Kategorier
Dalmatien Dubrovnik Dalmatien Guide

Rundrejse fra Dubrovnik

Hvis man flyver til Dubrovnik, og ønsker at tilbringe ferie med at rejser rundt i landet, har man forskellige muligheder, afhængigt af årstiden og de ​​transportmidler man vælger.

Dubrovnik Kroatien

Her er hvad jeg ville betragte som en optimal 7 dages tur, for et førstegangsbesøg i Kroatien.

Start: Dubrovnik, her kan man enten vælge at bo for en nat eller fortsætte direkte til Korcula. Rejsemulighederne mellem Dubrovnik og Korcula er begrænsede, så hvis det ikke er muligt at tilpasse fly ankomsten, med færge eller katamaran forbindelse mellem byerne, har man muligheden for at rejse med bus. Hvis ingen af ​​disse transport muligheder passer i rejseplanen og man ikke ønsker at bruge penge på en privat transfer eller vandflyveren, kan man springe Korcula over og tage direkte til Split – Her kan man læse om ”hvad man skal se” i Dubrovnik.

Korcula riva 2

Korcula (overnatning): Hvis det lykkes at komme til Korcula, er det relativt nemt at komme videre til Hvar, da der er en daglig katamaran forbindelse mellem Korcula og Hvar by – Her kan man læse om ” hvad man skal se” i Korcula.

Hvar (overnatning): Fra Korcula vil man ankomme direkte i Hvar by – Hvad man skal se og lave i Hvar kan læse om her.

Hvar Riva

Split (overnatning): Fra Hvar by er der flere daglige katamaran forbindelser til Split. Der er også en regelmæssig færgeforbindelse fra byen Stari Grad på øen – Hvad man skal se og lave i Split kan man læse her.

Nationalpark Plitvice: At komme til Plitvice fra Split er muligt enten med bus eller lejet bil. I højsæsonen er der omkring 8-10 daglige busafgange – Hvor man skal stå af bussen ved Plitvice og hvor indgangene til nationalparken er, kan man læse her.

Plitvice taget fra luften

Zagreb / Zadar (overnatning): Hvis man besluttede sig for at leje en bil i Split, behøver man ikke nødvendigvis at køre helt op til Zagreb, i så fald vil jeg anbefale at man kører til Zadar og overnatter der. Fra Zadar kører man så langs kysten tilbage til Dubrovnik, hvor man kan returnere den lejede bil.  Hvis man rejser med bus, kan man tage videre til Zagreb og flyve tilbage til Dubrovnik, eller man kan tage en bus tilbage til Dubrovnik hvilket tager omkring 8-10 timer.

Afslut turen med en overnatning i Dubrovnik.

Som man sikkert har bemærket, har denne rejseplan 5 rejsedage og 5 overnatninger, hvilket giver fleksibilitet til at klemme de to sidste nætter ind i en af de byer man evt. gerne vil se mere af.

Split Riva

Udgifter:

Hvis man rejser Dubrovnik – Korcula med færge / katamaran (eller bus), Korcula – Hvar med katamaran, Hvar – Split med katamaran, Split – Plitvice og Plitvice – Dubrovnik med offentlig bus, har man en samlet udgift på transport på omkring 600 kn pr. person. Lejer man en bil fra Split, har man en udgift på omkring 300 kn indtil Split + omkostninger til leje af bil, brændstof og motorvejsafgift.

Rejser man i højsæsonen og bor på vandrehjem, skal man regne med en gennemsnitlig overnatning pris på omkring 200 kn / nat, lejlighed 200-300 kn / nat, hotel fra 300 kn og opefter. (Uden for sæsonen kan man reducere denne omkostning med op til 50 %)

Til fødevarer og entrébilletter skal man beregne omkring 200 kn om dagen i gennemsnit, hvilket betyder, at budgettet for en uges rundrejse ville være omkring 3.500 kn (omkring 3.500 Dkr).

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.