Kategorier
Byer Dalmatien

Drvenik

Drvenik er en lille kystby som ligger på Makarska Riviera, 30 km syd for Makarska. Den blev nævnt for første gang i det 13. århundrede som en bosættelse under Biokovo bjerget. Den ældste bygning i Drvenik er kirken Saint George fra det 15. århundrede. I dag bor der omkring 500 indbyggere i Drvenik, som hovedsagelig beskæftiger sig med turisme, tidligere var hovedaktiviteterne landbrug og fiskeri.

Drvenik

Strande i Drvenik

Drvenik har ligesom de andre byer på Makarska Riviera nogle meget smukke strande. Den største strand er af småsten, og den kan blive ganske overfyldt i højsæsonen, men der er andre strande i nærheden, som kan nås til fods. På alle strandene i Drvenik vil man kunne finde masser af skygge fra fyrretræer. Drvenik er forbundet til byen Zaostrog via en 2 km lang strandpromenade.

Overnatning i Drvenik

Eftersom det er et lille turist sted, er den største delen af indkvarteringsmulighederne, Privat udlejede ferielejligheder og værelser. Der er i alt 1600 senge i private ferieboliger. Men der er også tre hoteller i Drvenik, et fire-stjernet hotel og to tre-stjernede hoteller. I nærheden af ​​Drvenik er der også tre campingpladser.

Restauranter i Drvenik

I Drvenik er der flere restauranter, der serverer traditionelle dalmatiske og kroatiske retter samt internationale retter, alle tilberedt med friske ingredienser, frisk fisk, frugt og grøntsager. Sammen med maden, kan man nyde nogle af de berømte dalmatiske vine. Udover restauranter, kan du også prøve et måltid på nogle af de lokale taverns (lokalt kaldet konoba), hvor man vil opleve den sande ånd af Middelhavet.

Hvad skal man lave i Drvenik

Man kan besøge den gamle landsby Drvenik, som faktisk blev forladt i 60’erne af det 20. århundrede, der kan man se ruinerne af et fort bygget til beskyttelse af tyrkerne.

Da Drvenik også er en havneby, kan man besøge øen Hvar, da der er regelmæssig færgefart mellem Drvenik og Sucuraj på øen Hvar. Udover Hvar, kan man fra Drvenik også tage endagsture til f.eks.

Drvenik Kroatien

Nature Park Biokovo
National Park Krka
Bacina Søerne
Dubrovnik
Split
Øen Korcula
Medjugorje (BiH)
Mostar (Bosnien-Hercegovina)

Shopping i Drvenik

I Drvenik kan man kun finde små butikker, hvor man kan købe de mest basale dagligvarer. For større shopping er man nød til at tage til Makarska eller Split hvor man vil finde større butikker.

Natteliv i Drvenik

Da Drvenik er en lille turistby, vil man ikke finde de vilde fester. En hyggelig aften i byen er på en af ​​barerne eller strandbarer til lyden af ​​Klapa (traditionel dalmatiske a cappella sang grupper). Ønsker man at feste, skal man tage til Makarska eller endda til Split, hvor man helt sikkert kan finde et discotek eller to.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.