Kategorier
Byer Dalmatien

Ruskamen – Omis Riviera

Ruskamen (Lokva Rogoznica) er også en lille landsby langs Omis Rivieraen, landsbyen ligger omkring 6 km syd for Omis.

Sagitta Strand Ruskamen

I centrummet af Ruskamen er der et stort 3-stjernet hotel kompleks “Sagitta”, som har tæt på 450 senge. Resortet er beliggende direkte ved havet, den forreste række lejligheder har mindre end 20 meter til vandet. Det også muligt at leje små bungalows ved Sagitta Resortet og der er et stort udvalg af sport og vandsportsaktiviteter.

I Ruskamen landsbyen, er der flere private huse med ferielejligheder til udlejning. Ved havet er der en smuk villa bygget i citadel stil, villaen tilhørte tidligere en meget fornem familie.

Ved siden af hovedvejen, hvor man drejer af til feriebyen, er der et mindre Studenac supermarked. Men hvis man har brug for at handle stort ind, har man et større udvalg i Omis eller Makarska.

I Ruskamen er der flere restauranter, der serverer traditionel dalmatiske mad og internationale retter, de fleste af restauranterne er inde i Sagitta Resortet eller tæt ved.

Lige efter Sagitta er der en dejlig campingplads, Autokamp Danjiel, Campingpladsen er bygget på overlappende terræn ned til en dejlig strand. Hele campingpladsen er dækket med store fyrretræer, som giver dejlig skygge på varme dagen.

Hvordan kommer man til Ruskamen?

Ruskamen er meget let at finde, bare følg kystvejen fra Omis til Makarska eller visa versa, skiltene for Sagitta Resortet kan man ikke gå glip af. Busstoppestedet er på hovedvejen ved indgangen til Sagitta.

Fotos Ruskamen:

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.