Kategorier
Byer Istrien-rejseguide

Novigrad Istrien

Denne by ligger på vestkysten af Istrien halvøen, kun 25 km fra grænsen til Slovenien, og omkring halvvejs mellem Porec og Umag. Novigrad er også kendt under navnet Cittanova, og for sin unikke natur, rige kulturarv og det reneste hav i denne del af Middelhavskysten.

Novigrad

Novigrad gamle bydel ligger på en lille ø, som i det 18. århundrede var forbundet til fastlandet, de velbevarede bymure dateres helt tilbage til den tidlige middelalder og er en af de smukkeste turistattraktioner på dette sted. Novigrad har bevaret sin middelalderlige struktur med smalle, snoede gader og små butikker, og der er flere velbevarede eksempler på verdslige arkitektur fra det tidspunkt, det venetianske imperium, såsom city lodge og flere huse bygget i den venetianske gotiske stil.

Strande i Novigrad

Novigrad har mange offentlige strande, men man kan også godt finde nogle isolerede strande til dem der gerne vil være lidt alene. Til dem der komme med små børn, er der en sandstrand såvel som en vand temapark.

Strand Novigrad

En af de mest populære strande i Novigrad er Karpinjan stranden, som strækker sig 500 meter, beliggende i bugten Karpinjan. Stranden Karpinjan er for det meste af grus og kun en lille del er klipper. Denne strand er udstyret med brusere, toilet og tilhørende anlæg: tennisbaner, basketball, fodbold og volleyball, pizzeria, konditori og café. Stranden ligger kun 1 km fra centrum, og kan nås til fods på den oplyste fodgænger promenade, på cykel på cykelstien eller i bil, som kan efterlades på parkeringspladsen ved stranden.

Nær Novigrad er der også Hotel Mistral stranden, stranden på campingpladsen Sirena, Laguna Hotel stranden og mange andre skjulte og mindre overfyldte strande.

Overnatning i Novigrad

Udover hoteller og campingpladser i Novigrad kan man også finde et stort udvalg af privat indkvartering, villaer og ferielejligheder, hvoraf nogle ligger ganske tæt på havet.

Hoteller i Novigrad er for det meste beliggende nær de smukke strande, og udover standard indkvartering, har hotellerne også forskellige faciliteter såsom underholdning, sport, og en række udflugter, spa og wellness, osv. Campingpladserne i Novigrad ligger på nogle af de smukkeste steder langs kysten, og de tilbyder også en række arrangementer, gode toilet forhold, samt gæstfrihed.

Feriebolig Novigrad

Restauranter i Novigrad

En af de største skatte i denne region er absolut det fremragende køkken. I århundreder har bymurene i Novigrad holdt på storslåede kulinariske traditioner. Nutidens moderne gourmeter og kendere af god mad og vin kan nyde det fremragende køkken, der tilbydes af dette område. Næsten alle restauranter i Novigrad og omegn har et karakteristisk kulinarisk motto, der hedder “kvalitet uden kompromis”, hvilket også betyder, at hver kunde får det bedste tilbud af kvalitetsfødevarer.

Restaurant Novigrad

Men Novigrad er også rig på andre naturlige ressourcer, såsom forskellige typer af olivenolie og vin. Derfor kan man være sikker på, at i Novigrad og det omkringliggende område, vil man få mulighed for at smage nogle af de bedste olivenolier og vine.

Hvad skal man lave i Novigrad?

Ud over sin rige historiske, kulturelle arv, det fremragende køkken, og smukke strande, kan man også nyde svømning, dykning, surfing samt mange andre forskellige sportsaktiviteter.

Bymur Novigrad

Foretrækker man en aktiv ferie, tilbyder Novigrad og det omkringliggende område et udvalg af sportsaktiviteter såsom tennisbaner der kan findes på attraktive steder i byen, faciliteter / baner til fodbold, volleyball, håndbold og meget mere. Så ønsker man at være aktive, er mulighederne uendelige.

Nær Novigrad, er det muligt at tage en ride tur i de smukke landskaber, og det er en oplevelse, som man helt sikkert ikke burde gå glip af.

Endags ture fra Novigrad:

Shopping i Novigrad

Novigrad har mange forskellige butikker, supermarkeder, souvenirbutikker, grønsags og fiskemarked, konditorier, bagerier og andre detailforretninger, så det burde være muligt at finde alt hvad man behøver under sit ophold i denne smukke by.

Natteliv i Novigrad

For alle fans af nattelivet, kan underholdning findes i en af de mange barer, og senere kan man gå på diskotek til de tidlige morgentimer. For elskere af mere fredelig underholdning er der en bred vifte af underholdning på terrassen med levende musik og dans, samt en del kulturelle arrangementer i det fri. Og dem der elsker at spille kan gå på kasino på Mistral hotellet.

Novigrad Istrien

I Novigrad såvel som i andre byer i Istrien er der en lang række folkefester, hvoraf nogle vare i flere dage, og den mest berømte Novigrad festival er absolut festen for St. Pelagius, som er protektor for byen, den holdes fra den 25 til 28. august.

Hvordan kommer man til Novigrad

Istrien er ad vejnettet godt forbundet med resten af Kroatien samt en god del af Europa, og den nemmeste måde at rejse på, er i bil, men på grund af det faktum, at de kroatiske veje i sommeren ofte er vel besøgt, bør man ikke overse de andre transportformer.

Den nærmeste lufthavn er Pula Lufthavn, som ligger omkring 75 km fra Novigrad, som er ca. en times kørsel.

Lokale busruter opererer i hele det indre af Istrien og er ganske hyppige og pålidelige. Den lokale bus station ligger en smule fra center, så hvis man medbringer bagage, bør man måske overveje at tage en taxa til stationen.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.