img

Losinj

/
3475 Views

Øen Losinj ligger i Kvarner-regionen og de største byer på øen er Mali og Veli Losinj. Før i tiden var øen Losinj forbundet med øen Cres, men på et tidspunkt blev øen delt i to dele. I den romerske periode blev en kunstig kanal lavet for at afkorte rejsen fra til havet. Øen har omkring 8000 indbyggere, hvoraf mere end 6000 indbyggere bor i byen Mali Losinj. Øen Losinj har et behageligt klima, rig vegetation og krystalklart vand. I 1892 blev øen defineret som kursted, og siden har Veli og Mali Losinj været et populært klimatisk kursted.

Losinj

Strande på øen Losinj

Øen Losinj har en lang kyststrækning med mange smukke strande. En af de smukkeste og mest berømte strande på øen er stranden Veli Zal, der er beliggende i den smukke Sunny bugt (Suncana uvala), som er en 20 minutters gå gang fra centrum af byen. Stranden har fået tildelt det Blå Flag, som er en international pris for rent hav og kvaliteten af stranden og dens service. Stranden er omgivet af en tyk granskov giver skygge på varme sommerdage. Stranden er udstyret med brusere, omklædningsrum, parasoller, liggestole samt toiletter, og der er mulighed for at leje en båd.

Mali Losinj Strand

Udover stranden Veli Zal, er der også andre smukke strande på Losinj, såsom Cikat bugten der betragtes som en af de smukkeste strande ved Adriaterhavet, men også Silver bugten, stranden Zabodarski, Valdarke, Poljane …

Overnatning på øen Losinj

Som en ø fokuseret på turismen er der et stort antal boliger på øen at vælge mellem. Overnatningen kan findes i et stort udvalg af hoteller, privat indkvartering, vandrerhjem, campingpladser eller i en af de mange luksuriøse villaer. Det største antal hoteller ligger i Mali Losinj. Øen har i alt syv campingpladser, hvoraf to er beliggende i Mali Losinj – campingpladsen Cikat (den største campingplads på øen Losinj og Cres), og campingpladsen Poljana. Andre campingpladser på Losinj er Lapoća, Bijar, Preko Mosta, Lopari og nudist campingpladsen Badarin.

Losinj

Losinj

Losinj

Restauranter på Øen Losinj

Losinj Køkkenet er fuld af smag og dufte af Middelhavet og retter tilberedes ligesom i gamle dage – på den traditionelle måde! Hvide og blå fisk, skaldyr, samt andet godt fra havet, lokale lam fra øen, hjemmelavet pasta og olivenolie, aromaer og farver fra Losinj urter i en masse varianter som man vil elske. Øen har en række traditionelle restauranter som er kendt som taverns. Restaurant Marina Losinj er en restaurant med en lang kulinarisk tradition bag sig, beliggende i centrum af Veli Losinj, der bliver kun serveret skaldyrs menu og specialiteter fra havet. I Mali Losinj kan vi anbefale restaurant Nino der har en bred vifte af middelhavs retter og god vin. Men øen har også en række pizzeriaer og restauranter med et stort udvalg af pasta retter.

Veli Losinj

Hvad skal man lave på øen Losinj

På den vestlige kyst side af Losinj, kendt som Kvarnerić, er der et naturligt levested for delfiner. På dette område lever/bor der omkring 120 delfiner, hvilket er et meget stort antal, i betragtning af at det er en beskyttet art i Adriaterhavet. Derfor vil vi helt klart anbefale at sejle med en lille båd langs vestkysten, hvor der er en stor sandsynlighed for, at man vil være så heldig at se de smukke delfiner.

Mali Losinj

Hvis man kan lide at bruge tid i naturen, så anbefaler vi en god gå tur. Der er en vandresti på 12 km, som strækker sig fra Borik bugten, passerer gennem Sunny bugten, Mali Losinj, Silver og Golden bugten og hele vejen til Monte Baston som er det højeste punkt på ruten. Vandrestien er godt skiltet og slutter i Mali Losinj.

I betragtning af øen Losinj siden1982 har haft status som et kursted, tilbyder mange hoteller i deres tilbud et stort udvalg af wellness og afslapning programmer.

Man kan også tage dagsture fra øen Losinj:

  • • tur til øen Rab
  • • tur til paradis strande på øerne Oruda og Palaciol
  • • sejltur til øen Susak og Ilovik

Shopping på Losinj

På øen er der ingen store indkøbscentre, men der er masser af små private butikker i centrum af Losinj. Den største kæde af fødevarebutikker er Jadranka butikkerne, der er til stede, næsten alle steder på øen, og på flere campingpladser.

Nattelivet på Øen Losinj

Efter en lang dag på Losinj smukke strande, vil den bedste afslapning være, at tager en tur til centrum af byen og besøge de forskellige taverns med levende musik, natklubber og kaffebarer. I højsæsonen er der masser af open air begivenheder organiseret, så der er altid aftenunderholdning.

At komme til øen Losinj

Den eneste måde at komme til Losinj er enten med færge eller katamaran, her kan man finde alle oplysninger om rejser til Losinj.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

It is main inner container footer text