Kategorier
Byer Dalmatien

Lokva Rogoznica – Omis Riviera

Lokva Rogoznica er en lille landsby beliggende 9 km syd for Omis på Omis Riviera, landsbyen er kendt for sine skønne strande.

Artina Strand Lokva

Lokva er opdelt i to dele, den oprindelige by som ligger 200 meter over havets overflade og den “nye” del af Lokva som ligger lige ved havet.

Strande i Lokva Rogoznica

Området omkring Lokva Rogoznica har nogle af de flotteste strande på den dalmatiske kyst, de fleste af dem er småstens strande, men der er også et par sandstrande og klippefyldte strande. Den mest populære strand er Artina som ligger ved siden af Camping Sirina. Her ser man et par billeder fra nogle af de flotte strande i Lokva Rogoznica.

Strand Lokva Rogoznica

Indkvartering i Lokva Rogoznica

Der er efterhånden en hel del ferielejligheder og villaer i Lokva Rogoznica, størstedelen af dem, er beliggende i den nye del af Lokva, men også i den oprindelige by er der nogle ferielejligheder og villaer med pool.

Restauranter Lokva Rogoznica

Hvis man spørger folk på Omis Rivieraen efter en god restauranter i området, vil man høre en hel del af dem svare “Kod Mije”. Restauranten, som ligger på kystvejen mellem Omis og Makarska, er kendt for sit traditionelle dalmatiske køkken. Hos Kod Mije er de retter man får serveret, hjemmelavet. Fiskene er naturligvis frisk fanget fra havet, olivenolien er fra bakkerne over restauranten, vinen er fremstillet af druer dyrket i Lokva. Så ønsker man at prøve nogle virkelig gode dalmatiske madretter, er dette det helt rigtige sted at besøge.

Camping Sirena Lokva Rogoznica

Autokamp Sirena er en hyggelig mellemstore campingplads, beliggende på en lille halvø. Campingpladsen har omkring 75 pladser beliggende på terrasser ned til havet. På campingpladsen er der er elektricitet, internet, toiletbygning og en restaurant.

At komme til Lokva Rogoznica

For at komme til den gamle del af Lokva Rogoznica, skal man køre op af en vej ca. 3 km efter Omis. Alternativt er det muligt at klatre op fra Autokamp Sirena. Den nye del af byen ligger langs kystvejen mellem Omis og Makarska. Bussen stopper i Lokva Rogoznica på hovedvejen.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

En kommentar til “Lokva Rogoznica – Omis Riviera”

Det ser vel nok lækkert ud. Skal prøves om nogle uger hvis manden kan overtales:)

Vh tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.