Kategorier
Byer Dalmatien

Igrane

Igrane er en lille turistby beliggende 15 km syd for Makarska. Denne smukke lille landsby med kun 400 indbyggere, nyder stigende popularitet. Stedet er kendt for sin smukke strand og fyrreskoven, der giver naturlig skygge. Ovenfor Igrane ligger bjerget Biokovo hvor den lille landsby Gornje Igrane (Upper Igrane) ligger, beboerne har gradvist bevæget sig ned mod kysten, hvor de havde deres jord, vinmarker og olivenlunde. I dag passerer vejen Vrgorac – Makarska igennem Gornje Igrane, så landsbyen er blevet langt mere tilgængeligt end den var engang.

Igrane

Strande i Igrane

Igrane har en af de smukkeste strande på Makarska Rivieraen. Stranden er en småstensstrand og ca. 1,5 km lang. Der er masser af naturlig skygge på stranden og den er meget velegnet til familier med små børn og ældre. Byen Igrane tilbyder sine gæster et stort aktivitets program der kan tilfredsstille enhver smag. Der er alt lige fra dykkerskole, vandsport, cykel ridning til minigolf…osv.

Strand Igrane

Overnatning i Igrane

I Igrane ligger Hotel Punta ***, som er beliggene ved siden af den smukke sandstrand. Hotellet har 134 værelser og 34 suiter. Udover hotellet er der også et stort antal af ferielejligheder, værelser og luksuriøse villaer.

Ferielejlighed

Til camping elskere er der Dole campingplads med en kapacitet til 2000 personer. Campingpladsen ligger i en granskov hvilket giver naturlig skygge og har sin egen private stenstrand. På pladsen ligger der en købmand, kiosk med aviser, frugtmarked, tennisbaner, bowlingbaner, restaurant, fastfood boder og små butikker der sælger souvenirs og strand tilbehør.

Restauranter i Igrane

Da dette engang var en fiskerby, men i dag udelukkende er orienteret mod turisme, er der masser af cafeer og restauranter som kun er åben i højsæsonen. Der er et stort udvalg af restauranter med dalmatiske og internationale retter samt pizza og pasta. Til dem som elsker det dalmatiske køkken kan vi anbefale restauranten Dado og Tri Volta samt taverns Portina og Stari Ribar.

En hemmelig attraktion

Hvad skal man lave i Igrane?

Ovenfor Igrane, i olivenlundene er der en lille kirke Saint Michael, som dateres tilbage til det 11. århundrede og er et af de vigtigste middelalderlige monumenter på Makarska Riviera. men tag også et kig på det barokke palæ Simic-Ivanisevic, som ligger i nærheden af havnen.

Igrane vandsport

For fans af historiske steder foreslår vi en tur til Makarska, som ligger kun 15 km fra Igrane, her kan man besøge: Franciskanske klosteret, kirken St. Mark, St. Peters kirke, byens museum og St. Philip kirken.

Fra Makarska tilbyder forskellige rejsebureauer en lang række organiserede dagsture:

Shopping i Igrane

Da Igrane er en lille turistby, er det ikke her man finder et stort indkøbscenter. Men der er et par små butikker, hvor man kan købe de mest almindelige dagligvare. For større indkøb foreslår vi at tage til Makarska, hvor man kan finde Lidl, Konzum og Studenac.

Natteliv i Igrane

Nattelivet i Igrane finder sted på stranden, hvor de fleste af restauranterne og caféerne er beliggende. Vores anbefaling er at starte en aftentur med en cocktail på en af de lokale cafeer, og dem som søger underholdning til langt ud på natten – tag til Makarska hvor der er masser af natklubber.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.