Kategorier
Dalmatien Guide

Rundrejse fra Zadar

Zadar er med sin lufthavn, færge og vejforbindelser en et godt udgangspunkt for en rundtur i Kroatien. Så her har jeg lavet et eksempel på en uges rundtur i Dalmatien med bus og færger.

Rundrejse Zadar

Dag 1

Zadar, en overnatning – tilbringe den første dag i af rundturen i Zadar, besøg byen og se dens monumenter. For mere info om Zadar læs her.

Dag 2

Sibenik med en overnatning – efter at man har tilbragt natten i Zadar, tager man bussen til Sibenik (der er masser af afgange fra Zadar til Sibenik), tage en rundtur i Sibenik og se byen, derefter tage en bus fra Sibenik til Skradin (flere afgange om dagen), til National Park Krka, hvor man kan nyde en svømmetur. Her kan læse mere om nationalparken Krka.

Krka Kroatien

Dag 3

Primosten med en overnatning – Det tager cirka 30 minutter at komme fra Sibenik til Primosten og der er masser af busforbindelser mellem byerne. I Primosten kan man gå en tur rundt i den gamle by, der ligger på en halvø, og derefter nyde nogle af de dejlige strande i Primosten. Mere om Primosten kan man se her.

Dag 4

Split med en overnatning – Primosten og Split er godt forbundet med hyppige busforbindelser, turen tager en time. I Split kan man deltage i en af ​​de guidede ture og se den gamle bydel i Split dette kan man naturligvis også gøre det på egen hånd. Man kan også besøge nogle af de populære strande i Split. Mere om ”what to do” i Split kan ses her.

Split Riva

Dag 5

Øen Hvar med en overnatning – som centrale dalmatiske by er Split godt forbundet med de omkringliggende områder med alle former for transportmidler. Så fra Split kan man enten vælge at tage med færgen (2 timer) eller katamaranen (1 time) til øen Hvar, som er en af ​​de mest populære turistmål i Kroatien. Tilbring tiden på Hvar med  sightseeing eller slap af på en af ​​de mange smukke strande på øen. Her kan man læse en guide om øen Hvar.

Dag 6

Drvenik med en overnatning – Drvenik er et lille by på Riviera Makarska, som er kendt for sine dejlige strande. Byen kan nås med færge fra Sucuraj på øen Hvar, turen varer 35 minutter. Alternativ til Drvenik, kan man tage til Makarska og Brela hvor der sker lidt mere.

Dag 7

Zadar – returnerer fra Drvenik til Zadar med bus via Split, rejsetiden er cirka 5 timer.

Rundtur omkostninger

1) Transport

  • bus Zadar – Sibenik 70 kn
  • bus Sibenik – Skradin 25 kn, Skradin – Sibenik 25 kn (i alt 50 kn)
  • bus Sibenik – Primosten 40 kn
  • bus Primosten – Split 50 kn
  • bus Drvenik – Zadar 140 kn
  • katamaran Split – Hvar 55 kn
  • katamaran Hvar – Drvenik 13 kn

2) Overnatning

Priserne varierer afhængigt af hvor man vælger at tilbringe natten. En overnatning i en lejlighed koster ved 2 personer typisk er ca. 150-300 kn pr. person, hvor et hotel koster 300 kn og opefter.

Indgangsbilletten til National Park Krka er cirka 100 kn for én person i højsæsonen.
De samlede udgifter til denne rundtur ville være 2318 (305 €) kn, der er ikke inkluderet fødevarer og transport på øen Hvar, hvis man ønsker at besøge flere steder der.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.