Kategorier
Kvarner Motorvej

At rejse til Rijeka

Hvis turen går til Rijeka. Her har vi en liste over de forskellige rejsemuligheder.

Vej til Rijeka

Ankomme til Rijeka med bil:

Rijeka er rigtig godt forbundet med veje til andre dele af Kroatien og nabolandene. Motorvej A6/A1 forbinder Rijeka med Zagreb. Motorvejen A6 går fra Rijeka til Bosiljevo og ved krydset Bosiljevo er der forbindelse til motorvej A1 som forbinder Zagreb med den sydlige del af Kroatien. Ved udgangen af 2012 fik Rijeka en omfartsvej hvilket gjorde trafikken meget lettere og reducerede trafikpropper i Rijeka, som tidligere var et mareridt for de lokale beboere og turister.

Motorvej A7, også kendt som Kvarner motorvejen, har været under opførelse i de sidste 6 år og forbinder Rijekas omfartsvej og grænseovergangen Rupa mod Slovenien.

Hvis man rejser fra Zagreb, bør man tage motorvej A1 (Zagreb – Bosiljevo) og derefter fortsætte ad motorvej A6 fra Bosiljevo til Rijeka. Afstand fra Zagreb til Rijeka er 185 km og hvis der ikke er for meget trafik vil turen tage omkring 1 time og 30 minutter.

Ankommer man fra Trieste, er rutens længde 76 km, heraf er 22 km på motorvej. Vejafgiften er omkring 9 kuna. Fra Trieste køre man på de lokale veje gennem Slovenien og efter grænseovergangen Rupa kan man tage motorvejen A7 til Rijeka.

Hvis man kommer fra den sydlige del af Kroatien feks. fra Split, er der flere muligheder:

  1. Tag motorvejen A1 indtil afkørsel Zuta Lokva og derefter fortsætte gennem Senj og Crikvenica til Rijeka. Længden af denne rute er 370 km og hvis der ikke er meget trafik, vil turen tage ca. 4 timer. Vejafgiften er omkring 125 kuna.
  1. Anden mulighed er først motorvejen A1 til Bosiljevo og derfra fortsætte på motorvejen A6 til Rijeka. Denne rute er 50 km længere og vejafgiften er ca. 60 kuna mere, men rejsetiden er omtrent den samme. Rejser man i højsæsonen og har travlt, anbefaler vi at tage motorvejen hele vejen, hvis man ikke gider køre i meget trafik som er normalt på kystvejen fra Senj til Rijeka.
  1. Den tredje og langsomste måde, er at tage kystvejen. Selv om længden af denne rute kun er 370 km, kan turen nemt komme til at tage 8 timer. Men hvis man ikke har travlt og vil nyde de maleriske landskaber langs kysten, så er dette absolut den bedste løsning. For ud over den smukke udsigt, spare man også pengene på vejafgiften.

Ankomme til Rijeka med bus:

Bus terminalen i Rijeka er beliggende i bydelen Zabica som er i nærheden af bydelen Korzo og byens centrum. Det er også tæt på banegården og havnen.

Flere informationer om busterminalen i Rijeka og bus køreplaner kan man finde på www.buscroatia.com

Rijeka har rigtige gode busforbindelser med resten af Kroatien, specielt med Istrien og Zagreb. Der er også gode internationale forbindelser til Europa, især til tyskland og Italien.

Ankomme til Rijeka med fly:

Rijekas Lufthavn er beliggende på øen Krk og ca. 30 kilometer fra Rijeka. På grund af den korte afstand mellem Zagreb og Rijeka, er der desværre ingen fly forbindelser mellem de to byer. Men der er rigtig gode flyforbindelser med mange andre europæiske byer. Mange lavpris-selskaber har flyvninger til / fra Rijeka i deres program.

Lufthavnen har organiseret bus transport til og fra Rijeka. Flere informationer om transporten til of fra lufthavnen kan findes på www.buscroatia.com

Ankomme til Rijeka med tog:

Hovedbanegården i Rijeka ligger i bydelen Žabica, ved siden af busstationen. Rijeka har gode togforbindelser til Zagreb men også til andre europæiske byer. Der er også en direkte togforbindelse mellem Rijeka og Ljubljana. Detaljeret køreplaner og priser kan man tjekke her:

Ankomme til Rijeka med færge:

Rijeka har en international færgeforbindelse til Bari i Italien (Via Split og Dubrovnik). Det lokale færge netværk omfatter bilfærger og katamaraner til Kvarner øerne. Man kan se den aktuelle sejlplan her.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.