslutter sig for at udforske det omkringliggende område af Senj, anbefaler vi at besøge steder som Novi Vinodolski og Crikvenica, samt en tur til øen Krk, som er forbundet med en bro til fastlandet. Den ligger 60 kilometer fra Senj.

Shopping i Senj

I midten af Senj er der flere butikker, kiosker og butikker med et bredt udvalg af souvenirs. Der er også et apotek og et postkontor. Den største købmand er Konzum som er beliggende ved indgangen til Senj og der er også en Lidl. Ønsker man at besøge et rigtigt indkøbscenter, så er det nærmeste Tower Centre i Rijeka, hvilket også er et af de største indkøbscentre i Kroatien.

Natteliv i Senj

I Senj, som i alle andre små byer på Adriaterhavskysten spilles og nydes den dalmatiske musik, dans og et bredt udvalg af lokale specialiteter. I midten af Senj er der et par barer, hvor man kan slappe af med et udvalg af drinks og cocktails. Hvis man vil feste til langt ud på natten, anbefaler vi at tage til den nærliggende by Crikvenica. I løbet af sommeren, er der en række forskellige arrangementer organiseret i Senj, den mest interessante er det traditionelle International Sommer karneval, som ligger i begyndelsen af august.

Senj Strand

Hvordan kommer man til Senj

Hvis man kommer via Rijeka fra grænseovergangen Rupa og Pasjak, skal man blot følge kystvejen til Senj, i retning Split. Senj ligger 65 km fra Rijeka.

Kommer man fra Zagreb, følg motorvejen A1 til afkørslen Zuta Lokva og derefter fortsæt ad den lokale vej (ca. 15 km) mod Senj.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.