Kategorier
Istrien-rejseguide Strande i Kroatien

Strande i Porec

Porec er et populært turistmål, der tiltrækker mange turister med sine smukke strande og det rene hav. De fleste af strandene i Porec har det blåt flag, som er en international anerkendelse for kvalitet og renhed af miljøet.

Lanterna Strand Porec

By stranden i Porec

Byens Strand ligger i centrum af Porec, og strækker sig fra Marina Porec til feriebyen Brulo. Stranden er en stenstrand og en af de mest populære strande i Porec, så i løbet af sæsonen kan man forvente en stor menneskemængde. Hvis man ønsker en dag med sjov, så er stranden det helt rigtige valg. Der er også god adgang til stranden for folk med handicap. By stranden er udstyret med brusere, og liggestole samt parasoller kan lejes. Nær stranden er der et stort udvalg af restauranter og caféer.

Brulo Strand

Brulo strand ligger syd for porec centrum. Stranden er dels sten, dels klippe og placeret i en beskyttet bugt, omgivet af fyrretræer, ideel til en sommerferie. Stranden modtog det blå flag for dens renhed og de gode faciliteter. Stranden har et sportscenter med et stort udvalg af vandsport samt et vandland. På stranden kan man leje parasoller og stole, og naturlig skygge er også tilgængelig. I området er der også en række restauranter.

Borik strand

Borik strand ligger på den nordlige side af byen og stranden har en smuk udsigt over den gamle bydel. Stranden er dels sten og dels cement, og i nærheden er der en tæt granskov, som giver masser af skygge. På stranden kan man leje stole, parasoller og vandcykler. Besøgende har adgang til tennisbaner, sand volleyballbane og minigolf. Stranden har også en legeplads for børn og en underholdnings klub. Nær stranden er der forskellige restauranter.

Oliva strand

Oliva stranden er beliggende på øen St. Nikola som ligger overfor Porec. Øen kan nås på 5 minutter med bådene, der sejler fra byens kyst. Stranden er en sten strand og ligger i nærheden af Hotel Fortuna. Den er udstyret med brusere og har et blåt flag. Adgangen til havet er god for både børn og ældre. En del af stranden er beskyttet mod solen af ege og fyrretræer.

Bellevue strand

Bellevue Strand ligger i et hotelkompleks, og er 250 meter lang. Den er beliggende i en forstad til Blue Lagoon, som er 5 km fra Porec. Man kan komme dertil ved at gå langs strandpromenaden. Stranden er sten/klipper og har en fastholdt adgangen til havet. Stranden er udstyret med brusere og omklædningsrum, og der er mulighed for at leje stole og parasoller. Da forstaden Blue Lagoon er en del af byen med et stort antal hoteller, har besøgende selvfølgelig en lang række restauranter og butikker til deres rådighed.

Crnika strand

Crnika strand ligger på campingpladsen Lanterna, som er beliggende 13 km nord for Porec. Lanterna camping er den største campingplads i Kroatien, med en kapacitet på 9000 personer. Crnika Beach er 300 meter lang og har både grus og sten. Takket være det rene hav og den smukke kyst samt kvalitets udstyret på stranden, har stranden modtaget det Blå Flag. Stranden er udstyret med brusere, omklædningsrum, og der er mulighed for at leje parasoller og stole. Da dette er en virkelig stor campingplads, er det rigeligt med restauranter og diverse andre faciliteter.

Lotosi strand

Lotosi strand ligger 3 km fra Porec. Stranden er en småstens strand og takker være havets renhed og kvalitet af stranden, har den fået tildelt det Blå Flag. Lige ved siden af stranden er der et vandland, så dette er et ideelt sted for børn og unge. Langs stranden er der restauranter, barer og butikker fyldt med mad og drikke samt alt det nødvendige udstyr til den perfekte ferie.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.