Kategorier
Øer Strande i Kroatien

Strande på øen Cres

Øen Cres, er den største ø i Adriaterhavet, den er beliggende i den nordlige del af Kvarner Bugten. I den sydlige del af øen i Osor er den forbundet med en bro til øen Losinj. På grund af sit milde klima, smukke landskaber og strande tiltrækker øen turister fra hele verden, ikke kun i højsæsonen, men hele året rundt.

Strand Cres

Valun strand

Tre km syd for Cres havn er der en lille fiskerby Valun som har to smukke sandstrande. De er omgivet af en tyk fyrreskov som giver dejlige skygge på varme sommerdage, og i nærheden er der også små skjulte bugter for dem, der ikke kan lide store folkemængder og ønsker at nyde fred og ro. Strandene har ingen faciliteter, så hvis man er på udkig efter en restaurant, cafe eller butikker, skal man gå tilbage Valun som kun er 5 minutters gang fra stranden. Strandene er perfekte for familier med små børn.

St. John strand

Størstedelen af den lokale befolkning betragter denne strand for at være den smukkeste på øen. St. John stranden ligger under byen Lubenice, som ligger ved en stejl klippe. Udsigten fra klippen over sandstranden tager vejret fra de fleste. Stranden kan kun nås til fods eller med båd fra Lubenice. Da stranden er lidt vanskelig at komme til, kan man være sikker på, at der ikke vil være alt for mange besøgende. Fordelen ved St. John stranden er, at den er skjult i den uspolerede natur og dufte af Middelhavs urter. Ifølge det tyske magasin Bild, blev den rangeret som den 15. smukkeste strand i verden, så opholder man sig på Cres skal man ikke gå glip af muligheden for at besøge denne strand.

By strand Cres

Slatina strand, Martinscica

Slatina Stranden ligger ved en campingplads af samme navn og har fået tildelt det Blå Flag, som er et internationalt kvalitetsmærke for strande og turistattraktioner. Stranden er en små stens strand, som er velegnet til familier med små børn, og i nærheden er en tæt granskov, der giver naturlig skygge. Da stranden ligger ved en campingplads, har de besøgende et stort udvalg af faciliteter til rådighed, som f.eks. både og kajak udlejning samt en dykker skole. I nærheden er der en restaurant og café. Om sommeren tilbydes der vandaerobic et par gange om ugen.

Meli strand, Ustrine

Meli strand ligger på sydsiden af øen Cres i nærheden Ustrine. Sandstranden er temmelig lavvandet, så man skal et stykke ud fra stranden for at svømme. Den er ideel til små børn, der kan lege i timevis i sandet. Turkisblåt vand og uberørt natur er de vigtigste fordele ved Meli stranden. Stranden kan ikke nås med bil, så man er nødt til at gå til fods eller med båd fra Ustrine. På grund af utilgængeligheden er stranden aldrig overfyldt, og man vil være i stand til at slappe af og nyde freden og glæderne ved sommeren, og det smukke hav.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.