Kategorier
Byer Dalmatien

Sv Filip og Jakov

Sv. Filip i Jakov en mindre ferieby i Kroatien, landsbyen er beliggende mellem byerne Sibenik og Zadar. Til Zadar er der 23 kilometer, og til Sibenik 45 km. Landsbyen har omkring 4500 indbyggere, men antallet forøges op til flere gange i løbet af højsæsonen.

Sveti Filip og Jakov Kroatien

Strande i Sv. Filip i Jakov

Stranden Iza Banj ligger lige midt i centrum. Stranden består dels af grus og dels af beton. Stranden har en let adgang til havet, hvilket er ideelt for familier med børn og ældre. Stranden har fået det blå flag, som er en international anerkendelse for kvaliteten af servicen den tilbyder og renheden af stranden. Da stranden ligger i bycentrum, er der et stort udvalg af caféer, restauranter, købmandsforretninger, souvenirs og boder med strand tilbehør.

Strand Filip og Jakov

Overnatning i Sv. Filip i Jakov

Sv. Filip i Jakov har en lang tradition for turisme, så der er et stort udvalg af overnatningsmuligheder. Byen har to små familie hoteller, hotel Resort Kroatien med i alt 110 elegante suiter, og hotel komplekset Margarita Maris med 20 bungalows. Der er også et stort antal private ferielejligheder.

Sv Filip og Jakov har også to campingpladser – Camp Đardin med en kapacitet til 520 personer og den lille camp Filip med en kapacitet til 60 personer. Đardin campingpladsen ligger i en granskov og har en smuk sandstrand, et ideelt feriemål for familier med børn.

Restauranter i Sv. Filip og Jakov

De fleste restauranter i Sv Filip i Jakov ligger lige ved havnefronten. Menu tilbuddet er stort og er hovedsagelig baseret på et udvalg af lokale specialiteter. Ud over restauranter, der tilbyder forskellige fisk og kød retter, er der flere pizzeriaer for alle elskere af fastfood og det italiensk køkken.

Restaurant Filip og Jakov

Hvad skal man lave i Sv. Filip i Jakov?

Fra Sv Filip og Jakov er der mange muligheder for at udforske de omkringliggende historiske og naturlige attraktioner. Hvis man elsker historiske sightseeing, skal man besøge de nærliggende byer Sibenik og Zadar, det kan man godt gøre på egen hånd. For fiskeri entusiaster anbefaler vi et besøg til naturparken Vrana.

Lokale rejsebureauer tilbyder et stort udvalg af endags ture:

Shopping i Sv. Filip i Jakov

I landsbyen finder man en lang række butikker, supermarkeder, grønsags og fisk markeder, souvenirbutikker, om sommeren er de åbne alle ugens dage, indtil de sene aftentimer. Hvis man ønsker at tage på shopping i et stort indkøbscenter, så er den eneste mulighed at tage til Zadar, som er 23 km fra Sv. Filip i Jakov.

Jakov Strand Promenade

Natteliv i Sv. Filip i Jakov

I Sv. Filip i Jakov, såvel som i andre små dalmatiske byer, kan man nyde den lokale musik og danse opvisninger i sommersæsonen. Langs strandpromenaden er der flere cafeer, hvor man kan slappe af med et udvalg af drinks og cocktails. Hvis man vil feste natten lang, foreslå vi at tage til Zadar.

At komme til Sv. Filip i Jakov

Sv. Filip i Jakov ligger på kystvejen, der forbinder byerne Sibenik og Zadar. Landsbyen ligger kun 9 km fra Zadars lufthavn, som er godt forbundet med Zagreb og adskillige europæiske destinationer (London, Dublin, Edinburgh, Stockholm, Wien, Prag, Stuttgart, Köln, Berlin, Düsseldorf og Friedrichshafen).

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.