Kategorier
Byer Dalmatien

Turanj

Turanj er et dalmatiske turistoby, beliggende på den nordlige side af Pasman kanalen og med promenaden “Lungo Mare” forbundet med Sv. Filip i Jakov. Afstanden til den historiske by Zadar er 25 km, mens den populære turistby Sibenik er kun 4 km væk.

Turanj Kroatien

Turanj ligger i midten af en øgruppe med 16 øer, som minder noget om Kornati øerne, og det er virkelig et paradis for dem, der elsker at udforske skjulte bugter i jagten på private strande.

Turanj er opkaldt efter resterne af en middelalderlig fæstning af samme navn, som stadig har et velbevaret tårn, hovedporten og en del af væggene.

Strande i Turanj

Som tidligere nævnt, er Turanj kendt for sine mange skjulte bugter og strande, der er perfekte for dem, der gerne vil nyde ferie uden for meget turist rummel. I området omkring Turanj er strandene for det meste sandet, men der kan også godt være et par beton strande.

Strand Turanj

De bedste strande i nærheden af Turanj er absolut stranden Zelena punta (stranden i Kukljica, 15,2 km fra Turnje) Bočac (stranden i Sali, 19,8 km), Marex (Zadar, 21,9 km), Jaz (Zaton, 33,9 km).

Overnatning i Turanj

Overnatningsmulighederne i Turanj består hovedsageligt af ferielejligheder, værelser og feriehuse. Men i Turanj kan man også finde flere små, familie hoteller / pensionater som Hotel Villa Donat og Hotel Alba, som er typisk Kroatisk B&B hoteller.

Turanj er i alle tilfælde et ideelt sted for dem, der foretrækker en rolig ferie, men stadig være inden for rimelig afstand af større byen og seværdigheder.

Restauranter i Turanj

I Turanj og i området omkring, er der talrige caféer, restauranter og traditionelle taverner, hvor man kan nyde et udvalg af autentiske dalmatiske specialiteter.

Det gastronomiske tilbud omfatter en række forskellige lækre lokale retter tilberedt i en traditionel dalmatiner stil. Menuen omfatter daglig frisk fanget fisk, som i kombination med lokal olivenolie, friske grøntsager og hjemmelavet vin giver en unik gastronomisk oplevelse.

Lokal fisker

Restauranter i Turanj, som kan anbefales, alle har terrasser ved havet, en typisk Dalmatinsk atmosfære med en bred vifte af fiskeretter tilberedt af lokale opskrifter er: Palma Restaurant, Restaurant Anker, Restaurant Niko og Restaurant Roko.

Hvad skal man lave i Turanj?

Udover at nyde det krystal klare vand og solen under ens ophold i Turanj, kan man i området også vælge mellem andre aktiviteter, såsom: rafting, besøg til nogle af de nationalparker eller naturparker i nærheden. Man kan også vælge en af de organiserede ture til nærliggende destinationer eller nyde den lange promenade.

Endags ture fra Turanj:

Seværdigheder Turanj

Shopping i Turanj

I Turanj kan man finde flere små mini-markeder og købmandsforretninger, hvor man kan købe de meste alle dagligvarer. Hvis man har brug for at handle større ind, anbefaler vi at tage til Biograd eller Zadar.

Natteliv i Turanj

Da Turanj er ideel for dem, der foretrækker en rolig ferie uden trængsel og travlhed, sker der selvfølgelig ikke det helt vilde her, med i bymidten og på de omkringliggende strande langs kysten er der et par cafeer, hvor man kan slappe af med et udvalg af drinks og cocktails.

Et lidt livligere natteliv kan findes i de nærliggende byer Biograd eller Zadar.

At komme til Turanj

Turanj er beliggende ved den Kroatiske magistrale (kystvejen), hvilket gør det let at komme dertil med bil. Den nærmeste lufthavn er Zemunik ved Zadar, som er beliggende 28 km fra Turanj (35 minutter i bil).

Regelmæssige buslinjer, der køre langs kystvejen stopper på hovedvejen i Turanj, og hvis man rejser med fly, lander man i lufthavnen Zadar – Zemunik hvorfra man kan tage en bus, der passerer gennem Zadar og går til Turanj.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.