img

At rejse til øen Cres

/
6407 Views

Cres øen ligger i den nordlige del af Kvarner bugten, næstefter øen Hvar er det den længste kroatiske ø. Den er 66 km lang og mellem 2-12 km bred. Øen strækker sig nord – syd. I syd er den i byen Osor forbundet med bro til øen Losinj.

Færge til Cres

Cres øen er en bjergrig ø, fra de højeste toppe Gorica (648 meter), og Sis (638 meter), har man en storslået udsigt over Kvarner-bugten. På øen er der en ferskvandssø, som er den største naturlige sø i Kroatien, den er også den vigtigste kilde til drikkevand for hele området.

At komme til Cres med bil eller færge:

Øen Cres er godt forbundet til fastlandet med færge, ruterne er ganske korte og færgen sejler ofte, især i løbet af højsæsonen. Der er to færger til øen Cres, fra færge havnen på den østlige side af Istrien, Brestova, til Porozina på øen Cres. Samt fra havnen i Valbiska på øen Krk til Merag (på Cres).

Øen Cres

Øen Cres

Øen Cres

Hvis man kommer fra den sydlige del af Kroatien ad kystvejen, så er den bedste løsning at køre over øen Krk, og så med færge fra Valbiska til Merag på øen Cres. Øen Krk er forbundet med en bro til fastlandet og vejafgiften for alm. biler for at køre over broen er 35 kuna. – Se mere under ”at komme til Krk”.

Hvis man kommer fra Zagreb, Istrien, Rijeka, Slovenien eller Italien, anbefales det at tage færgen fra Brestova til Porozina. Brestova færgehavn ligger ca. 20 km fra Opatija, i retning af Pula. Ruten er langs kysten, så i højsæsonen kan der være meget trafik. Færge tider til øen Cres kan tjekkes her:

Byen Cres

Kommer man fra Trieste (Italien) mod Cres, er den bedste rute at krydse grænsen ved Pasjak via Opatija og derefter fortsætte til Brestova. Ruten mellem Pasjak (grænseovergang) og Brestova er 52 km lang og under ideelle forhold, uden nogen større trafikpropper tager det cirka en time. En del af ruten (8 km) er på motorvejen og vejafgiften er 9 kn.

For rejsende med bil fra Ljubljana (Slovenien) til øen Cres, anbefales ruten der passerer grænsen ved Rupa og så retning mod Brestova.

Desværre har Jadrolinija har ingen online billetsalg og reservation, så man kan først købe billetten når man er ankommet til færgehavnen.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

4 Comments

 1. Hej Morten

  Gode beskrivelser af hvordan man kommer til de forskellige øer.
  Det er også fint, at der er linkt til ferieboliger, hoteller og hostels, men for mig mangler der altså også link til campingpladser 🙂 På billedet i artiklen med færgen, er der endda campingvogne 😉

  Venlig hilsen Joan

 2. Hej Joan,

  Det er på min liste af “to do´s” for i år. Jeg ved ikke om du har set at jeg har lavet et (Næsten komplet) camping kort over istrien, det samme er startet for både Kvarner og Dalmatien, men som du har set er jeg pt. igang med at take fotos, den sidste uge er det blevet til knap 1000 fotos og en del video som jeg lige skal have efterbearbejdet.

  Hvis jeg når det I år, tager jeg en tur rundt på Kvarner øererne og tager fotos af så mange pladser som muligt, men det er mange “ønsker” på min personlige liste og desværre kun 24 timer i døgnet 🙂

  Skal i herned i år?

  Mvh,

  Morten

 3. Hej Morten

  Vi har endnu ikke besluttet, hvor vi skal hen. Sidste år var vi ved Zivogosce. Måske trækker Sydfrankrig lidt i år. Vi har temmelig sent ferie i år, og jeg er bange for at august måned er absolut højsæson i Sydeuropa, så det bliver nok ikke let at finde en plads.

  Fordelen ved camping er, at vi ikke behøver at tage stilling til noget. Vi reserverer aldrig, men kører bare til vi finder en plads, vi synes om.

  Men du hører sikkert fra os, hvis vi kommer på de kanter 🙂

  Venlig hilsen Joan

 4. Hej Joan,

  ja med den nye vogn er i ihverfald godt rusted uanset hvor i tager hen 🙂

  I melder jeg bare hvis turen gaer i vores retning!

  Mvh, Morten

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

It is main inner container footer text