Kategorier
Byer Dalmatien

Biograd na moru

Biograd na Moru, en by og havn, er beliggende i den nordlige del af Dalmatien i Pasman bugten, som ligger 25 km syd for Zadar. Byen ligger delvis på en lille halvø og delvis på fastlandet, og er kendt for sine smukke strande og en række små øer. Byen har i alt 5500 indbyggere. Biograd na Moru ligger i en golf for at beskytte byen fra stærke vindstød. Biograd na Moru og dens omgivelser er en meget attraktiv destination for lystsejlere. Biograd lystbådehavne har mere end 1000 pladser i vandet og 200 pladser på land og er åbne hele året rundt. I umiddelbar nærhed er der tre nationalparker: Paklenica, Kornati og Krka, samt naturparkerne Telascica og Lake Vrana.

Biograd na moru

Strande i Biograd na Moru

Biograd er kendt for sine smukke strande og krystalklart vand.

Drazica strand, hovedstranden, ligger kun 10 minutters gang fra byens centrum.. Drazica stranden er en stenstrand og 300 meter lang. Stranden har en tilpasset indgang til havet for mennesker med handicap. Bag stranden er der en tyk fyrreskov, som giver naturlig skygge på varme sommerdage. Stranden tilbyder også et vandland med pools, som er et lille paradis for børn. Stranden er udstyret med brusere, omklædningsrum og toiletter, og man kan leje liggestole og parasoller. På stranden er der en cafe bar og restaurant, hvor man kan nyde en forfriskning.

Strand Biograd

Indenfor campingpladsen Soline er der stenstranden Kumenta. Stranden er ideel for dem, der ikke kan lide store menneskemængder på strandene. På bunden af havet, er det som regel en del søpindsvin, så børn og voksne bør have fodtøj til havet.

Stenstranden Bosana er beliggende nær Marina Kornati. Stranden har en god adgang til havet, og er udstyret med brusere og hytter. Stranden har en legeplads, volleyball bane på sand, et par restauranter og butikker.

Crvena Luka stranden ligger i bugten af samme navn, 5 km fra Biograd mod Pakostane. Til stranden er der en betalings parkeringsplads. Denne strand er blevet stemt som en af de smukkeste strande i regionen.

grusstrand Biograd

Overfor Biograd ligger øen St. Katarina, som er et yndet rejsemål for nudister. Der er ingen regelmæssig både / færger til øen, men på stranden Bosana kan man leje en båd eller jet ski for at nå frem til øen.

Overnatning i Biograd na Moru

Biograd er et populært turistmål med en lang tradition, så i Biograd der er et stort udvalg af indkvartering på hoteller, private ferielejligheder, villaer eller campingpladser. Biograd har 3 store hoteller: Hotel Illyria, Adriatic Hotel og Hotel Kornati samt flere små familie hoteller. Camping Soline er den største campingplads med en samlet kapacitet på 3000 mennesker.

Det er muligt at leje mobilhomes på campingpladsen, som er udstyret i henhold til de højeste standarder. Campingpladsen ligger i nærheden af byens centrum, som kan nås til fods ad den nybyggede promenade langs den mest attraktive Biograd strand.

Biograd har også en af de største og bedst udstyrede tennis lejre i denne del af Adriaterhavet. 14 tennisbaner med grus og 6 hard court baner. Lejren er beliggende i en granskov ved stranden.

Udover Camp Soline, har Biograd også flere mindre familie campingpladser.

Marina Kornati

Hvad skal man lave i Biograd na Moru?

Den geografiske placering af Biograd giver forskellige muligheder for en aktiv ferie. I byen, anbefaler vi at man besøger byens museum, den barokke sognekirke fra det 17. århundrede og resterne af en romersk villa.

På grund af sin nærhed til nationalparken Kornati, anbefaler vi en dags tur og rundvisning i dette unikke øhav. Vrana Lake Natur Park er kun 7 km fra Biograd og en ideel destination for fans af fiskeri.

Lokale rejsebureauer tilbyder følgende endags ture:

Shopping i Biograd na Moru

I Biograd finder man en lang række butikker, supermarkeder, grønsags og fisk markeder, souvenirbutikker, der er åben alle ugens dage, indtil de sene aftentimer. Hvis man vil i større indkøbscentre er man nød til at tage til Zadar, som er 25 km fra Biograd.

Natteliv i Biograd na Moru

Biograd lever 24 timer i døgnet i højsæsonen, så efter en afslappende dag på stranden kan man fortsætte det sjove i en af de mange natklubber og cafeer, som er åben indtil de tidlige morgentimer.

Hvordan kommer man til Biograd na Moru?

Biograd na Moru ligger ved kystvejen og er godt forbundet til resten af landet. Ankommer man med fly, er der to lufthavne, at vælge mellem: Zadars Lufthavn, som ligger 20 km væk og lufthavnen i Split, som ligger 120 km derfra.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.