Kategorier
Dalmatien

Pisak – Omis Riviera

Pisak er en lille malerisk landsby på Omis Riviera. Landsbyen, som er den sidste by på Rivieraen ligger 18 km syd for Omis.

Pisak Kroatien

Et billede som dette ovenfor, bruges ofte i rejse brochure for at reklamere for Kroatien, og det kan man jo godt forstå!

De smukke grus strande i byen er beliggende på begge sider af havne promenaden, men hvis man går i retning mod nord kan man også finde mindre bugte hvor man kan ligge i fred og ro.

Strand i Pisak

På promenaden er der flere restauranter og kaffebarer, som er godt besøgt i sommermånederne. Man kan køre hele vejen ned til promenaden, hvilket gør det nemt for familier med mindre børn, men forvent ikke at finde nogen parkerings plads.


Indkøb kan gøres i det lokale Studenac supermarked, men hvis man skal købe stort ind til en uge eller mere, er det bedst at køre til større supermarkeder i Omis eller Makarska.

Ferielejlighed

Overnatning i Pisak

De fleste af husene i Pisak har ferielejligheder til leje og på grund af kaskade terrænet, kan man næsten være sikker på at få en flot havudsigt. Private villaer er sjældne i området, og man finder heller ingen større hoteller.

Ankomme til Pisak

Den nærmeste motorvejs afkørslen er Sestanovac, hvilket er omkring 17 km fra Pisak. Hvis man kører ad kystvejen, skal man bare følge vejen fra Omis i retning Makarska eller omvendt, vejen til Pisak er godt skiltet, så man kan ikke glip af det. Busstoppestedet er på kystvejen.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.