img

Selce

/
6097 Views

Selce er en turistby beliggende 3 km syd for byen Crikvenica. Udover almindelig turisme har Selce også, på grund af sit milde middelhavsklima et rehabiliteringscenter – behandlingscenter for mennesker med gigt, luftvejssygdomme og fysiske handicap.

Selce Kroatien

Strande i Selce

Næsten hele kystlinjen af Selca er indrettet som en strand, udover naturligvis havnen. Alle strande i Selce har det blå flag som garanterer rene strande og en høj service kvalitet. Selce er hovedsageligt domineret af småstensstrandene og de er meget besøgte i højsæsonen. Dem der foretrækker en mere rolig strand, bliver desværre nødt til at vandre lidt for at finde lidt mindre fyldte strande.

Den mest berømte strand i Selce er stranden Rokan, som kan prale af mange turistfaciliteter, hoteller, restauranter, cafeer osv. Stranden Rokan er en lavvandet sandstrand, der er perfekt for familier med små børn. På stranden kan man leje liggestole og parasoller, og der er nem adgang til havet på grund af trapper. Ikke langt fra stranden er der en minigolfbane og bordtennis samt et underholdningscenter for børn.

Strand Selce

Der er også en populære strand i byens centrum som hedder Poli Mora. Denne stenstrand udlejer også liggestole, parasoller og har en række restauranter. Stranden har også en rutcherbane til børn. Stranden er delvis belagt af beton, men der plads nok til alle. Den anden del af stranden er for det meste stenet med sektioner til solbadning og små sandede bugter, hvor man kan finde lidt mere privatliv.

Overnatning i Selce

Udover hoteller har Selce også et stort udvalg af privat indkvartering i huse og villaer med moderne ferielejligheder samt værelser og de fleste af dem er beliggende tæt på havet. Hoteller i Selce er også for det meste beliggende nær de smukke strande, og udover standard indkvartering og mad, tilbyder de også rekreation faciliteter.

Af campingpladser i Selce, kan vi nævne Camping Selce, som har en stenstrand. På campingpladsen finder man en række yderligere faciliteter såsom restauranter, butikker, dykning, vandski, cykling og paraglidning.

Restauranter i Selce

I Selce finder man et stort udvalg af gode restauranter med en behagelig atmosfære og et bredt udvalg af mad og drikkevarer. Tilbuddene omfatter som regel daglig frisk fanget fisk, som i kombination med lokal olivenolie, friske grøntsager og hjemmelavet vin giver en unik gastronomisk oplevelse. Der er også fantastisk kød specialiteter, som på ingen måde halter bagefter fiskeretterne.

Promenaden i Selce

Hvad skal man lave i Selce?

Ud over afslapning på stranden, kan man også vælge at være lidt aktiv og dyrke forskellige aktiviteter såsom dykning, surfing, paragliding eller gåture, jogging, cykling osv.

Endags ture fra Selce:

Shopping i Selce

I centrum af Selca er der flere butikker, supermarkeder, souvenirbutikker, grønsags og fiskemarked, bageri og andre butikker, så man kan finde næsten alt hvad man behøver. Har man brug for at handle større ind, anbefaler vi at tage til Rijeka, som ligger 40 km fra Selca.

Hotel i Selce

Natteliv i Selca

Selce tilbyder primært en fredelig ferie uden alt for meget støj. Men på strandene er der et par cafeer, hvor man kan slappe af med et udvalg af drinks og cocktails.  Og for alle dem, der søger et livligere natteliv foreslår vi at tage til klubber og diskoteker i Crikvenica.

Hvordan kommer man til Selce

Afkørsel fra motorvejen A1 hedder Zuta Lokva og fra motorvejen A6 hedder afkørslen Ostrovica. Ankommer man fra Split eller Dubrovnik, kan man vælge at køre på kystvejen, den er godt nok lidt længere, men gratis og man køre igennem mange smukke byer og steder.

Den nærmeste lufthavn er Rijeka lufthavn (øen Krk), som ligger ca. 24 km fra Selca ca. 25 minutters kørsel. Den nærmeste færgehavn er i Rijeka, hvilket er ca. 40 kn fra Selca, ca. 45 minutters kørsel.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

It is main inner container footer text