img

Klenovica

/
2301 Views

Klenovica er en lille fiskerby beliggende mellem Senj og Novi Vinodolski. Denne lille og fredelig by er et ideel sted til ferie for dem, der gerne vil lidt væk fra trængslen. Klenovica har omkring 350 indbyggere, men i løbet af sæsonen er der naturligvis en del flere mennesker. En speciel ting ved Klenovica er kilderne med ferskvand der løber ud i havet. Blanding af fersk og saltvand fremmer udviklingen af flora og fauna, derfor er der i dette område masser af fisk. De fleste kilder med fersk vand er i bugten Zrnovnica.

Klenovica

Strande i Klenovica

Stranden i Klenovica er delvis grus, delvis stenet. På grund af de mange kilder med fersk vand, er vand temperaturen i dette område noget lavere end i de nærliggende byer. Sommetider kan man se delfiner ved stranden i Klenovica, der opmuntre alle svømmere. Man kan finde skygge under store træer langs starndene. Da Klenovica er en lille fiskerby, der uanset hvor man indkvarterer sig, kun et par minutters gang til stranden.

Strand Klenovica

Overnatning i klenovica

I Klenovica kan man finde indkvartering i private ferielejligheder, lejlighedshotels eller på en af campingpladserne. I centrum af byen er der et lille lejlighedshotel ”Villa Lostura” med 10 lejligheder, som er åben hele året rundt. Camping fans har hele 2 campingpladser at vælge imellem – Camp Klenovica med kapacitet til 1250 personer og camp Kozica med kapacitet til 500 personer. Camping Klenovica har en stor stenstrand der er ideel for familier med små børn. Campingpladsen har også en mole til små både. På campingpladsen finder man også et supermarked, en renoveret buffetrestaurant med et bredt udvalg af friske måltider, friskbagt brød og desserter. I restauranten er der en café og et pizzeria samt en fisk restaurant “Fiskernes Hut” som er kendt for sine skaldyr og kødretter. For yngre besøgende er der en legeplads ved siden af stranden.

Camp Kozica er en mindre campingplads, som ligger i en bugt. Takket være de behagelige og fredelige omgivelser, der indbyder til en afslappende atmosfære, er det et ideelt sted for en familieferie.

Restauranter i Klenovica

Det gastronomiske tilbud i Klenovica er en kombination af kyst og Velebit tradition. Da Klenovica er en lille fiskerby, er retterne naturligvis inspireret at den lange tradition for fiskeri i området. Selvom Klenovica er et lille sted, med kun et par restauranter, er udvalget af retter temmelig bredt favnende.

Klenovica set fra kystvejen

Hvad skal man lave i Klenovica?

Klenovica er kun 15 km fra Senj, så hvis man kan lide historiske steder, anbefaler vi en tur til Nehaj fæstningen, der blev bygget i 1558.

For naturelskere anbefaler vi:

Shopping i Klenovica

Klenovica har kun et par små butikker, så for større indkøb foreslår vi at tage til Novi Vinodolski eller Crikvenica. Hvis man ønsker at besøge indkøbscentre, så er det nærmeste Tower Centre i Rijeka, hvilket også er et af de største indkøbscentre i Kroatien.

Natteliv i Klenovica

Da Klenovica er lille turistby med kun et par kaffe barer til underholdning, anbefaler vi at tage til Crikvenica eller Novi Vinodolski.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

It is main inner container footer text