Kategorier
Byer Dalmatien

Duce

Duce er en lille landsby i nærheden af Omis, den ligger langs kystvejen mellem Split – Omis. Duce er kendt for sine smukke sandstrande, der strækker sig ca. 6 km fra Dugi Rat indtil Omis. Før i tiden var det en lille by med få mennesker, men i dag bor mere end 2000 mennesker i Duce. Udover Duce som er beliggende tæt på havet, er der landsbyen Stare Duce (gamle Duce), som er beliggende ved foden af bjerget Mosnjica og består kun af 24 huse.

Duce

Strande i Duce

Ved starten af Duce fra retningen Dugi Rat er der en smuk småstens strand, som også er den eneste fine sten strand i Duce. Ved siden af stenstranden under naturlig skygge, er den populære taverne/restaurant Bracera og en kaffe bar, hvor man kan nyde en forfriskning. Ved stranden er der en betalings parkeringsplads. I området omkring Omis er alle strande sandet og lavvandet, hvilket er ideel til små børn og ældre. Langs strandene er der masser af caféer og fastfood-faciliteter. I løbet af højsæsonen, er strandene i Duce meget besøgt, så hvis man ankommer i bil, skal man sørge for at komme i de tidlige morgentimer, for ellers er det meget svært at finde en parkeringsplads. De fleste af parkeringspladserne er betalings parkeringspladser, prisen er ca. 20 kuna pr. dag.

Strand Duce

Overnatning i Duce

I Duce er de fleste overnatningssteder i private ferielejligheder. Der er flere små familie hoteller og meget små campingpladser, som er beliggende langs stranden. Luksus villaer med pool er svære at finde i Duce.

Ferielejlighed

Restauranter i Duce

Som vi allerede har nævnt, er den mest berømte restaurant i Duce, Bracera Tavern, som ligger ved starten til Duce, Bracera Tavern er åben hele året rundt og har et stort udvalg af Middelhavs-specialiteter. Duce har også flere pizzeriaer. Et større udvalg af restauranter forefindes i Omis.

Hvad skal man lave i Duce?

Da Duce ligger i nærheden af Omis, som er kendt som piraternes by, vil vi helt sikkert foreslå et besøg til byens centrum og borgene Mirabela og Fortica. For turister, der foretrækker en aktiv ferie anbefaler vi rafting og canoyoninig på floden Cetina. Kan man lide at slappe af i naturen, skal man besøge restauranten Radman møllen som ligger i smukke omgivelser ved siden af floden Cetina og har naturlig skygge. Her kan man nyde et stort udvalg af specialiteter fra middelhavsområdet.

Ophold Duce

Fra Omis, tilbyder forskellige rejsebureauer et stort antal organiserede dagsture:

Shopping i Duce

Byen Duce har kun et par små dagligvarebutikker, så hvis man har brug for at handle stort ind, foreslå vi at tage til Omis. Ved starten af Omis er der et stort indkøbscenter Studenac med flere butikker som sælger tøj, sko, modetilbehør osv., men der er også et stort supermarked. I centrum af Omis er der et udvalg af små butikker og souvenir stande som sælger rekvisitter til stranden …

Natteliv i Duce

Natteliv i Duce starter i en af de mange caféer langs stranden, men hvis man har tænkt sig at feste til langt ud på natten, så skal man tage til Split eller Omis. I Omis finder nattelivet sted i byens centrum, hvor de fleste barer er åbne til langt ud på natten. Desværre er der i Omis ingen diskotek, så hvis man er på udkig efter denne form for underholdning, skal man tage til Split.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.