Kategorier
Aktiv ferie Aktiviteter Dalmatien

Rundrejse fra Split

Som den centrale by i Dalmatien, er Split en fremragende base for endags ture, men byen er også et populært udgangspunkt for en rundtur i Kroatien.

Split

Her er et eksempel på en uges rundrejse fra Split til øerne og det sydlige Dalmatien (med offentlig transportmidler).

Dag 1

Split med en overnatning: Tilbring den første dag i ferien i Split, her kan man besøge byens berømte monumenter som Diocletians palads og den gamle bymidte. Det er også muligt at tilslutte sig en af ​​de guide Split vandreture omkring byen. Her kan man se mere om, ”what to do” i Split.

Dag 2

Brac med en overnatning: Tag færgen fra Split til Supetar på øen Brac, turen tager 50 minutter, der er en hel del færge afgange mellem Split og Supetar, især i sommersæsonen. Brac er den største dalmatiske ø, man kan rejse rundt på øen og besøge byer som Sutivan, Milna osv. samt nogle af de mange bugter og strande f.eks. den verdensberømte strand Zlatni Rat i Bol.

Dag 3

Hvar med en overnatning: Katamaran fra Milna på Brac til øen Hvar, der er kun én katamaran fra Milna til Hvar om dagen og turen tager 1 time. Hvar er en af ​​de mest populære turistmål i Dalmatien, og er vel besøgt, især i højsæsonen. Tag en rundtur på øen, besøg Stari Grad, Hvar, Jelsa, tilbring dagen på nogle af de smukke strande eller køre tværs over øen gennem lavendelmarker, olivenlunde og vinmarker. For at finde ud af mere om Hvar klik her.

Hoved torvet hvar

Dag 4

Drvenik med en overnatning: Fra Sucuraj på Hvar, er der regelmæssige og hyppige færgeruter til Drvenik, turen tager 35 minutter. Drvenik er en del af Makarska Riviera, hvor man kan tilbringe en dag og slapper af på en af ​​de mange sandstrande. Som et alternativ til Drvenik, kan man vælge at bo i Makarska, Brela eller Baska Voda, som let kan nås med bus.

Dag 5 og 6

Dubrovnik med to overnatninger: Tag fra Drvenik til Dubrovnik med bus, der er flere daglige busafgange fra Drvenik til Dubrovnik og turen varer ca. 1 time og 50 minutter, afhængig af trafikforholdene. Dubrovnik er det mest populære turistmål i Kroatien, tilbringe den første dag med sightseeing og den anden dag med slapper af på en af strandene i Dubrovnik. Her kan man læse mere om Dubrovnik.

Dag 7

Split: Tag tilbage til Split med bus, der er hyppige busafgange fra Drubrovnik til Split, rejsetiden er ca. 4 1/2 time.

Rundrejse omkostninger

1) Transport

katamaran Split – Brac 55 ​​kn
katamaran Brac – Hvar 50 kn
katamaran Hvar – Drvenik 13 kn

bus Drvenik – Dubrovnik 80 kn
bus Dubrovnik – Split 150 kn

2) Overnatning

Priserne varierer afhængigt af hvor man vælger at tilbringe natten. En overnatning i en lejlighed koster ca. 200-300 kn per person, mens på et hotel er det fra 300 kn og op.

De samlede omkostninger ville være 2150 (300 €) kn for én person, plus omkostninger til mad og lokal transport på de nævnte øer.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

2 kommentarer til “Rundrejse fra Split”

Hej Morten.
Tak for dine anmeldelser. Jeg er ved at planlægge ferie i split området til sommer. Jeg kan ikke gennemskue om man kan sejle imellem øerne brac, hvar og vis uden at skulle tilbage til split ? Og ved du evt. om man booker færgebilleterne på forhånd.
Mvh Mette.

Hej Mette,

i højsæsonen kan man delvist sejle mellem øerne, men ikke til alle byerne på øerne. Hvis man er med bil skal man over Split. Man kan købe færgebilletter til de fleste afgange online, men vær opmærksom på at billetterne til bilfærgerne gælde til næste ledige afgange på rejsedagen (Man er ikke garanteret plads på en specifik afgang).

Mvh, Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.