img

Sukosan

/
1529 Views

Sukosan er en lille by beliggende kun 10 km fra Zadar, i en dejlig bred bugt kendt som Zlatna Luka (den gyldne havn). Byen ligger i nærheden af fem kendte nationalparker og to naturparker, hvoraf de mest kendte er national park Kornati, national park Paklenica, national park Plitvice søerne og naturparkerne Telascica, Vrana Lake og Velebit.

Sukosan

Sukosan har kun 3000 indbyggere, som hovedsageligt ernærer sig fra turisme, hvilket blandt andet afspejles i at byen har over 3000 sengepladser fordelt i ferielejligheder, pensionater, moteller og hoteller.

Sukosan er også kendt som et maritimt center takker være Kroatiens største marina, Marina Dalmacija, som har 1.200 liggepladser, 500 pladser på land og en privat strand, som er beliggende inden for området af marinaen, hvilket er unikt ved Adriaterhavet.

Strande ved Sukosan

Byen er kendt for sine smukke sand og sten strande, byens centrale strand Djecji raj (Børnenes paradis) er uden tvivl den mest populære, men absolut ikke den eneste god strand i Sukosan.

Sukosan Strand

De fleste af strandene i Sukosan er sandstrand med lav indgang til vandet, hvilket gør dem til det perfekte valg til børnefamilier. Næsten alle strandene i Sukosan er beskyttet af bøjer mod det åbne hav og fuldt udstyret med brusere, kemiske toiletter, omklædningskabiner, skraldespande samt en række af forskellige faciliteter.

Overnatning i Sukosan

Som vi allerede har nævnt, har Sukosan omkring 3000 senge fordelt i ferielejligheder, pensionater, vandrehjem og hoteller. Sukosan udviklingen til en turistby begyndte i slutningen af tyverne. Dengang blev Sukosan om sommeren besøgt af omkring 500 udenlandske turister, primært fra Den Tjekkiske Republik og Tyskland. Netop disse gæster navngav byens centrale strand navnet ”Djecji raj” (Børnenes paradis).

Ferielejlighed

Den organiserede form for turismen startede i 1938 hvor de første lejligheder og gæstehuse blev opført.

Man kan også campere i Sukosan. Den største campingplads er camping Malenica, en privat campingplads, hvor man kan slappe af i den smukke natur, nyde solen og det krystalklare vand og den venlige lokalbefolkning. Man kan også tilbringe en sjov og spændende ferie på den anden private campingplads Punta som kun har en kapacitet på 10 standpladser, pladsen er beliggende på en flad grund i skyggen af træer. Pladsen er udstyret med håndvaske, brusere, plads til at vaske tøj og vaske op, samt køleskab og stryge rum.

Sukosan Marina Dalmacija

Restauranter i Sukosan

Sukosan har et rigt gastronomiske menukort, der blev stærkt hjulpet på vej af udviklingen af turismen i den lille dalmatiske byen. I Sukosan finder man mange kaffebarer, restauranter og taverns, hvor man kan føle den sande ånd af stedet og menneskerne og nyde deres gæstfrihed. Det gastronomiske tilbud omfatter en række lokale dalmatiske retter tilberedt efter traditionelle lokale opskrifter. Tilbuddet omfatter frisk fanget fisk, som i kombination med lokalt hjemmelavet olivenolie, friske grøntsager og hjemmelavet vin, giver en unik gastronomisk oplevelse. Der er også forskellige kød specialiteter, som på ingen måde halter bagefter fiske retterne, også tilberedt i en traditionel dalmatiner stil.

Hvad skal man lave i Sukosan?

Udover den fremragende mad og komfortabel indkvartering og smukke strande, kan man også nyde svømning, dykning, surfing og andre aktiviteter under ferien i Sukosan såsom vandreture, løb, cykling, rafting på Zrmanja osv., eller man kan vælge en dagstur til en af nationalparker og naturparker i nærheden af Sukosan.

Endags ture fra Sukosan

Kroatien Sukosan

Shopping i Sukosan

Der er et par mindre supermarkeder i centrum af Sukosan, hvor man kan finde alle normale daglige varer. Naturligvis har byen også slagter samt flere bagerier. Har man brug for at shoppe til en uges ferie anbefaler vi at tage til Zadar hvor man vil finde større supermarkeder.

Natteliv i Sukosan

I Sukosan, samt i andre små dalmatiske byer, spilles der meget lokalt dalmatisk musik, men man kan selvfølgelig også gå på cafeer hvor der spilles den nye moderne musik, som på strandene hvor der er et par cafeer, hvor man kan slappe af med et stort udvalg af drinks og cocktails. I løbet af sommeren, har nogle af dem optræden af forskellige Dj’s. Større diskoteker kan findes i Zadar.

At komme til Sukosan

Hvis man ankommer fra retning nord eller syd via motorvej A1, er den nærmeste afkørslen mod Sukosan, Zadar 2. Man kan også køre langs kystvejen, men i løbet af sommeren, kan der komme trafik propper, så det er bedre at tage motorvejen.

Den nærmeste lufthavn er Zemunik nær Zadar, som er beliggende omkring 12 km fra Sukosan (ca. 15 minutters kørsel).

Regelmæssige buslinjer, der køre langs kystvejen stopper på hovedvejen i Sukosan. Fra lufthavnen Zemunik skal man først tage til den centrale busstation i Zadar og skifte til en bus til Sukosan.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

It is main inner container footer text