Kategorier
Istrien-rejseguide Rejser Seværdigheder

Porec

Byen Porec, som ligger på vest kysten af halvøen, er den anden største by i Istrien. Byen har været beboet, siden oldtiden, og bymurene omkring den gamle bydel blev bygget i den romerske periode.

Porec

Porec har omkring 17 000 indbyggere, der idag hovedsagelig beskæftiger sig med turisme, som også er byens vigtigste indtægtskilde, men før i tiden beskæftigede folk sig også med landbrug og fiskeri.

Strande i Porec:

De fleste strande i Porec har det blåt flag, som er en international pris for blandt andet god havvands kvalitet og uforurenet miljø. En af de mest populære strande i Porec, by stranden, som ligger lige i centrum. Stranden er udstyret med brusere, liggestole og parasoller til udlejning, stranden har også en adgang til havet for personer med handicap. Nær stranden, ligger en række restauranter og barer.

Porec strand

Mere om strande i Porec  kan ses her.

Overnatning i Porec:

Ligesom enhver anden turistby, har Porec også et stort udvalg af overnatningsmuligheder. Hoteller findes i alle kategorier. Et af de bedste hoteller er Valamar Diamant. Dette er et 4 stjernet hotel, som er åbent hele året rundt. Det ligger 10 minutter fra centrum af Porec, og har 457 senge i enkelt og dobbeltværelser, nogle af dem er tilpasset til mennesker med særlige behov. Hotellet har en show-køkken restaurant, a la carte restaurant, bar og lobby bar. I nærheden af hotellet ligger der en strand, men hotellet har også en udendørs og en indendørs pool. Wellness center tilbyder forskellige massage og kropsbehandlinger, og man kan dyrker forskellige sportsgrene som tennis eller tage en tur i fitnesscenteret.

Porec

Porec

Porec

Porec har to resorts: Plava og Zelena Laguna. Resortet Plava Laguna ligger 3 km fra Porec, ca. 20 minutter til fods langs vandet. Her finder man hoteller, ferielejligheder, villaer, studiolejligheder osv. Resortet har smukke strande med et rent hav. I Resortet Zelena Laguna finder man hoteller, en campingplads og ferielejligheder. Dette resort ligge i meget smukke omgivelser, og tilbyder mange forskellige restauranter, barer, sportshaller, butikker, diskoteker, terrasser med levende musik, animation programmer …

feriebolig porec

Privat indkvartering er selvfølgelig også en mulighed i Porec, hovedsagelig i form af lejligheder og værelser.

Campingpladser i Porec:

mini-teltDer er mange campingpladser i Porec. En af de bedste er Bijela Uvala, en fire-stjernet campingplads. Den har et areal på 45 ha, og en kapacitet til 6000 personer fordelt på 1200 standpladser, alle med vand og elektricitet hook-ups. Campingpladsen har 2 udendørs swimmingpools, asfalterede, grus og sten strande, samt et afsnit som naturist strand. De sanitære faciliteter er udstyret med brusere med varmt vand, håndvaske med varmt vand, vaske-bassiner med varmt vand, toiletter, handicap toiletter, håndvask vaskeri område, puslerum, hunde vask, privat badeværelse. Andre faciliteter er: restauranter, grill, barer, supermarked, souvenirs shops, kiosker og danse terrasse. Mod et ekstra gebyr kan man spille tennis, bordtennis, minigolf, leje cykler … I Porec finder man også flere naturist campingpladser. Du kan se alle campingpladser i Porec området her

Hvad skal man se og opleve i Porec?

Det vel nok mest kendte seværdighed i Porec, er Euphrasian basilikaen som blev bygget i det 6. århundrede i perioden under biskop Euphrasius. Basilikaen er sidenhen kommet under beskyttelse af UNESCO i 1997.

Euphrasian Basilica Porec

Den gamle bydel har bevaret den oprindelige romerske gade arkitektur, hovedgaderne er Cardo og Decumanus. Marafor var et romersk torv (forum) med to templer, det ene dedikeret til den romerske gud Neptun og det anden til Mars. Ifølge nogle kilder, havde Porec engang 11 tårne, hvoraf kun tre er bevaret: Nord, Syd og et femkantede som blev bygget i det 15. århundrede. I det 13. århundrede blev der bygget mange paladser i Porec, det bedst bevarede er det romanske hus og ”House of Two Saints” som angiveligt engang var et benediktinerkloster. The House of Two Saints har to helge figure på sin facade. Rådshuset er et godt eksempel på gotisk arkitektur, oprindeligt var det en franciskaner kirke, men bruges i dag til koncerter og udstillinger. Udover kultur og monumenter, kan man også benytte chancen til at se lidt af omegnen af Porec.

Porec glasbaad

Seks km fra Porec kan man besøge Baredine grotten. Denne grotte er et geomorfologiske fænomen, rig på drypsten, stalagmitter og underjordiske søer, og man har chancen for at se en olm (Proteus anguinus), en endemiske art som kun lever i denne form for miljø. Der er også flere andre grotter som Markova jama og Pincinova jama. Porec har også sit eget akvarium beliggende i centrum af byen, hvor man kan lære om og se dyrelivet fra Adriaterhavet. Langs kysten og omkring Porec, er der rig mulighed for at udøve sportsaktiviteter. Der er markerede cykelruter, mulighed for at vandre, dykke, man kan leje en sejlbåd, samt vandcykler, motorbåde, jet ski….

Porec Promenade

Endagsture fra Porec:

Man har masser af muligheder for a tage på dagstur fra Porec. En mulighed er båd dagstur til Limfjords Kanalen, et besøg i Nationalparken Brijuni eller en tur med katamaranen til Venedig i Italien. Vi kan også varmt anbefale at man besøger nogle af de andre byer i Istrien som Pula, Medulin, Umag eller Novigrad. Et sted man også bør se er Plitvice National Park den kan man besøge på egen hånd eller med et at rejsebureauerne fra Porec.

Hvor skal man spise i Porec?

I Porec finder man hovedsageligt restauranter, som tilbyder traditionelle retter fra Istrien baseret på friske og sunde råvarer. De vigtigste retter er supper (kaldet manestra), hjemmelavet pasta (Fuzi og gnocchi) i forskellige kødsaucer eller med den berømte istriske trøfler og asparges.

Porec torvet

Istrien har også nogle fremragende vine som Teran eller Malvazija.

Lystbådehavne i Porec:

Der er tre lystbådehavne i Porec området. Lystbådehavnen i turistbyen Cervar som ligger 8 km fra Porec er åbent hele året rundt, og har 400 kajpladser og 50 på land. Modsatte den gamle bydel i Porec ligger Marina Porec med 100 kajpladser alle med vand og elektricitet hook-ups, sanitære faciliteter og en 5 tons kran. I Zelena laguna finder man den navnkundige lystbådehavn med 184 kajpladser og 50 på land, to krane og et sted til at reparere din båd.

Shopping i Porec:

I Porec er der masser af små butikker samt større butikskæder som Konzum hvor man kan købe alt hvad man behøver under ferien. Som i alle andre turist byer, er der selvfølgelig også i Porec en række souvenirbutikker. Porec har også et marked, hvor man kan købe lokalt producerede grøntsager og frugter samt frisk fanget fisk.

Natteliv i Porec:

Nattelivet i Porec forgår på de mange barer, strandbarer, lounges og diskoteker. Et af de berømte steder er Byblos diskoteket, hvor mange fremtrædende kunstnere har spillet. Man kan også nyde levende musik og dans om aftenen på restauranterne og hotellernes sommerterrasser.

Hvordan kommer man til Porec?:

Porec kan nås med bil, bus eller fly. Da det er en kystby kan den nås ad kystvejen eller motorvejen i Istrien (kaldet Istrien Y) tag afkørslen Visnjan. Den nærmeste lufthavn er i Pula, hvorfra man kan tage en bus til Porec.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.