Kategorier
Byer Dalmatien

Stanici – Omis Riviera

Stanici er lille fiskerlandsby beliggende ca. 5 km syd for Omis. Den oprindelige by ligger omkring 300 meter fra havet. Den nye del af Stanice – den del der ligger på vandsiden af kystvejen, blev bygget efter kystvejen blev afsluttet tilbage i 60’erne.

Stanici

Badestranden i Stanici er lang grus strand (se foto), havet er krystalklart. Stranden er velegnet til børn. Langs stranden er der masser af fyrretræer der giver skygge i dagtimerne.

Overnatning i Stanici:

Mere eller mindre alle de huse, som er beliggende på vandet siden (nye Stanici) af kystvejen i Stanici, er huse med ferielejligheder. På grund af den forholdsvis stejle bakke, har de fleste lejligheder balkoner med en smuk udsigt over havet.

Der er et par restauranter i Stanici som servere traditionelle dalmatiske retter, og pizzaer. Har man brug for at shoppe dagligvarer er det nemmeste er at køre til et af de større supermarkeder i Omis. Men hvis man bare har brug for nogle få ting, er der et Studenac supermarked ved hovedvejen i den næste landsby Ruskamen. I Omis er der daglige aktiviteter og arrangementer for voksne og børn i løbet af sommeren.

At komme til Stanici:

Hvis man kommer fra nord, skal man bare følge rejse instruktioner til Omis, fra Omis forsætter man i retning Makarska. Fra sydlig retning (Makarska), følger man blot kystvejen i retning Omis. Bus stoppestedet er på kystvejen i Stanici.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.