Kategorier
Istrien-rejseguide Rejser Seværdigheder

Vrsar

Vrsar er en lille by beliggende på vest kysten af Istrien halvøen, i nærheden af ​​Lim kanalen. Byen startede på en bakke, men udviklede sig og ligger nu også langs kysten. I gamle dage var Vrsar en fisker by, men har idag omkring 2700 indbyggere, der nu primært beskæftiget sig inden for turisme. Vrsar har eksisteret siden forhistorisk tid under forskellige navne, Ursaria, Ursarium, Vrsarium …

Vrsar

Strande i Vrsar

Vrsar skærgård består af 18 ubeboede øer, så hvis man vil, kan man besøge nogle af øerne og tilbringe en dag i fred og ro. Vrsar har alle typer af strande, sand, småsten og klippe, og der er mange skjulte vige og bugter at udforske. Disse er nogle af de strande i Vrsar:

Belvedere strand – småsten og klippe strand med naturlig skygge, parasoller og stole kan lejes, tildelt det Blå Flag som garanterer rent hav og miljø.

By stranden – 500 meter fra centrum af Vrsar, småsten og klipper og asfalterede strand, der er to restauranter, to strandbarer, et sportscenter, en park for børn og en lift til handicappede.

strand Vrsar

Petalon strand – en del af Petalon turistresortet, består af småsten, klippefyldte og asfalterede strande, der kan lejes parasoller og liggestole..

Koversada Strand – naturist strand, en del af Naturist Park Koversada resort, klippestrand og sandstrand samt en strand for børn, udlejning af parasoller og liggestole, tildelt det Blå Flag.

Overnatning i Vrsar

Alle former indkvartering kan findes i Vrsar, men de to mest populære er campingpladser og privat indkvartering i lejligheder og feriehuse. Vrsar har to hoteller: Hotel Pineta og Hotel Vista. Hotel Vista er beliggende nær centrum og strandpromenaden i Vrsar. Næsten alle værelser har udsigt til den nybyggede marina. Der er 36 værelser på hotellet, og de ​​har alle satellit-tv, direkte telefonlinje, air-condition , bad … Ikke alle værelser har balkon.

Vrsar

Vrsar

Vrsar

Belvedere og Petalon kan fremhæves som turistresorter. Petalon Resort ligger på en halvø, omgivet af en tæt granskov. Det tilbyder sine turister mange sports-og rekreative muligheder som tennis, bordtennis, minigolf, volleyball, basketball, håndbold, cykeludlejning samt meget mere. Resortet har også en udendørs swimmingpools for børn og voksne. Stranden består af klipper, stenstrand og asfalterede dele. Andre resorts er Koversada Villas Naturist Resort og Koversada Naturist Resort.

mini-teltEn af de største campingpladser i Vrsar er Valkanela, der kan huse 6000 mennesker. Der er 2000 standpladser med el og vand hook-ups. Længden af stranden er 3 km, og delt op i sten, sand og grus afsnit. På campingpladsen er der forskellige sports-og fritidsaktiviteter: tennis, volleyball, cykeludlejning, vandsport … Andre campingpladser i området er: Koversada , Porto Sole og Tina .

Restauranter i Vrsar:

Masser af restauranter og Taverns (lokalt kaldet konoba) kan findes i Vrsar, som tilbyder traditionel Istrisk mad og vine. Nogle af de berømte retter er minestra (grøntsagssuppe fra Istrien), retter baseret på boskarin (Okse fra Istrien), trøfler, asparges, hjemmelavet pasta, frisk fisk og skaldyr … Berømte istriske vine er Teran og Malvasia.

Hvad skal man lave i Vrsar

Hvis man er til kunst, er Vrsar kendt for at organisere Sommer skoler i skulptur i det forladte stenbrud Montraker. Man kan også gå en spadseretur gennem Vrsar og se rester af monumenter fra fortiden som den gamle byport, kirker og den gamle arkitektur.Fiskernes nætter er organiseret i Vrsar samt et par andre andre festivaler som Casanova fest, den musikalske festival ”havet og guitaren” og Montraker Live Music Festival med lokale og udenlandske kunstnere der spillerr rock og blues musik. Casanova Festen er en festival for kærlighed og erotik, der mindedes den berømte elsker Casanova som besøgte Vrsar to gange. Denne festival omfatter litteratur aftener, udstillinger, musikarrangementer …

Centrum VrsarDer er også masser af andre aktiviteter, der kan praktiseres i Vrsar og det omkringliggende område: cykling langs cykelstier eller langs Lim kanalen, dykning, gåture, panorama rundflyvning …

Endagsture fra Vrsar kan enten gøres på egen hånd eller som en gruppe tur med et lokalt rejsebureau:

Lim kanal
National Park Brijuni
et besøg til Pula, Porec, Rovinj, Novigrad
Baredine Cave
en bådtur til Venedig
National Park Plitvice

Marinaer i Vrsar

Vrsar har en marina, der er beliggende i den nordlige del af havnen. Marinaen har 200 pladser i havet og 40 liggepladser på land. Faciliteterne i marinaen er: en reception, et hotel, restaurant, café / bar, toiletter, brændstof, parkeringsplads og butikker. Service omfatter en kran (35 t), tør-dock og reparationer.

Shopping i Vrsar

For at købe dagligvarer i Vrsar, kan man finde masser af mindre markeder, Maxi Konzum, flere bagerier, souvenirbutikker, vin butikker og et fiskemarked. Hvis man vil handle større ind, er man nødt til at tage Pula eller endda Rijeka, hvor man vil finde indkøbscentre.

Marina Vrsar

Natteliv i Vrsar

Der er ingen diskoteker i Vrsar, men der er en del barer og strandbarer hvor man kan nyde en drink. En af disse barer er Casanova strandbar. Der er jo også alle de forskellige festivaller i løbet af sommeren.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.