Kategorier
Istrien-rejseguide

Medulin

Byen Medulin er en del af Medulin Rivieraen, som består af flere små byer. Før i tiden var Medulin en fisker landsby, men sidenhen er byen blevet til et populært turistmål, byen ligger kun 10 km fra Pula, som er et af de helt store turistområder i Istrien.

Medulin

Ligesom mange andre byer i Istrien, kan Medulin også daterer sig tilbage til oldtiden, Medulin blev i skriftlig form, første gang nævnt i 1150, men under forskellige navne som: Mutiliano, Metilino, Mutilla … Der var også en periode, hvor Medulin var ubeboet på grund af krigens ødelæggelse, infektionssygdomme …Men i dag bor der omkring 2000 mennesker i Medulin.

Strande i Medulin

Den mest berømte strand i Medulin, er stranden Bijeca, som er 1 kilometer lang sandstrand, helt ideel for børn og ældre. På stranden er det muligt at leje liggestole og parasoller. Der er også en vandrutsjebane, og man kan spille beachvolleyball på stranden. Skygge finder man under træerne på stranden.

En anden strand, er stranden Skrape, som er meget populær blandt den lokale befolkning. Det er en stenet strand, som er ideel til solbadning, og krystalklart hav. Havbunden er af grus.

Sandstrand Medulin

Belvedere stranden strækker sig over 500 meter. Det er en meget veludstyret strand, med bla. brusere, trapper til havet, gratis trådløst internet, en livredder, 200 alm. liggestole og 30 dobbelt liggestole med parasoller.

Overnatning i Medulin

Da turismen i Medulin er den primære industri, er der alle former for overnatning. Her er alt lige fra to, tre og fire stjernede hoteller samt flere små familiehoteller. Hotel Park Plaza Medulin er et firestjernet hotel beliggende i nærheden af Bijeca sandstranden. Det har 178 værelser og 12 lejligheder, to udendørs svømmebassiner med saltvand, en rummelig terrasse, en foyer og poolbar, to restauranter, en mødesal med 120 pladser samt forskellige sports-og underholdning faciliteter …

mini-teltI Medulin er der også to campingpladser, men flere campingpladser kan findes i de omkringliggende områder som Premantura eller Banjole. Camping Kazela er en 2 stjernet campingplads, der ligger 2 km fra centrum af Medulin. Den har en 2 km lang stenstrand og udsigt til Medulin øerne og Kap Kamenjak, der er også et afsnit på stranden, der kun er for nudister. Gæsterne kan nyde godt af de forskellige sport og underholdning faciliteter, restauranter, animation programmer …Alle standpladserne har el og vand hook-ups.

En anden populær campingpladss er Camping Village Medulin, som er beliggende i centrum af byen tæt ved sandstranden.

Ferielejlighed Medulin

Hvad angår Ressorter, findes der 2 i Medulin. Ai Pini Medulin Resort er et trestjernet ressort med 64 lejligheder til 2 – 4 personer. Feriekomplekset er omgivet af frodig vegetation og havet er kun hundrede meter væk. Stedet er perfekt for familier med børn, fordi det er beliggende i et sikkert område. Gæsterne kan bruge alle faciliteterne på det nærliggende Belvedere Hotel, de to udendørs swimmingpools, en indendørs pool, sportsfaciliteter samt mere.

Medulin

Medulin

Medulin

Ligesom i alle andre turistområder, er der også privat indkvartering. Forskellige typer som lejligheder, værelser, huse med pool osv. kan findes.

Hvad skal man se og lave i Medulin?

Der er ikke så meget at se i Medulin, det historiske highlight er det arkæologiske område Vizula, hvor man kan se resterne af den luksus romersk villa, som blev bygget i perioden under kejser Augustus til Konstantin den Store. Ifølge en legende,  fik Konstantin sin egen søn Crispus Cæsar dræbt, fordi hans sted mor beskyldte ham fejlagtigt for at have voldtaget hende og forsøge at overtage tronen. I dag, bliver der i løbet af sommermånederne, fremvist en forestilling, der finder sted i Medulin som fortæller historien om Crispus død.

Der er også et par af vindmøller langs kysten i Medulin, der dateres tilbage til slutningen af det 19. århundrede.

Kirken St. Agnes i Medulin er ret enestående i Istrien på grund af sine to klokketårne. Den blev bygget i 1893 og i dag afholdes der koncerter i kirken i løbet af sommeren.

Medulin kaffebar

Kunsthåndværk messen afholdes også i Medulin i løbet af sommeren, hvor der tilbydes traditionelle og originale produkter fra Istrien i stedet for de billige alm. souvenirs.

Sports entusiast og fans af aktiv ferie har masser af muligheder i Medulin, der er flere boldbaner, mulighed for cykling og vandring.

Medulin og dens Riviera har nogle af de bedste og smukkeste cykelstier i Istrien. Golfentusiaster vil kunne finde en golfbane 1 km fra centrum af Medulin. Der er også 2 ranches hvor man kan ride på heste.

Da Medulin er tæt ved havet, er der selvfølge forskellige former for vandsport såsom windsurfing, kitesurfing, sejlads, vandski, jet ski, kajak, snorkling …

Dagsture fra Medulin

Man kan tage mange dagsture fra Medulin. I nærheden kan man bla. besøge den historiske by Pula, nationalparken Brijuni eller nogle af de andre byer i Istrien som Rovinj, Porec, Novigrad eller Umag. Man kan også tage en halv dags bådtur i Medulin bugten.

Hvor skal man spise i Medulin

De fleste restauranter i Medulin tilbyder lokale istriske retter, som er baseret på hjemmelavet pasta (Fuzi og gnocchi), asparges, supper (manestre) lavet af tre slags grøntsager, de berømte trøfler eller oksekød (boskarin) fra Istrien, alle ledsaget af Teran eller Malvazija , de to mest udbredte Vin typer i Istrien.

Men man kan selvfølgelig også finde steder som servere pizza og fastfood.

Marina in Medulin

Medulin har faktisk ikke har en marina, den nærmeste ligger i Pomer, 6 km fra Medulin. Denne ACI Marina er åben hele året rundt, har 298 kajpladser i havet og 30 på land, alle med vand og el hook-ups. Marinaen har en reception, en restaurant, et charter agentur, en købmand, sanitære faciliteter, WLAN …

Medulin-shopping

Shopping i Medulin

I Medulin kan man finder alt hvad man behøver under en ferie. Der er masser af mindre købmandsforretninger, og et større Plodine Supermarked. Hvis man vil butik shoppe skal man tage til Pula, hvor der er et større udbud af butikker.

Natteliv i Medulin

Da Medulin er en lille by, er det selvfølgelig ikke det helt store natteliv. Men man kan finde lidt underholdning i nogle af kaffe barerne og på strand barerne samt Imperial diskoteket. For et rigere natteliv, anbefaler vi at tage til Pula.

Hvordan kommer man til Medulin

Da Medulin ligger ved kysten, kan man selvfølgelig vælge mellem kystvejen eller motorvejen, vælger man motorvejen, skal man tage frakørslen til Premantura / Liznjan / Medulin. Den nærmeste lufthavn er Pula lufthavn, 12 km fra Medulin. Medulin kan også nås med busser fra de fleste byer i Istrien.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.