Kategorier
Byer Kvarner

Novi Vinodolski

I baglandet af Kvarner Rivieraen, fra Bakarac til ”Novi (nye) Vinodolski” ligger den frodige dal Vinodol (Vallis vinearia), i et stenede og Karst område. I dag er Novi Vinodolski en vel udviklet turistby, og et anerkendt turistmål. Selv uden for sæsonen er der turister, fordi dette område har et meget mildt middelhavsklima med op til 2400-2500 solskinstimer om året.

Novi Vinodolski

Strande i Novi Vinodolski

By stranden i New Vinodolski ligger lige i centrum ved siden af hotelkomplekset Lisanj. Stranden er til dels grus og til dels brolagt, og med en god adgang til havet. Den er udstyret med brusere, toiletter og omklædningsrum, og man kan leje liggestole og parasoller. Lige ved siden af stranden er en volleyballbane og en legeplads i sandet. En række af sports og rekreative faciliteter er også tilgængelige og man kan leje vandcykler, jet ski, vandski, parasailing …

Novi Vinodolski by strand

Nedenfor hotellet “The View” er der en smuk grus strand med en samlet længde på 1500 meter. Et lille stykke derfra kan man også finde uberørte bugter. På stranden kan man leje strandstole og parasoller og lige ved siden af stranden er der to swimmingpools, den ene ligger et niveau over den anden. Den øverste pool er perfekt til svømning og det ekstra vand strømmer langsomt ned i den nederste pool, som er udstyret med hydro massage. Inde i poolen ligger der en cocktail bar med stole.

Overnatning i Novi Vinodolski

I Novi Vinodolski kan man både overnatte i private ferielejligheder, villaer, små familie hoteller eller på det unikke og luksuriøse feriekompleks Novi, som har fokus på spa og wellness turisme. Novi Resort består af et hotel, luksuslejligheder, restauranter, barer og shopping område med luksusbutikker.

Restauranter i Novi Vinodolski

I New Vinodolski tilbydes der forskellige specialiteter fra middelhavskøkkenet i. restauranterne. Der er et stort udvalg af fisk og kødretter, er er naturligvis også en del pizzeriaer at vælge imellem.

Novi Vinodolski Strand

Hvad skal man lave i Novi Vinodolski?

På grund af Novi Vinodolski beliggenhed, kan man vælge imellem en lang række endags ture. Fra Novi Vinodolski er det muligt med enten båd eller bus at besøge de nærliggende maleriske kystbyer samt den nærliggende ø Krk. Hvis man kan lide en skøn naturoplevelse, anbefaler vi et besøg i Nationalparken Plitvice søerne, som er den største, ældste og mest besøgte kroatiske nationalpark.

Novi Vinodolski gamle by del

Shopping i Novi Vinodolski

I Novi Vinodolski centrum finder man en række supermarkeder, souvenirbutikker, alm. butikker, et posthus samt et grønsags og fiskemarked. I løbet af sæsonen, er de fleste butikker åbent hver dag i ugen, indtil sent om aftenen. Ønsker man at shoppe lidt mere, ligger det nærmeste indkøbscentre, Tower Centre i Rijeka, 45 km fra Novi Vinodolski. Centret er et af de største indkøbscentre i Kroatien.

Natteliv i Novi Vinodolski

Novi Vinodolski har en række restauranter og barer, hvor man kan nyde en drink og slappe lidt af. Men søger man et lidt livligere natteliv, foreslår vi at tage til den nærliggende by Crikvenica.

Hvordan kommer man til Novi Vinodolski?

Den nærmeste afkørsel fra motorvejen A1 er Zuta Lokva og fra motorvej A6 er det afkørsel Ostrovica. Kommer fra Split, kan man køre ad kystvejen, som er ganske smuk, men der er ofte kødannelser i sæsonen, især på lørdage og søndage hvor der er skifte dage i ferielejlighederne og på hotellerne.

Den nærmeste lufthavn er Rijeka Airport (øen Krk), som er 30 kilometer fra byen Novi Vinodolski.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.