Kategorier
Dalmatien Øen Hvar Strande i Kroatien

Strande Hvar

Strandene på øen Hvar er for det meste klippefyldte eller med sten og ligger næsten altid i små bugte, hvilket gør at strandene ofte har en tæt granskov omkring sig, som giver skygge på de varme sommerdage, der er særligt udbredt på øen Hvar – for øen er kendt som den mest solrige ø i Kroatien.

Strand Hvar

De sandede strande på øen ligger på den nordlige side af øen og sten strandene på den nordøstlige side af øen. Der er også et par sten strande på den sydvestlige side af øen, nær landsbyerne Ivan Dolac, Zavala og Milna.

Dubovica Strand

Dubovica bugt ligger otte kilometer fra byen Hvar. Stranden er en sten strand og ligger langt væk fra alt støj. Bugten har også en restaurant, hvor gæster kan nyde en forfriskning. Bugten Dubovica kan nås med en taxa båd, som sejler fra Hvar havnefront eller i bil.

Zarace Strand

På den sydlige side af øen er der et område der hedder Zarace, det ligger seks kilometer fra byen Hvar. Der er to strande i området, den ene strand ligger mod øst og hedder Velo Zarace, og den anden strand ligger mod vest og hedder Malo Zarace. Strandene er begge med sand og ligger ved foden af smukke klipper. Stranden kan nås med bil eller båd, som sejler fra Hvar havnefronten.

Jerolim Øens strande

Øen Jerolim kan nås med små både fra Hvar havnefronten. På øen er der en naturist strand. Stranden er udstyret med brusere og der er masser af naturlig skygge fra fyrretræer. I nærheden er der også en restaurant. På den sydlige side af øen er der en stenstrand, og lidt derfra kan man også finde små private strande på nogle af klipperne.

Palmizana strand

Palmizana er det mest berømte Resort med en lystbådehavn på Hvar. Det ligger i Vinogradisce bugten på den sydlige side af øen og er omgivet af en tyk fyrreskov. I Palmizana kan gæster nyde en forfriskning i en af barerne eller restauranter.

Cesminica strand

Cesminica strand ligger i Sucuraj. Kysten er dels beton, dels grus. Havbunden er en sandbund og der er ganske lavvandet, så stranden er ideel for familier med små børn og for ældre personer. I nærheden er der også en café, hvor gæsterne kan nyde en forfriskning.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.