Kategorier
Byer Dalmatien

Tucepi

Tucepi er med sine 1763 indbyggere, en lille turistby i den sydlige del af Dalmatien. Vartegnet for denne lille, men smukke by er en af ​​de længste strande i hele Kroatien, En 3 km lange grusstrand. Turisterhvervet udviklede sig allerede i 1960’erne, da huse blev bygget i en lille landsby ved navnet Kraj. Siden da, lever de fleste indbyggere i Tucepi af turisme, som er blevet byens vigtigste indtægtskilde.

Tucepi

Den første omtale i skriftlig form af byen Tucepi dateres helt tilbage til år 1434 i Kreševo ​​charteret. Byen blev meget tidligt beboet, allerede i romertiden. Ifølge et gammelt bevarede illyriske dokument på albansk, betyder ordet Tucepi “landsby ved forår”.

Strande i Tucepi:

Den mest imponerende ting, Tucepi har at byde på, er afgjort sin smukke strand. Den smukke grusstrand er 3 km til lang, så man kan sige, at hele byen er en lang smuk strand. Langs stranden er der en promenade med en smuk allé af fyrretræer, som giver skygge på varme sommerdage. Promenaden går helt til nabobyen Podgora, så man kan gå tur langs havet til Podgora og tjekke de smukke strande der. På stranden kan man selvfølgelig leje liggestole og parasoller.

Der er også en nudiststrand mellem byerne Tucepi og Makarska. Stranden hedder Nugal, og man kan nå den til fods gennem en fyrreskov. Stranden er omgivet af høje klipper og betragtes som en meget romantisk strand.

Overnatning i Tucepi:

I Tucepi er der forskellige former for indkvartering. Der er private ferielejligheder og enkle værelser, som er perfekte hvis man bare lige skal overnatte en nat eller to.

Tucepi har faktisk en del hoteller, et af ​​de mest populære er det fire-stjernede hotel Alga som ligger kun 10 m fra stranden. Dette hotel med 330 værelser tilbyder absolut alt hvad man kan ønske sig i løbet af ens ferie, en indendørs og udendørs swimmingpool, 3 restauranter, wellness og spa, WiFi, parkeringsplads samt meget mere.

Tucepi

Tucepi

Tucepi

Et andet populært hotel er det tre-stjernede all inclusive-hotel Neptun. Gæsterne på dette hotel kan nyde ferien uden at tænke over ekstra omkostninger fra hotellet. Ud over de sædvanlige tre måltider og drikkevarer, er nogle af de tilbudte ting: liggestole og parasoller, en udendørs pool for voksne og en for børn, et spabad, dansundervisning, vandgymnastik, dagpleje og animation for børn samt meget mere.

I Tucepi er der ingen campingpladser, men hvis man gerne vil campere er der et par campingpladser tæt ved Tucepi.

Hvad skal man se og lave i Tucepi:

Man bør helt sikkert besøge kirken St. George, som blev rejst i 1311, det er en romansk og gotisk bygning med en halvcirkelformet apsis med malede kors i interiøret. En anden interessant kirke, er kirken St John, som blev bygget i 1703, formet som et skib,med den dalmatiske provinsielle barok stil.. Tårnene i Gornji Tucepi (øvre del af Tucepi), blev bygget for at beskytte byen fra tyrkerne og de tilbyder en smuk udsigt over havet og det omkringliggende område.

Tucepi Kroatien

Endagsture fra Tucepi:

Fra Tucepi er der mange muligheder for dagsture, som man enten kan gøre selv, eller man kan deltage i en af ​​de allerede organiserede dagsture. Populære destinationer for en dagstur fra Tucepi er:

Makarska  (6 km)
Omis (40 km)
Split (70 km)
Trogir (90 km)
Dubrovnik (150 km)
Naturparken Biokovo
Nationalparken Krka (140 km)
Bådture til øerne Brac og Hvar

Hvis man er interesseret i en aktiv ferie, kan man også deltage i en dagstur til Cetina floden, hvor man kan nyde den smukke natur under en rafting tur.

Hvor skal spise i Tucepi:

I Tucepi er der mange restauranter og Taverns (lokalt kaldet konoba), hvor man kan finde fremragende mad, især hvis man er på udkig efter typiske dalmatiske retter med masser af frisk fisk og skaldyr. Under ens ophold i Tucepi, bør man i det mindste besøge en konoba en gang, de har somregel fantastisk mad som serveres i et typisk Dalmatian ambiente. Nogle af de populære konobas er konoba Ranch og konoba Postup. Et andet meget populært sted er Bistro Tenor som tilbyder fremragende mad.

Shopping i Tucepi:

Til de daglige dagligvarer kan man finde butikker som Konzum eller Studenac eller andre mindre butikker, hvor man kan finde de mest nødvendige ting til hverdagen. Har man brug for at købe noget større eller man blot ønsker at gå på shopping, anbefaler vi at tage til større byer som Makarska eller endda til Split.

Natteliv i Tucepi:

Der er ingen natklubber eller diskoteker i Tucepi, men et par barer og strandbarer, hvor man kan tilbringe aften med en drink.  I sommermånederne er der altid mange begivenheder, som man kan deltage i, såsom afterne med Klapa (dalmatiske a cappella-grupper) musik. Er man på udkig efter fester bliver man nødt til at tage til Makarska eller til Split, hvor man kan finde diskoteker.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.