Kategorier
Byer Dalmatien

Baska Voda

Baska Voda er en tidligere fiskerlandsby som ligger ca. 10 km nord for Makarska og lige syd for Brela. Byen har en befolkning på omkring 3000 mennesker, som primært arbejder med turisme.

Baska Voda

Byen stammer oprindeligt fra byen Bast som er beliggende på skråningen af Biokovo bjerget, men da tyrkerne invaderede området i det 18. århundrede, flyttede folk ned til havet og grundlagde byen, der senere blev Baska Voda.

Strande i Baska Voda

Ligesom i Brela, er højdepunktet i Baska Voda uden tvivl strandene. Byen har flere km af meget flotte grus strande. Strandene strækker sig i begge retninger fra den lille lystbådehavn og byens centrum.

På størstedelen af strandene er der store fyrretræer som giver dejlig skygge på varme sommerdage. Strandene er også udstyret med brusere og på nogle dele af strandene er det muligt at leje parasoller og liggestole. Ved stranden lige nord for centrum er der en legeplads til de små.

Baska Voda Strand

Langs strandene i begge retninger finder man strand barer, caféer og restauranter. Strandgæster kan parkere ved vejen langs kysten og stranden, samt ved den store parkeringsplads ved siden af marinaen, alt parkering er betalt parkering.

Overnatning i Baska Voda

I Baska Voda er der flere hoteller, de fleste af dem er beliggende lige nord for byens centrum. Langs kysten fra Brela og forbi centrum af Baska Voda, er der et større antal private ferielejligheder samt et par vandrerhjem. Private sommerhuse med pool er sjældne i dette område.

Baska Voda

Baska Voda

Baska Voda

Ca. 1 km syd for centrum ligger camping Baško Polje. Campingpladsen har lidt over 700 standpladser hvor der er plads til mere end 2.000 campister. På campingpladsen er det også muligt at leje bungalows.

Restauranter Baska Voda

Langs hele promenaden i Baska Voda, er der masser af restauranter, der tilbyder traditionel kroatisk mad såvel som internationale retter. På den nordlige side af byen er der flere restauranter som er beliggende meget tæt på havet.

Hvad skal man lave i Baska Voda?

Baska Voda er uden tvivl stedet for dem, der gerne tilbringer størstedelen af ferien på stranden. Museer og seværdigheder findes ikke rigtigt her, men hvis man kan lide vandsport og strand aktiviteter, kan man finde stort set alt langs kysten i Baska Voda.

Marina Baska Voda

Dagsture fra Baska Voda:

Fra Baska Voda har man masser af muligheder for at tage på dagsture og se seværdigheder, naturparker eller historiske byer. Her er et par forslag til dagsture fra Baska Voda.

  • Et besøg i den imponerende naturpark Biokovo. Dette kan gøres på egen hånd, eller i en organiseret gruppe, vi anbefaler det sidste.
  • Et besøg i Makarska
  • En gåtur langs stranden til Brela
  • Dagsture til Split, egen bil eller offentlig bus
  • Dagstur til Dubrovnik, egen bil eller offentlig bus
  • Fiske picnic
  • Besøg i Nationalpark Krka.

Shopping i Baska Voda

Der er et par mindre supermarkeder i centrum af Baska Voda, hvor man kan købe alle almindelige daglig varer, i byen finder man også en slagter og flere bagerier. Hvis man har brug for at handle stort ind til en ugers ferie, anbefaler vi at køre til Makarska.

Natteliv i Baska Voda

På strandene er der flere strand barer, hvor drinks og cocktails serveres. I løbet af sommeren har nogle af dem har live DJ og dansearrangementer. Store diskoteker finder man i nærheden Makarska.

At komme til Baska Voda

Den nærmeste motorvejsafkørsel er Sestanovac (ankommer fra nord), hvilket er omkring 20 km fra Baska Voda. I sommermånederne kan der være en del trafikpropper på vejen. Ankommer man fra Split eller Dubrovnik skal man bare følg kystvejen.

Den nærmeste lufthavn er Split lufthavn.

Der er hyppige busser der køre langs Adriaterhavets kystvej, bus stoppestedet er på hovedvejen over Baska Voda. Kommer man fra Split lufthavn, er man først nødt til at tage ind til Split busstationen for at skifte til en bus der køre til Baska Voda.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.